Dassault-taisteludrone vs Airbus DS: European Loyal Wingmen -taistelu käynnistetään

Jos Ranska ja Saksa, Dassault Aviation ja Airbus DS tekevät aktiivisesti yhteistyötä FCAS-ohjelman suunnittelussa, ne pysyvät kuitenkin kilpailijoina nykyisissä ohjelmissa. Rafale ja Eurofighter Typhoon, erityisesti.

Vaikka uuden kuudennen sukupolven eurooppalaisen hävittäjän käyttöönoton päivämäärä on taipumus pudota vuodesta 6 vuoteen 2040 tai jopa 2045, lähteistä riippuen, varustelutarve Rafale ja Eurofighter, jotka ne korvaavat, uudet ominaisuudet, jotka mahdollistavat osallistumisen kovassakin kiistanalaisessa ympäristössä, ovat saaneet armeijat ja ilmavoimat sekä teollisuusyritykset Reinin molemmin puolin osallistumaan taistelulennokkien kehittämiseen.

Mitä tulee ranskalaisten ja saksalaisten lentokoneiden mukana tulevien raskaiden taisteludroneiden eli Loyal Wingmenin suunnitteluun, nämä ovat juuri ne kaksi teollisuusmiestä, jotka ovat myös FCAS:n kumppaneita ja kilpailijoita Rafale ja Typhoon, Dassault aviation ja Airbus DS, jotka vastaavat tästä tehtävästä.

Neuronista johdetun taisteludroneen tutkimus tukemaan Rafale F5, uskottu Dassault Aviationille

Ilmoitettu vuosien 2024–2030 sotilaallisen ohjelmointilain kehittämisen yhteydessä, taisteludroonin suunnittelu tulevaisuuden tukemiseksi Rafale F5, odotettiin innokkaasti, myös pääasiallinen osapuoli Dassault Aviation.

Neuron Combat Drone Rafale Dassault Aviation
Jos taistelu drone joka mukana Rafale F5 johdetaan Neuronista, se on varmasti paljon vaikuttavampi, Eric Trappierin mukaan.

Se on nyt tehty, jos haluamme uskoa verkkosivusto LaTribune.fr, josta käy ilmi, että ranskalaiselle lentokonevalmistajalle myönnettiin ensimmäinen 130 miljoonan euron tutkimussopimus Neuron-demonstraattorista johdetun taisteludroonin suunnittelun ensimmäisestä vaiheesta.

Tällä hetkellä sekä puolustusvoimien ministeriö, DGA, asevoimat että ranskalaiset teollisuusyritykset ovat pysyneet erittäin huomaamattomina tässä asiassa. Paras mitä tiedämme on, että Dassault Aviationin presidentin Eric Trappierin mukaan laitteen on oltava suurempi ja raskaampi kuin Neuron, jos se haluaa tukea tehokkaasti Rafale F5 sen tehtävissä ja että sen on tarkoitus ottaa käyttöön seuraavan vuosikymmenen alussa osana tulevaa LPM:ää.

Emme tiedä erityisesti, voidaanko uusi taisteludroni ottaa ranskalaiseen lentotukialukseen vai ei. Tämä olisi epäilemättä valtava etu lentokoneen lentokoneryhmälle, mutta se uhkaa monimutkaistaa droonien suunnittelutyötä merkittävästi, mikä pidentäisi määräaikoja ja lisää kustannuksia.

Kun tiedämme tarvittavat mutkat, jotta kaikki suunnitellut ohjelmat mahtuvat jo LPM 2024-2030 -budjettikehykseen, voimme pelätä, että tämä vaihtoehto ei säily Dassaultin eritelmissä.

Airbus DS esittelee 1:1 mallin Loyal Wingmen -koneistaan ​​Eurofighterin mukana Typhoon Luftwaffesta

Jos Neuronista johdetun ranskalaisen taisteludroonin kehitystä olisi virallistettu jo vuoden ajan, Reinin toisella puolella sijaitsevasta Loyal Wingmen -tyyppisestä dronista olisi keskusteltu enemmän tai vähemmän suoraan, Saksan puolustusministeriön toimesta ja Luftwaffen toimesta.

EADS Airbus DS barracuda
EADS:n Luftwaffelle kehittämä Brracuda-taisteludrone-esittely.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteludronea | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW