Seuraako Yhdysvaltain laivaston DDG(x)-ohjelma samaa rataa kuin CG(x) ja Zumwalt?

Näkyykö DDG(x)-ohjelman uusi amerikkalainen hävittäjä päivänvalon? Vähintä, mitä voimme sanoa tänään, on, että Yhdysvaltain laivaston pintataistelukomponentti ylittää myrskyvyöhykkeen. Muutama päivä sitten sen tämän hetken lippulaivaohjelma, Constellation-luokan FFG(x) fregattiohjelma, oli käynnissä. GAO:n kritiikin tulva, Yhdysvaltain julkisen kirjanpidon tarkastuselin, vaarallisten asioiden hallinnassa.

Myös kolme edellistä suurta ohjelmaa kohtasivat tuhoisan kohtalon. Ensin oli CG(x)-ohjelma, jonka tarkoituksena oli korvata Ticonderoga-luokan risteilijät, joka hylättiin viiden vuoden jälkeen vuonna 5, ennen kuin ensimmäinen laiva rakennettiin.

Sitten Zumwalt-luokan raskashävittäjäohjelma, joka vähennettiin vain kolmeen yksikköön vuosina 3–2016, verrattuna suunniteltuun 2024 yksikköön merkittävien teknisten vaikeuksien ja kustannusten räjähdysmäisen nousun jälkeen. Lopuksi, tuhoisa LCS-ohjelma, jota tuotettiin 32 kappaletta kahdessa versiossa, joista Yhdysvaltain laivasto jatkuvasti hylkää, koska se ei sovellu sen pseudokorvetteihin nykyaikaisen merisodan tarpeisiin.

Itse asiassa Arleigh Burke -luokan hävittäjien alkuperäisen suunnittelun jälkeen 80-luvulla mikään amerikkalaisristeilijä-, hävittäjä-, fregatti- tai korvettiohjelma ei ole sujunut suunnitellusti, ja kaikki ovat kohdanneet valtavia vaikeuksia, jotka ovat johtaneet kustannusten räjähdysmäiseen nousuun ja kapasiteettia pienempi kuin suunniteltu.

Ja musta sarja voisi hyvin jatkua. CSIS-ajatushautomon Yhdysvaltain laivaston asiantuntijan Mark Cancianin mukaan Yhdysvaltain laivaston uusi hävittäjäohjelma DDG(x), jonka on otettava vastuu Arleigh Burkesta vuosikymmenen lopulla, voisi hyvinkin olla kokea saman kohtalon kuin CG(x), ja se peruutetaan pian, kun taas sen arvioidut kustannukset ovat nousseet räjähdysmäisesti, ja Yhdysvaltain laivasto antaa nyt etusijalle sukellusveneitä Kiinaa vastaan.

Yhdysvaltain laivaston DDG(x)-ohjelman synty ja tavoitteet

Kun vuonna 2010 Yhdysvaltain laivasto ei korvannut Ticonderoga-luokan risteilijöitä CG(x)-ohjelman ja vanhimman Arleigh Burkesin osalta Zumwalt-ohjelman päätyttyä, se päätti yhdistää nämä kaksi. tarvitsee ohjelmaan nimeltä Large Surface Combatant.

US Navy Ticonderoga -luokka
Ticonderoga-luokan risteilyalusten korvaamisen oli alun perin tarkoitus tarjota CG(x)-ohjelma.

Tämän tarkoituksena oli mahdollistaa 20-luvun lopun amerikkalaisen pintataistelulaivaston pääoman lisääminen Burkea raskaamman, mutta Zumwaltia halvemman hävittäjän perusteella.

Vuonna 2021 tämä ohjelma muutettiin DDG(x:ksi) tavoitteena korvata 22 Ticonderoga ja 28 Arleigh Burke Flight I vuodesta 2028 tai 2029 alkaen. Alkuperäisen tutkimuksen mukaan alus ylittäisi 13 000 tonnia, mikä tehdä siitä vaikuttavin pintataistelulaiva venäläisten Kirovien jälkeen, vähintään yhtä vaikuttava kuin kiinalainen Type 055.

Sen aseistus olisi puolestaan ​​samanlainen kuin tällä hetkellä tuotannossa olevan Arleigh Burke Flight III:n aseistuksen, jossa on 5 tuuman (127 mm) tykki, 3 lohkoa 4 Mk41-järjestelmää 96 pystysuoraan ohjuslaukaisusiiloon, kaksi SeaRam CIWS -järjestelmää. 21 ohjuksella kussakin ja kaksi Mk32 kolmoisputkea 324 mm torpedoille.

Kuten Burke Flight III:n, sen anturit perustuisivat uuteen AN/SPY-6-tutkkaan ilmahavaitsemiseen, An/SPQ-9B-pintatutkaan ja AN/SPG-62-laukaisututkaan, jotka kaikki on integroitu uuteen kehitykseen. AEGIS järjestelmä.

Erot nykyisiin amerikkalaisiin hävittäjiin löytyvät kannen alta, erityisesti integroidusta sähkökäyttöisestä propulsiojärjestelmästä, kuten Zumwaltissa, joka tarjoaa suuremman autonomian merellä ja ennen kaikkea mahdollistaa uuden, erittäin energian käytön tulevaisuudessa. -intensiiviset järjestelmät, olipa kyse sitten tietokoneiden lisäprosessointiominaisuuksista tai suunnatun energian aseista, korkean energian lasereista tai mikroaaltotykistä.

Ennusteiden räjähdysmäiset kustannukset ja häiritsevien teknologioiden kehittymättömyys

Tällä tavalla esitettynä DDG(x)-ohjelma vaikutti kohtuulliselta, samoin kuin sen tuotantokustannukset, luokkaa 2,4 miljardia dollaria yksikköä kohden, mikä on verrattavissa Arleigh Burken vastaavaan.

Sen tarkoituksena oli mahdollistaa joustava siirtyminen nykyisestä pintataistelulaivojen sukupolvesta seuraavaan, jossa prosessointiteho, ilmaisinlaitteet ja koko energiaketju osoittautuvat ratkaisevammaksi kuin siiloissa kuljetettavien ohjusten raakamäärä. Ja sitten CBO, kongressin tilintarkastuselin, tuli mukaan...

CGI Constellation -luokan US Navy
Myös Yhdysvaltain laivaston Constellation-luokan fregattiohjelma kohtaa voimakkaita vastatuulia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Raskas risteilijä ja hävittäjä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW