Suomen laivasto käynnistää tarjouskilpailun Ranskan Caesarista

Olisi voinut luulla, että rannikkotykistö oli jäänyt pois käytöstä laivojen torjuntaohjusten akkujen saapuessa. Suomen laivastossa on kuitenkin edelleen käytössä noin viisitoista 130 53 TK 130 mm kasemaattiakkua. Ne otettiin käyttöön vuonna 1984, ja kukin niistä kattaa 60–80 kilometriä Itämeren rantaviivaa käyttämällä 130 mm:n tykkiä, joka pystyy ampumaan yhteenlasketuilla työntövoimalla jopa 40 kilometriä.

Vaikka nämä rannikkoakut ovatkin voimakkaasti karkaistuja, ne kärsivät nykyään tarkkuusaseiden ja droonien saapumisesta, mikä tekee niistä valmiita kohteita ennaltaehkäiseviin iskuihin.

Tästä syystä Suomen laivasto julkaisi tarjouskilpailun, jossa tällä kertaa suosittiin liikkuvuutta, mutta myös tarkkuutta ja hankintahintaa, vaihtaakseen kiinteitä aseita, jotka on räätälöity täydellisesti ranskalaiseen Caesariin.

Suomi on yksi Euroopan suurimpia asevoimia.

Suomi oli Kreikan ohella yksi harvoista Euroopan maista, joka säilytti aktiivisen asevelvollisuuden kylmän sodan jälkeen. Näin tehdessään vain 5,5 miljoonan asukkaan maalla, jolla on 1340 XNUMX kilometriä rajaa Venäjän kanssa, on nykyään paradoksaalisesti yksi vaikuttavimmista mobilisoitavissa olevista asevoimista vanhalla mantereella.

F-35A F/A-18 Suomi
Suomi on tilannut 64 F-35A:ta korvaamaan F/A-18 Hornetit, mikä tekee siitä Euroopan suurimman suunnitellun Lightning II -laivaston.

Suomen asevoimissa on itse asiassa noin 30 000 aktiivista henkilöstöä, joista kaksi kolmasosaa on varusmiesten kouluttamia, mutta myös pysyvästi 20 000 reserviläistä suorittamassa taitojensa "virkistysjaksoja". Sodan aikana tämä määrä kasvaa 250 000:een, joista 180 000 maavoimille, 38 000 ilmavoimille ja 32 000 laivastolle, mikä on yhtä paljon kuin Ranskan armeijat, 12 kertaa vähemmän asutussa maassa.

Vaikka Helsinki liittyi Natoon hieman yli vuosi sitten, se ei sen enempää kuin ruotsalainen naapurikaan aio luottaa liittoumaan alueensa puolustamisessa.

Suomen viranomaiset ovat viime vuosina ilmoittaneet suuresta budjettiponnistuksesta armeijansa modernisoimiseksi, esimerkiksi hankkimalla 64 F-35A:ta, joka on suurin Euroopan maan tähän mennessä tilaama laivasto amerikkalaisten lentokoneiden osalta, mutta myös 96 eteläkorealaista K-9 Thunder itseliikkuvaa tykkiä, 130 suomalaista Patria 6x6 APC:tä sekä kahdeksan norjalaista NASAMS-akkua ja määrittelemätön määrä israelilaisia ​​David Sling -akkuja.

Skandinavian naapureidensa tavoin Suomi on valmis tekemään tarvittavat taloudelliset ponnistelut 2,4 prosentilla BKT:sta tai 6,4 miljardilla eurolla vuonna 2024 joukkojen modernisoimiseksi, kun taas maa on Baltian tavoin etulinjassa Venäjää vastaan, jonka kanssa sillä on Euroopan suurin raja Ukrainaa lukuun ottamatta.

Ja se voi kasvaa entisestään. Todellakin, sanoi Puolustusvoimien esikuntapäällikkö Timo KivinenNaton asettama 2 prosentin kynnys ei riitä pelottamaan Venäjää tällä hetkellä.

Suomen laivasto haluaa uusia rannikkoparistojaan

Suomen esikunnan tämänhetkisiä prioriteetteja on mm rannikkoparistojen vaihto kasematin alla 130 53 TK, joita levitetään pitkin 1100 kilometriä Suomen lineaarista rantaviivaa.

Suomen laivaston rannikkopatteri 130 53 TK
Suomen rannikkoa suojaavat 15 130 mm 130 53 TK rannikkopatterit, jotka otettiin käyttöön 80-luvun puolivälissä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Rannikkopuolustus | Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Päivitetty 19: Suomen suosikki Caesar MkII

Kuukausi tämän artikkelin julkaisemisen jälkeen 10 sisäiset lähteet viittasivat siihen, että Suomen laivasto todellakin arvioi Caesar MkII:n ja että se olisi lisäksi yleisesikunnan suosima vaihtoehto.

Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

  1. Inertia + laserohjaus näyttää olevan voittoisa yhdistelmä tykistölle (ei vain rannikolle), jossa GNSS-signaali juuttuu liian helposti tehokkaan ohjauksen tarjoamiseen.

    Sen sijaan lasertunnistimilla varustettujen kertakäyttöisten droonien yleistyessä taistelukenttä muuttuu todelliseksi joulukuuseksi, jossa kaikki liikkuva valaistuu välittömästi.

    MQM-712 Aquilan ohjaaman M105 Copperheadin ansiosta amerikkalaisilla oli oikea intuitio jo 70-luvulla.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW