Kiina kehittäisi uuden sukupolven keskisäiliön, jolla ei ole vastaavaa lännessä

Viime viikkoina panssarivaunujen uutiset ovat olleet erityisen runsaita, sillä amerikkalaisen M1E3 Abramsin kehitystyö on käynnistetty, eurooppalaisen MGCS-ohjelman suhteen on edistytty tai jopa panssarivaunun ympärillä on kerrottu yksityiskohdista. Leopard 2AX KNDS:ltä.

Tämä luonnollisesti heijastaa panssarivaunun ratkaisevaa roolia Ukrainan sodassa, ja joskus ankarat havainnot tietyistä lännessä tähän asti ajankohtaisista varmuudesta.

Itse asiassa amerikkalaisen M1A1:n, brittiläisen Challenger 2:n ja vähäisemmässä määrin Ukrainassa kohtaamat takaiskut. Leopard 2 Saksalaiset, uudet länsimaiset ohjelmat, kuten M1E3, MGCS ja jopa venäläinen T-14, kaikki tähtäävät pienempään taistelumassaan, luokkaa 50-55 tonnia 65-70 tonnin sijaan.

Toistaiseksi Kiina ei ollut eturintamassa panssarivaunujen alalla. Siten, vaikka sitä pidettiin erittäin kykenevänä ja tehokkaana, tyyppiä 99A, sen tehokkain ja nykyaikaisin säiliö, valmistettiin vain 600 esimerkissä. Kiinan kenraali esikunta itse asiassa asetti ilma- ja merivoimille etusijalle modernisoinnin suhteen.

Vuonna 2011 käyttöön otettu ja täysin moderni säiliö olisi voinut uskoa, että tämä säiliö olisi edustanut Kiinan vastatoimien pilaria tällä alueella useiden vuosikymmenten ajan jatkuvien parannusten varjolla. Se on kuitenkin hyvin erilainen panssarivaunu, ja monessa suhteessa vailla vastinetta lännessä, joka kuvattiin äskettäin Kansan vapautusarmeijan väreissä.

Tyyppi 96, tyyppi 99A ja tyyppi 15: Kansan vapautusarmeijan panssarivaunut ovat kehittyneet suuresti viime vuosikymmeninä

Jos Kansan vapautusarmeijan maakomponentti pysyy planeetan suurimpana armeijana, jolla on miljoona aktiivista sotilasta, sen panssarivaunulaivasto saattaa vaikuttaa suhteellisen vaatimattomalta.

Tyypin 96 taistelutankki
Jos tyyppi 99A on nykyaikaisin kiinalainen tankki, tyyppi 96 muodostaa sen raskaiden panssarivaunujen selkärangan.

Todellakin, nykyään se koostuu 4 taistelupanssarivaunusta, mukaan lukien 500 tyyppiä 600A, nykyaikaisin versio, taistelumassa 99 tonnia, aseistettu 55 mm:n tykillä ja varustettu ilmeisesti pehmeällä tappavalla puolustuksella järjestelmä. Tähän lisätään 125 sitä edeltävää Type 600 -konetta, jotka painavat 99 tonnia, samankaltaisella aseisuudella, mutta vähemmän kehittyneellä koneen elektroniikalla.

Suurin osa Kiinan laivastosta koostuu 2500 96:sta Type 90 keskikokoisesta panssarivaunusta, 40-luvulla suunnitellusta panssaroidusta ajoneuvosta, jonka taistelumassa on 45–72 tonnia ja jonka sukupolvi on verrattavissa Neuvostoliiton T-125:een, vaikkakin jotka ovat ulkonäöltään hyvin erilaisia. Tämä 4 mm putkella varusteltu tankki toimii pohjana VTXNUMX:lle, Pekingin tarjoamalle vientimallille.

Vuodesta 2018 lähtien PLA on hankkinut myös 500 tyypin 15 kevyttä panssariajoneuvoa, panssaroidun ajoneuvon, joka painaa 33–36 tonnia taisteluissa ja joka on varustettu 105 mm:n tykillä ja joka on suunniteltu erityisesti aseellisiin tiedustelutehtäviin, mutta myös toimimaan vaikeassa maastossa, johon raskaammat panssarit eivät pääse yli. , kuten Intian Ladakhin tasangoilla tai Etelä-Kiinan meren subtrooppisilla alueilla.

Lopuksi Kiinan armeijoilla on tuhat paljon vanhempaa panssarivaunua, kuten Type-88 ja Type-79, jotka toimivat reservinä, mutta jotka on tarkoitus korvata vähitellen.

kevyt chr Tyyppi 15 APL
Type 15 -kevyt panssarivaunu suunniteltiin erityisesti toimimaan Himalajan ylängöillä Intian rajalla.

Tähän asti Kiinan panssarivaunulaivasto ei ole rakenteeltaan, kuten myös kehitykseltään, eronnut kovinkaan venäläisistä tai länsimaisista laivastoista, ja erityisesti massa, suojaus, kuolleisuus ja siten myös hinta ovat kasvaneet merkittävästi vuoden aikana. uudet versiot.

Kiinalaisissa sosiaalisissa verkostoissa muutama päivä sitten julkaistu valokuva, jossa näkyy panssarivaunu, jonka muotoilu rikkoo nämä paradigmat perusteellisesti, voisi kuitenkin viitata siihen, että kansan vapautusarmeija olisi valinnut paljon radikaalimman radan suunnitteluun sovellettujen paradigmojen suhteen. uudesta panssarivaunustaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusanalyysi | Kevyet panssarivaunut ja panssaroitu tiedustelu

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW