Kiinan kanssa Yhdysvaltain laivasto lykkää tulevia ohjelmiaan suosiakseen lyhyellä aikavälillä

Jos Euroopan armeijat kiinnittävät katseensa Venäjään ja Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin, USA:n laivasto puolestaan ​​näkee vain todennäköisen konfliktin, joka asettaisi sen vastakkain Kansan vapautusarmeijan laivaston ja ilmavoimien kanssa. Kiinan meri- ja ilmasaarto Taiwanin saarelle.

Amiraali Phil Davidsonin vuonna 2027 asettama määräaika vuodelle 2021, joka koskee todennäköistä konfliktialuetta Pekingin kanssa, lähestyy, paine kasvaa Yhdysvaltain laivastolle, jonka on vastattava kansan vapautuksen asettamiin sotilaallisiin ja teollisiin haasteisiin Armeija ja sen laivasto, joka vastaanottaa vuosittain noin kymmenen suurta pintataistelijaa ja kaksi sukellusvenettä.

Vaikka amerikkalainen laivanrakennus kohtaa edelleen merkittäviä vaikeuksia ja Yhdysvaltain laivaston suunnittelu on vasta toipumassa voimakkaasta kaaoksesta, sen on nyt tehtävä valintoja. Juuri näin se teki suosimalla lyhytaikaista laivastotuotantoa ja lykkäämällä useimpia suuria keskipitkän aikavälin ohjelmia, kuten F/A-XX, SSN(x) tai DDG(x).

Kiinan Taiwanin saarron uhka vaatii massiivisen ja käytettävissä olevan laivaston vuoteen 2027 mennessä.

alkaen Amiraali Phil Davidsonin ilmoitus, silloinen Tyynenmeren teatterin komentaja, liittyen Yhdysvaltojen ja Kiinan mahdolliseen yhteenottoon vuodesta 2027 lähtien, Pentagonin analyytikot vahvistivat ennen kaikkea amerikkalaisen kenraaliupseerin silloin ilmaisemat pelot.

Yhdysvaltain laivaston työryhmä
Yhdysvaltain laivastolla on edelleen etu Kiinan laivastoon verrattuna lentotukialusten, amfibio-alusten ja sukellusveneiden alueilla, mutta se ohitetaan pian merkittävästi pintataistelulaivastossa.

Siten vuodesta 2022 lähtien Chief Naval Officer eli CNO, amiraali Gilday, joka vastaa Yhdysvaltain laivaston esikuntapäällikköä, ilmoitti, että Pentagon työskenteli aktiivisesti ja pääasiassa Kiinan laivaston vastustavat skenaariot Taiwanin ympärillä, vuodesta 2027.

En 2023, oli amiraali John Aquilinon vuoro, amiraali Davidsonin seuraaja Yhdysvaltain Intian ja Tyynenmeren komennon (INDOPACOM) johdossa, laatimaan huolestuttavan kuvan laivaston omaisuuden nousu ja Kiinan ilmavoimat, joiden tarkoituksena oli hänen mukaansa saada ylivalta amerikkalaisjoukoista vuoteen 2027 mennessä Taiwanin ympärillä osana Kiinan uutta viisivuotissuunnitelmaa.

Nämä huolet ja hälyttävät raportit toistettiin Pentagonin vuoden 2025 talousarvion suunnittelussa. Todellakin, siinä amerikkalaiset armeijat, erityisesti Yhdysvaltain laivasto, näyttivät antavan etusijalle lisäävät Tyynellemerelle lähetettyjen amerikkalaisten joukkojen sietokykyä, mutta myös teollisten työkalujen kehityksessä, juuri tämän mahdollisen konfliktin tukemiseksi, jota Pentagon pitää yhä väistämättömämpänä.

Sarjaraportit Yhdysvaltain laivaston tärkeimmistä rakenneohjelmista

Näiden välittömien ja lyhyen aikavälin valmiuksien edistämiseksi vuoden 2025 talousarviossa ja sen jälkeen on oltava aiheena. talousarvion välimiesmenettelyt, Yhdysvaltain laivaston resurssit eivät ole kehittyneet suhteessa.

CGI Constellation -luokan US Navy
Constellation-luokan fregattiohjelma on jo 36 kuukautta myöhässä, vajaan neljän vuoden olemassaolosta.

Ja tietysti suurimmat rakennesuunnitteluohjelmat, jotka on tarkoitus ottaa käyttöön toistaiseksi vuosina 2030–2040, maksavat hinnan. Itse asiassa kaikkien tavoitteita on lykätty tai viivästynyt vapauttaa budjettivaroja Tyynenmeren infrastruktuurin vahvistamisen rahoittamiseen, erityisesti Guamissa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW