Olemmeko menossa kohti 132:n hylkäämistä Leopard 2A8IT Italian armeijalle?

Kesän 2023 alussa Rooma ilmoitti seuraavasta 132 raskaan tankin tilauksesta Leopard 2A8IT, mukaan lukien 130 taisteluversiota, korvaamaan osan paikallisesti suunnitelluista C1 Ariete -panssarivaunuistaan.

Nämä panssarit oli tarkoitettu toimimaan 120 modernisoidun C1 Arieten rinnalla 140 panssaroidun tukiajoneuvon ja alustan tukemana. Leopard 2 saatavana eri versioina insinöörivoimille ja muille.

Samaan aikaan Rooma ilmoitti käynnistävänsä A2CS (Army Armored Combat System) -ohjelman, johon osallistuu tuhat jalkaväen taisteluajoneuvoa, ja 15 miljardilla eurolla 1000 41 panssaroitua ajoneuvoa varten, joihin myönnettiin Rheinmetallin KNDS Puma ja KFXNUMX Lynx. odotetaan olevan suosikkeja.

Samaan aikaan Italia oli ilmoittanut aikovansa liittyä kolmantena jäsenenä tulevan ohjelman ranskalais-saksalaiseen MGCS-tankkiin. Tässä yhteydessä vuonna 2023 käynnistetty KNDS:n ja Leonardon teollinen kumppanuus näytti sinetöivän tämän kolmikantaliiton. Tämä ei kuitenkaan ole nyt kaukana siitä.

KNDS ja Leonardo eivät pääse sopimukseen teollisesta jakamisesta Leopard 2A8IT italiaa.

Ensimmäinen ja kiireellisin tiedosto, jossa KNDS:n ja Leonardon oli edettävä ja päästävä sopimukseen, oli 132:n konfigurointi ja teollinen jakaminen. Leopard Italian 2A8, tasoittaa tietä sopimuksille ja yhteistyölle.

Puma KMW KNDS Saksa Bundeswehr
Saksalaisen KNDS:n Puma osallistuu myös A2SC-ohjelmaan.

Les Leopard Italialaisten 2A8IT-ajoneuvojen, kuten samalla alustalla olevien 140 panssaroitua ajoneuvoa, on itse asiassa korvattava vuodesta 2027 lähtien Italian armeijassa tällä hetkellä käytössä olevat panssaroidut ajoneuvot. Siksi meidän oli toimittava nopeasti, ja tämä oli kaksi valmistajaa yhdistävän työryhmän tavoite useiden kuukausien ajan.

Tietyt vihjeet saattoivat kuitenkin viitata siihen, että keskustelut eivät sujuneet odotetusti. Ensinnäkin A2SC-ohjelman avaaminen muille kilpailijoille, amerikkalais-espanjalaiselle ASCOD:lle, ruotsalaiselle CV90:lle ja erityisesti eteläkorealaiselle AS21 Redbackille, osoitti, että Rooman osalta teollinen tavoite syrjäytti puhtaasti teollisuuden lähentymistavoitteet, erityisesti MGCS:n ympärillä ohjelmoida.

Toisaalta, vaikka Berliini oli ilmoittanut kutsusta Italiaan osallistua MGCS:äänMuutama viikko sitten julkistettu sopimus ohjelman uudelleenjärjestelystä ja siitä johtuva teollinen jakaminen koskivat vain saksalaisia ​​yrityksiä KNDS Germanya (entinen Krauss-Maffeï Wegmann) ja Rheinmetallia sekä ranskalaisia ​​yrityksiä KNDS Francea (entinen Nexter) ja Thales.

Tässä yhteydessä Leonardo ja toisaalta KNDS Germany ilmoittivat yhdessä viikon alussa, kahden yrityksen välistä yhteistyötä koskevien neuvottelujen epäonnistuminen, tankkiohjelmasta Leopard 2A8.

Leonardo pyysi liikaa yksityiskohtia Leopard 2A8IT, KNDS:n mukaan

Selon italialaisen yrityksen tiedottaja, " Leonardo ilmoittaa tehdyistä ponnisteluista huolimatta keskeyttävänsä neuvottelut KNDS:n kanssa yhteisen kokoonpanon määrittelemiseksi Italian armeijan tärkeimmälle panssarivaunuohjelmalle ja laajemman yhteistyön kehittämiseksi.". Ja lisäsi, että italialainen asejättiläinen pysyi täysin sitoutuneena toimittamaan Italian armeijoita ja kääntyi muiden kumppanien puoleen.

Leopard 2A7HU
Le Leopard 2A8 on evoluutio Leopard 2A7HU unkari.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

  1. Bonjour,
    Kysymykseni on tämä, joka liittyy artikkeliin, jonka julkaisit muutama kuukausi sitten: kaikki panssaroitua armeijaa koskevissa aiheissa tehdyt ja julkaistut pohdinnat tunnistavat kaksi "uhria": Ranska, joka "unohti" modernisoida Leclercin ja selvästi ei enää tiedä, kuinka hallita panssaroitujen aseiden kehitys- ja modernisointiprosessia ja Rheinmetallia, joka tuotti selvästi "mielenkiintoisen" panssarivaunun, unohtaen "ranskalaisella tavalla" varmistaakseen ensin vakavaraiset markkinat. KMW:n etusijalla

    Eivätkö nämä kaksi "onnetonta ihmistä" voisi kokoontua yhteen "pelastamaan huonekalut" Ranskan muodostaessa uudelleen nykyaikaisen panssaroidun voiman Panther tuotetaan kansallisella maaperällä ja integroidaan ranskalaisia ​​elementtejä, kuten escalope ja Rheinmetall, mikä tekee T&K-investoinneistaan ​​kannattavia ja pystyy viemään Ranskasta kolmansille osapuolille?

    Tämä tekisi mahdolliseksi kohdata geopoliittisen todellisuuden ja pohtia ilman kiireellistä painetta KNDS-järjestelmäjärjestelmään, joka, kun otetaan huomioon Leopard eri versioissa siirretään vuodesta toiseen seuraavalle vuosisadalle...vai ei kauaa?

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW