Bundeswehr lyö vetoa kuuden kuukauden valitun asevelvollisuuden saavuttamiseksi 6 460 sotilasta

Kuten kaikilla länsimaisilla armeijoilla, kolme Saksan armeijaa yhdistävällä Bundeswehrillä on merkittäviä vaikeuksia värvätä ja jopa yksinkertaisesti säilyttää 181 000 aktiivista sotilasta ja 35 000 reserviläistä.

Miten Berliini voi näissä olosuhteissa toivoa saavuttavansa tulevina vuosina 460 000 sotilaan, mukaan lukien 200 000 aktiivisen sotilaan armeijansa muodon täyttääkseen sitoumuksensa ja operatiiviset velvoitteensa Naton sisällä?

Dynaaminen puolustusministeri Boris Pistorius esitteli strategiansa tämän saavuttamiseksi. Tämä perustuu palaamiseen kuuden kuukauden asevelvollisuuteen, mutta valitussa mallissa, kuten Skandinavian maissa on sovellettu menestyksekkäästi useiden vuosien ajan.

Kun Saksan puolustusbudjetti on yli 2 prosenttia BKT:sta, Bundeswehr voisi hyvinkin saavuttaa tulevina vuosina 45 prosenttia Ranskan armeijaa suuremman koon ja ottaa siten suurelta osin hallitsevan aseman tullakseen Euroopan puolustuksen kiistattomaksi keskukseksi. .

Bundeswehr kohtaa heikkoutensa ja rajoitteensa Ukrainan sodan vuoksi

Päivä sen jälkeen, kun Venäjän armeijat aloittivat hyökkäyksen Ukrainaan, kenraali Alfons Mais, silloinen Bundeswehrin ylitarkastaja, julkaisi viestin LinkedIn-sosiaalisessa verkostossa, joka vaikutti pommin Saksassa.

Luftwaffen eurohävittäjä Typhoon
Vuonna 2019 vain kourallinen Eurofightereita Typhoon Luftwaffen liittotasavalta oli itse asiassa taistelukykyinen armeijoihin kohdistuvien hallinnollisten ja oikeudellisten rasitteiden sekä liian pienen budjetin vuoksi.

Ilman konvoluutiota saksalainen upseeri vahvisti, että Saksan armeija oli alasti ja pystyi tarjoamaan vain hyvin rajallisia vaihtoehtoja poliittiselle vallalle Ukrainan tukemiseksi, koska sillä ei ollut resursseja.

Jos nämä julistukset aiheuttivat suurta melua Reinin toisella puolella ja olivat Olaf Scholzin kuuluisan Zeitenwenden alkuperä, lyötiin 100 miljardin euron kirjekuoressa Bundeswehrin nykyaikaistamiseen ja Bundeswehrin vuosibudjetin lisäämiseen 2 prosenttiin BKT:sta. , se ei mitenkään yllättänyt tarkkaavaisia ​​tarkkailijoita niistä valtavista vaikeuksista, joita saksalainen operatiivinen henkilökunta on kohdannut viime vuosina.

Olipa kyse varusteiden surkeasta saatavuudesta, asesopimusten lykkäämisestä, leikkaamisesta tai peruuttamisesta tai toimeenpanovallan ja lainsäätäjän Bundeswehrin toiminnalle asettamista yhä tiukemmista rajoituksista, Saksan armeijalla ei itse asiassa ollut enää toimintakykyä tai melkein ei, useaan vuoteen.

Jos Zeitenwende tarjosi tässä kaaoksessa olennaiset keinot halutun muutoksen käynnistämiseen, oli välttämätöntä käynnistää armeijoiden ja niiden henkilöstön perusteellinen uudelleenjärjestely, jotta haasteeseen voitaisiin vastata tehokkaasti.

Tämä on tehtävä, jonka Boris Pistorius on antanut itselleen puolustusministeriksi nimittämisensä jälkeen. Otettuaan haltuunsa Zeitenwenden soveltamisen ja sitten saatettuaan ranskalais-saksalaiset FCAS- ja MGCS-ohjelmat takaisin raiteilleen ministeri, josta on tällä välin tullut maan suosituin saksalainen poliittinen hahmo, hyökkää nyt eniten Schwerpunktia vastaan. vaikea kohta: asevelvollisuuden paluu maassa, jota leimaa vahvasti 30 vuotta jatkunut valtion antimilitarismi.

460 000 miehen Bundeswehr, joista 200 000 aktiivista, täyttämään Naton vaatimukset

Ongelma on todellakin merkittävä. Huolimatta erityisen pienestä koosta, hieman yli 180 000 aktiivista sotilasta ja 35 000 miehen ja naisen reservistä, Bundeswehr ei ole useisiin vuosiin kyennyt dynaamisesti uusimaan työvoimaansa, ja nykyään sillä on pulaa useista tuhansista aktiivisista sotilasjoukoista. henkilöstöä sen teoreettisessa muodossa.

Bundeswehrin
Bundeswehr ei pysty säilyttämään lukujaan huolimatta formaatista, joka on aivan liian pieni Naton vaatimuksiin.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

  1. Suhtaudun edelleen äärimmäisen skeptisesti operatiiviseen reserviin… sen ajattelu, että se vastaa koulutettua legioonalaista, on parhaimmillaan illuusio ja pahimmillaan henkinen petos.

    Taisteluista on tullut ammattimaista, eikä 200k mukavat jalat tuo todellista lisäarvoa.

    Ehkä 3. sijalla ja taas… tarvitsemme hävittäjiä (kaksi divisioonaa ei ole hullua joka tapauksessa)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW