Uusi hollantilainen ilmatorjuntafregatti, mahdollisuus Ranskalle?

Se on tehty! Hollannin parlamentti hyväksyi 11. kesäkuuta neljän Blacksword Barracuda -tyyppisen sukellusveneen hankinnan Ranskan laivastoryhmältä korvaamaan Alankomaiden laivastossa tällä hetkellä käytössä olevat Walrus-luokan sukellusveneet. Viimeinen este viralliselle määräykselle on nyt TKMS:n Haagin tuomioistuimeen nostama valitus, joka on ratkaistava 26. kesäkuuta.

Jos Batavian kansanedustajat luottavat pääasiassa ranskalaiseen tarjoukseen, on totta, että jotkut keskusteluissa esiin nousseet kysymykset ansaitsevat Pariisin ja ranskalaisen teollisuuden ennakoivan pohdinnan.

Erityisesti kysymys teollisen toiminnan jakamisesta Alankomaiden laivastoteollisuuden ja tarkemmin sanottuna Damenin kanssa on erityisen arkaluonteinen ja eripuraa aiheuttava kohta, jota olisi käsiteltävä ennen kuin Haagin uusi hallitus ottaa maan hallitsijat.

Aiheesta Alankomaiden laivasto käynnisti äskettäin alustavan tutkimuksen uudesta raskaasta ilmatorjuntafregatista aikataulussa, joka on lähellä sitä, mitä Ranskan laivastolle määrätään korvaamaan Forbin-luokan Horizon-fregatteja.

Olisiko tässä yhteydessä asianmukaista ja tehokasta, että Ranska, samoin kuin Naval Group, liittyisi Damenille uskottuun Alankomaiden ohjelmaan, pienentäisi uuden ranskalaisen ilmapuolustusfregatin kehittämiskustannuksia ja antaisi Alankomaiden viranomaisille yhteistyötakuut sen laivastoteollisuudelle keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä?

Hollannin parlamentti hyväksyy virallisesti Blacksword Barracudan hankinnan Naval Groupilta

Hieman yli viikko sitten Alankomaiden kuninkaallisen laivaston Koninklijke Marine Walrus-luokan sukellusveneitä korvaava ORKA-ohjelma saavutti ratkaisevan virstanpylvään.

Blacksword barracuda Naval Group
Naval Groupin Blacksword Barracuda on lähempänä kuin koskaan löytääkseen tiensä Koninklijke Marine -veneelle.

jälkeen eroava hallitus ilmoitti Naval Groupin voitosta, Blacksword Barracuda -mallilla, kilpailun aikana, jossa se kohtasi sen saksalaisen TKMS:n ja Saab-Damen-parin kanssa, ohjelman piti itse asiassa saada Alankomaiden uuden parlamentin hyväksyntä kansallismielisellä enemmistöllä vaalien jälkeen. vaalit syksyllä 2023.

Eroava puolustusministeri Christophe Van der Maat ei suinkaan ollut muodollisuus, vaan joutui vastaamaan lukuisiin kysymyksiin ja hyökkäyksiin, jotka olivat nousseet Hollannin lehdistössä parlamentaarista kuulemista edeltäneiden viikkojen aikana, erityisesti koskivat takuun tarjoamia hintatakuita. ranskalainen teollisuusmies, 25 % halvempi kuin muut kilpailijansa, sekä Naval-konsernin investointisitoumukset paikalliselle teollisuudelle.

Puolustusministerin ja hänen ryhmiensä antamat vastaukset kansanedustajien kysymyksiin olivat ilmeisesti osuneet kohdilleen, sillä tämän istunnon lopussa enemmistöpuolueet ilmoittivat kannattavansa ohjelmaa. Oli kuitenkin välttämätöntä, että Chris Stofferin Reformed Political Party (SPG) -puolueesta, joka edustaa vain kolmea 3 paikasta uudessa kamarissa, jättämistä esitysten sarjasta äänestettiin jatkettavaksi.

Se on nyt tehty. Todellakin, Stofferin kolme hakemusta hylättiin, joka tasoittaa tietä tilauksen viralliselle allekirjoittamiselle, jonka on tapahduttava ennen heinäkuun 2024 loppua. Meidän on kuitenkin odotettava, että Saksan TKMS:n tekemä valitus koskien itse tarjouspyyntöä saa hollantilaisen päätöksen oikeuteen, aihe esiteltiin 26. kesäkuuta Haagin tuomioistuimessa.

2 Hollannin laivaston kolmesta suuresta ohjelmasta, jotka on myönnetty Naval Groupille

Kun tiedämme, että kesäkuun 4. päivän ja parlamentaarisen keskustelun epävirallisten päätelmien jälkeen Damen ja Saab ovat, vaikkakin ennen sitä erityisen kiihkeitä, näyttäneet heittäneen pyyhkeen siirtyäkseen muihin lupaavampiin taisteluihin, voimme ajatella, että mahdollisuudet, että TKMS:n tekemällä valituksella on vähäiset mahdollisuudet menestyä, ja se ennen kaikkea herättää jonkin verran epäilyjä Naval-konsernin ehdottaman hinnan pätevyydestä tulevissa kilpailuissa.

rMCM miinasodankäyntiohjelma
Kuusi suurta hollantilaista miinasodankäyntialusta ovat Naval Groupin ja ECA:n suunnittelemia ja valmistamia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW