Leopard 2A-RC 3.0, EMBT…: Onko välisäiliöissä MGCS-ohjelman kuori?

KNDS ilmoitti esittelevänsä useita keskitason säiliömalleja, EMBT:n, Leclerc Evolvedin ja ennen kaikkea le Leopard 2A-RC 3.0, Panssarivaunujen viennin Euroopan mestarin viimeisin kehitys Eurosatory 2024 -näyttelyn yhteydessä, joka on yksi tärkeimmistä maa-aseille omistetuista maailmantapahtumista.

Näiden uusien tankkien, kuten KF-51, luvatut uudet ominaisuudet Panther Rheinmetallin ja amerikkalaisen GDLS:n M1E3 Abramsin hahmottelevat panssarivaunun syvällistä kehitystä kohti kevyempää, paremmin suojattua, liikkuvampaa ja yhteenliitetympää panssaroitua ajoneuvoa, mikä tiivistää viimeisten 20 vuoden aikana saavutetun teknisen kehityksen.

Herää kuitenkin kysymys näiden erittäin lupaavien panssarivaunujen paikasta varustelusuunnitelmassa Ranskassa ja Saksassa, joiden on tarkoitus kohdistaa panssaroitujen ajoneuvojen saapumiseen MGCS-ohjelmasta vuoden 2040 tienoilla ja mistä Pariisista ja Berliinistä sekä niiden Vastaavat valmistajat pääsivät äskettäin sopimukseen viiden vuoden epäröinnin, jännitteiden ja enemmän tai vähemmän hyväksyttyjen erojen jälkeen.

Tärkeimmät opetukset Ukrainan sodasta ja länsimaisten panssarivaunujen suorituskyky taisteluissa

Monien länsimaisten armeijoiden mielestä vain muutama vuosi sitten vanhentuneena panssarivaunu on muutamassa vuodessa saanut takaisin sotilasesikuntien suosion myös Euroopassa, erityisesti Ukrainan sodan alkamisesta lähtien.

Char leopard 2A4 Ukrainassa
Ukrainaan lähetetyt länsimaiset tankit ovat osoittaneet paremman kyvyn suojella miehistöä kuin Neuvostoliiton mallit, mutta ne ovat usein vammautuneet suuren massan, kulutuksen ja monimutkaisen huollon vuoksi.

Näin ollen kahden viime vuoden aikana uusien raskaiden panssarivaunujen tilaukset, jotka Euroopan armeijat ovat allekirjoittaneet tai ilmoittaneet, ovat ylittäneet huomattavasti kaikki tämäntyyppisille laitteille viimeisten 30 vuoden aikana tehdyt tilaukset.

Jotkut maat, kuten Puola ja Romania, ovat jopa päättäneet varustaa armeijansa erittäin tehokkaalla panssarivaunuilla, jalkaväen taisteluajoneuvoilla ja liikkuvilla tykistöjärjestelmillä kylmän sodan jälkeen unohdetuissa muodoissa.

Nykyään tilaukset liittyvät pääasiassa kylmän sodan aikana käyttöön otettujen mallien iteratiivisiin evoluutioihin Leopard Saksalainen 2A8 ja amerikkalainen M1A2 SEPv3 Abrams sekä K-2 Black Panther Eteläkorealainen, uudempi muotoilu, mutta samaan sukupolveen kuuluva.

Pidemmällä aikavälillä ranskalaiset ja saksalaiset käynnistivät vuonna 2015 uuden sukupolven yhteisen maataistelujärjestelmän, nimeltään MGCS, suunnittelun, jonka tarkoituksena on tarjota teknologioita ja ennen kaikkea radikaaleja uusia työllisyysoppeja, jotka rakentuvat kokonaan yhteistyön ja droonien saapumisen ympärille. ja automatisoidut järjestelmät.

Ranskan armeijan esikuntapäällikön kenraali Schillin mielestä MGCS:n valmistamiseen tarvittavat tekniikat eivät ole riittävän kypsiä ennen vuotta 2040, ehkä jopa sen jälkeen, kun tämä ohjelma, jonka ensimmäinen panssarivaunu oli alun perin tarkoitus toimittaa vuonna 2035 , tähtää nyt määräajaksi 2045 tai jopa 2050. Nämä lisäviiveet olisivat todennäköisesti jääneet huomaamatta vasta muutama vuosi sitten.

MGCS -ohjelma
MGCS-ohjelman on voitava suunnitella paljon muutakin kuin pelkkä Leclercin ja Leopard 2.

Nykyään kansainvälisten uhkien lisääntyminen ja erityisesti Ukrainan sota, sen opetukset ja palautteet sekä Venäjän Eurooppaan kohdistuvan uhan todellisuuden korostaminen johtavat kuitenkin läntisen panssarivaunulaivaston modernisointiin, joka on lyhyen ajan prioriteetti. ja keskipitkällä aikavälillä, mikä on ristiriidassa MGCS:n aikataulun kanssa.

Näin on äskettäin ilmestynyt kansallisten ohjelmien ulkopuolinen tarjous, joka liittyy keskisukupolven taistelupanssarivaunuihin, joiden tarkoituksena on vastata tarpeisiin nykyisin käytössä olevien kylmän sodan perintöjen ja lupauksen välillä MGCS:stä, joka erääntyy vuonna 2045 tai 2050.

Keskisukupolven panssarivaunujen tarjonta kasvaa nopeasti lännessä

Tämä väliaikainen tarjous ilmestyi julkisella näyttämöllä ensimmäistä kertaa vuonna 2022, edellisen Eurosatory-näyttelyn yhteydessä, kun samalla esiteltiin KNDS EMBT, olennaisesti uusi Nexterin (josta on sittemmin tullut KNDS France) kehittämä torni. ) ja KF-51 Panther saksalaiselta Rheinmetallilta.

Jos ranskalainen malli toimi pääasiassa teknologisena esittelynä ilman todellisia kaupallisia tavoitteita, näin ei ollut Panther, johon liittyi laaja, myös poliittinen viestintäkampanja, jonka tarkoituksena oli tehdä siitä taloudellinen, välittömästi saatavilla oleva ja 100 % saksalainen vaihtoehto MGCS-ohjelmalle, johon myös Rheinmetall osallistuu.

Leopard 2A7HU
Le Leopard 2A7HU on lähtöpisteessä Leopard 2A8 tilasivat Saksan, Norjan ja Tšekin tasavallan ja valitsevat Alankomaat ja Liettua.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

6 Kommentit

 1. Kuten ehdotit, tämä artikkeli kiinnostaa minua paljon ja se herättää minulta seuraavat kysymykset:

  Rheinmetallin ja KMW:n väliset erimielisyydet ja vastustavat ovat muinaista historiaa ja julkista tietoa: Rheinmetall olisi halunnut saada käsiinsä saksalaisen kilpailijansa, kun sen karismaattinen johtaja kuoli. KMW:tä hallitseva perhe halusi kaiken paitsi Rheinmetallin, josta KNDS-liittoutui.

  Lähtesi ja analyysisi mukaan mikä on KNDS Deutschlandin todellinen projekti: poistaa ranskalainen kilpailija raskaalta panssarimarkkinoilta absorptiolla ja luoda segmentille Saksan monopoli tai yrittää lisätä Leopardien kiistattomiin ominaisuuksiin vähemmän kiistattomia ominaisuuksia, jotka johtuvat ranskalaisen teollisuuden osaamisesta?

  Onko KNDS Deutschlandia hallitseva perhe täysin sopusoinnussa Saksan puolustusministeriön näkemyksen kanssa – merkittävä ja historiallinen asiakas – vai yrittääkö se vilpittömästi luoda ranskalais-saksalaisen raskaan panssarin mestarin?

  Epäilen edelleen vilpitöntä yhteistyöhalua saksalaisilta "ystäviltämme", jotka sabotoivat kaikkia yhteisiä projekteja, ostivat amerikkalaisia ​​tai israelilaisia ​​ja sulkivat Ranskan ja Italian eurooppalaisen Iron Dome -projektin ulkopuolelle.

  Samaan aikaan Rheinmetall oli niin vihattu KNDS Deutschlandissa.

  Mitä tulee Ranskaan, voimme vain olla hämmästyneitä siitä, että Leclercin modernisointi ei edes integroi Soft Kill Hard Kill -järjestelmiä.

  Pääesikunnan puheet panssaroitujen aseiden ongelmasta ovat pelottavia, koska ne ovat pelottavia kieltäytyessään näkemästä Ukrainan konfliktin hahmottamaa todellisuutta

  Ranskalla ei ole enää panssaroituja ajoneuvoja, jotka selviäisivät Harkovan puolella…

  • Kuten ymmärrän asioita, on itse asiassa mahdollista, että " Leopard 3” on saksalaistyylinen irtautumisstrategia MGCS:stä. Tämä, kun tarkastelemme yhdessä esitettyä EMBT:tä, näemme KNDS:stä nousevan todellisen ryhmästrategian, jossa on kaksi toisiaan täydentävää mallia kaupallisesti. Joten en usko, että KMW on pohjimmiltaan vihamielinen Nexterille eikä ranskalaiselle BITD:lle. Luulen, että he soveltavat samaa strategiaa kuin MBDA, eli suostuvat kehittämään samanlaisia ​​tuotteita molemmille maille ja pyrkivät samalla täydentämään niitä. Näin ollen RCH-155 ei ole Caesarin kilpailija, Boxer ei ole VBCI:n kilpailija, ja Leopard 2A-RC 3.0, ei ole todellinen kilpailija EMBT:lle. Päinvastoin, jokaisella on omat erityispiirteensä ja tulonsa tietyille markkinoille: KMW:lle Eurooppaan, Nexterille Lähi-itään ja Aasiaan.
   Jopa Saksassa enemmän Scholz ja Rheinmetall yrittävät puuttua ranskalaiseen BITD:hen, kun taas KMW ja Pistorius ovat rakentavampia ja älykkäämpiä tämän tyyppisissä asioissa.

 2. Kiitos, että käytit aikaa vastataksesi kysymyksiini.
  Jos poliittisen tahdon ihmeelliseltä ilmaantuu Ranskassa, kuinka kauan nykyaikaisen Embt-tyylisen tankin teollistuminen kestäisi?

  Marc Chassillan Raid-lehden viimeisimmässä panssaroiduille ajoneuvoille omistetussa numerossa vahvistaa, jos ymmärsin hänen sanansa oikein, että ranskalaisella BITD:llä on kaikki taidot tuottaa nopeasti innovatiivinen raskas panssaroitu ajoneuvo.

  Mitä mieltä sinä olet?
  Ja entä propulsio?
  Hybridistä hiljaisempi ja vähemmän riippuvainen fossiilisesta energiasta?
  V

  • Tarkalleen. KNDS teki työn. Jos Leclerc Evolved pysyy mielenosoittajatilassa ilman vientiä, voimme syyttää vain itseämme. Koska tankissa on kaikki menestyäkseen, superase, supertorni, innovatiivinen kognitiivisen hallinnan konsepti, 1500 hv:n MTU-moottori Leclerc EAU:lta... Sillä on jopa mahdollisuudet Euroopassa, tiettyjen armeijoiden, kuten Belgian ja Kreikan, kanssa. , Kroatia ja jopa Espanja.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW