SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todellakin mahdollista…

21 asti SAMP/T Mamba- ja PAAMS-ilmatorjunta- ja ballistisia järjestelmiä sekä Aster-perheen ilmatorjuntaohjuksia pidettiin kansainvälisellä näyttämöllä useimmiten toissijaisina toimijoina.

Jos MBDA:n Aster 15 ja 30 varustavat yli 23 pinta-alusta ja 280 maalla sijaitsevaa maa-ilma-akkua noin kymmenessä maassa, järjestelmä ei suinkaan syrjäytä American Patriotia, josta yli 2 akkua ostettiin noin XNUMX maassa. SM-XNUMX ja laivaston ESSM varustavat myös noin kahdenkymmenen merijalkaväen alukset.

Nämä järjestelmät voisivat luottaa amerikkalaisia ​​laitteita ympäröivään tehokkuuden auraan, mutta myös kuuluisaan "Combat proven" -järjestelmään, jolla on ratkaiseva rooli puolustustarvikkeiden hankinnassa kansainvälisellä näyttämöllä. Sitä vastoin Aster-ohjus ja Mamba- ja PAAMS-järjestelmät, vaikka ne olivat osoittaneet erinomaista suorituskykyä testien ja harjoitusten aikana, olivat sitoutumattomia.

Rooman ja Pariisin Ukrainaan lähettämä Mamba-patteri ja brittiläisten, ranskalaisten ja italialaisten hävittäjien ja fregattien Asterin käyttö Houthi-drooneja ja risteilyohjuksia vastaan ​​ovat useiden kuukausien ajan palauttaneet näiden järjestelmien kuvan, ja ne ovat osoittaneet erinomaista suorituskykyä. tehokkuutta, jolla ei ole mitään kadehdittavaa amerikkalaisten laitteiden kanssa.

Mutta se on epäilemättä kolmen Houthin ballistisen ohjuksen onnistunut sieppaus 21. maaliskuuta, ranskalaisen fregatti Alsacen, joka muutti muutamassa tunnissa kuvan ranskalaisesta ohjuksesta ja siihen liittyvistä järjestelmistä kansainvälisellä näyttämöllä. Muutamassa minuutissa Aster oli liittynyt Patriotin joukkoon taistelussa todistettujen antiballististen järjestelmien alalla.

Brittihävittäjän HMS Diamondin Aster 30 ja Red Sea -ohjuksen uusi antiballistinen menestys

Sittemmin Aster 30 -ohjus on vahvistanut, että Alsacen kolmen Houthi-ballistisen ohjuksen onnistunut sieppaus ei ollut sattumaa eikä edes onnekas. Todellakin, 24. huhtikuuta brittiläinen hävittäjä HMS Diamond, yksi kuudesta Daring-luokan Type 6 -lentotorjuntahävittäjästä lähellä ranskalaisia ​​ja italialaisia ​​Horizon-fregatteja, toteutti kahden muun Houthi-ballistisen ohjuksen sieppaus.

Tyyppi 45 Sea Viper e1622818312390 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 7

Houthi-ohjukset kohdistuivat MV Yorktown, Yhdysvaltain lipun alla purjehtiva alus, jossa 18 miehistön jäsentä on Yhdysvaltain kansalaisia ​​ja neljä Kreikan kansalaisia.

HMS Diamond käytti Sea Viper -järjestelmää, joka on brittiläinen nimitys PAAMS:lle (Principal Anti Air Missile System), siepatakseen onnistuneesti kaksi Houthi-ballistista ohjusta, jotka kumpikin seurasivat erilaista ja samanaikaista hyökkäysrataa.

Muutama minuutti myöhemmin Sea Viperiä, yhdessä brittiläisen hävittäjän 30 mm:n tykkien ja Phalanx-järjestelmän kanssa, käytettiin jälleen vastustamaan neljän Houthi-droonin hyökkäystä samaa kohdetta vastaan.

Tämä on epäilemättä toinen tärkeä menestys eurooppalaiselle pinta-ilmajärjestelmälle ja Aster 30 -ohjukselle, varsinkin kun tämä ei ole a priori ballistiseen sieppaukseen tarkoitettu versio.

Lisäksi brittiläisten Type 45 -hävittäjien täytyy pian kehittyä saadakseen tämän laajennetun ballistisen kyvyn Aster Block 1 -ohjuksen kautta, sitten tulevaisuudessa Block 1NT:n kautta, joka on suunniteltu sieppaamaan ohjuksia, joiden kantama on 1 km.

Saudi-Arabia etsii eurooppalaista vaihtoehtoa liian kalliiksi pidetylle Patriot-järjestelmälle

Tästä menestyksestä huolimatta Riad olisi hiljattain sitoutunut aloittamaan tiettyjä neuvotteluja eurooppalaisten valmistajien kanssa hankkiakseen uusia ilmapuolustusjärjestelmiä. Se on joka tapauksessa mitä intelligenceOnline.fr-sivusto luulee tietävänsä, on totta, että he ovat usein hyvin perillä tämäntyyppisistä aiheista.

Patriot PAC 3 e1684245912115 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 8

Sivuston mukaan Saudi-Arabian viranomaiset pyrkivät tiivistämään ilma- ja ohjuspuolustusratkaisujaan. Eurooppalaista ratkaisua suosittaisiin Patriot-puiston laajentamisen sijaan, sillä jälkimmäistä pidetään liian kalliina laajentaakseen riittävästi Saudi-Arabian alueen suojelemiseksi.

Euroopassa on vain neljä keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmää, jotka voisivat olla vaihtoehto Patriotille lentokoneiden, helikopterien ja risteilyohjusten edessä. Nämä ovat saksalainen IRIS-T SLM, brittiläinen CAMM-ER, norjalainen NASAMS ja ranskalais-italialainen SAMP/T Mamba.

Kuitenkin vain jälkimmäinen tarjoaa todellisuudessa pitkän kantaman ominaisuuksia, yli 120 km:n, ja ballistisia ominaisuuksia, kuten Patriot PAC-2, joka palvelee Saudi-Arabian kuninkaallisten ilmapuolustusvoimien kanssa. Lisäksi Mamba-akkua, sen kantoraketteja ja sen tutkaa myydään julkisten tietojen mukaan noin 150-180 miljoonalla eurolla, kun taas Aster 30:tä 1,4 miljoonalla eurolla.

Toisin sanoen täydellinen akku, jossa on 6 kantorakettia, 6 uudelleenlatausjärjestelmää, komentoasema ja Thales Ground Fire 300 -tutka sekä 160-180 Aster 30- ja Block 1NT -ohjuksia, pitäisi tarjota vientiin noin 400 eurosta euroon. 450 miljoonaa, puolet niin paljon kuin vastaava Patriot PAC-3 -akku.

Aster-ohjus varustaa jo Al Riyadh -luokan Saudi-fregatteja

Itse asiassa intelligenceonline.fr-sivuston välittämien tietojen ja saatavilla olevien julkisten tietojen perusteella näyttää todennäköiseltä, että Riadin suunnittelema ilmatorjuntajärjestelmä ilma- ja ballistisen puolustuksensa täydentämiseksi olisi siksi Mamba SAMP /T.

al riyadh luokan fregatti f3000s sawari ii kuva julkilausumassa Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 9

Tämä hypoteesi on sitäkin todennäköisempi, koska Ranskan ja Saudi-Arabian suhteet ovat parantuneet merkittävästi viime kuukausina niin, että Riadin pyyntö 54 lentokoneesta Rafale, Saudi-Arabian ilmavoimien mielestä näyttää edelleen pitävän kiinni köydestä nykyisissä neuvotteluissa, vaikka Berliini on kumonnut Eurofighterin vientikiellon Typhoon, on jo käytössä maassa.

Tässä suhteessa on muistettava, että asevoimat toteuttavat jo Aster-ohjuksen. Tämä varustaa itse asiassa kolme Saudi-Arabian laivaston Al Riyadh -luokan fregattia.

Nämä 2002-metriset, 2004 133 tonnin fregatit, jotka on peräisin ranskalaisesta FLF La Fayettesta, otettiin käyttöön vuosina 4–700, kuljettavat itse asiassa 16 Aster 15 -ohjusta kukin yksittäisissä pystysäiliöissä. Al Riyadhin fregatit ovat nykyään Saudi-Arabian voimakkaimmin aseistettuja aluksia.

Todellinen, mutta kapea tilaisuus asettaa SAMP/T Mamba takaisin ilmatorjunta- ja ballististen järjestelmien maailmanlaajuisten markkinoiden ytimeen

Saudi-neuvottelu on epäilemättä mahdollisuus MBDA:lle ja Eurosamille asettaa SAMP/T Mamba sekä Aster-ohjus takaisin maailmanlaajuisen teknologisen ja kaupallisen areenan keskipisteeseen ilma- ja ilmatorjunta-alalla. - ballistinen puolustus.

Mamba Aster30 e1648559163452 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 10

Todellakin, merkittävä Saudi-Arabian tilaus Mamballe ja Asterille, joka on lisäksi antiballistinen toiminto, mahdollistaisi kaupallisen keskustelun loppuunsaattamisen, mikä loisi uuden merkittävän viimeaikaisen referenssin Singaporen kanssa, kun taas järjestelmä voi nyt luottaa tunnustettuun toimintakykyyn. tehokkuutta ja että sillä on hintaetu amerikkalaisiin järjestelmiin verrattuna.

MBDA:n ja Eurosamin mahdollisuuksia voitaisiin kuitenkin vähentää erityisesti. Itse asiassa Yhdysvaltojen ulkopuolella muut pelaajat ovat aloittaneet samassa segmentissä kuin Patriot ja Mamba.

Tämä koskee erityisesti israelilaista David Sling -järjestelmää, jonka suorituskyky on lähellä kahden edellisen järjestelmän suorituskykyä ja joka voi myös luottaa tunnustettuun taistelutehokkuuteen, koska se on integroitu monikerroksiseen ilma- ja ohjuspuolustukseen. Heprean valtio. Suomi on jo vietellyt tällä järjestelmällä.

Eteläkorealainen KM-SAM on myös tärkeä kilpailija, vaikka se toimiikin enemmän Aster 15 EC -kategoriassa, jonka toimintasäde on 60 km. Huomaa, että helmikuussa 2024 Riyadh allekirjoitti aiesopimuksen Soulin kanssa 10 KM-SAM-akun hankinnasta.

Davids rintareppu rafael e1680786414671 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 11

Tämä vahvistaa kuitenkin oletusta, että eurooppalaisten valmistajien kanssa käynnistetyt keskustelut koskevat pidemmän kantaman ja ballistisen kapasiteetin järjestelmiä, joilla vanhalla mantereella on vain Mamba.

Euroopassa Saksa kehittää IRIS-T:stään pitkän kantaman versiota, nimeltään IRIS-T SLX, tavoitteenaan pelata samassa kategoriassa kuin Aster ja Patriot PAC-3.

Lopuksi, mikään ei estä Saudi-Arabiaa kääntymästä uudelleen Kiinan puoleen, kuten se on jo tehnyt Pekingistä hankittujen MALE Wing Loong -lennokkien, PLZ-45-itseliikkuvien aseiden ja DF-3- ja DF-ballististen ohjusten osalta viime vuosikymmeninä.

Tällä alueella kiinalaiset valmistajat tarjoavat vientiversioita HQ-9:stä nimeltä FD-2000, joka on jo viety Marokkoon ja Algeriaan (muun muassa), ja sen anti-ballistista versiota HQ-19, jonka oletetaan vastaavan THAADia.

Yhteenveto

Kuten näemme, IntelligeneOnline.fr:n saamat luottamukset, jos ne osoittautuvat perustelluiksi, paljastaisivat todellisen mahdollisuuden saada SAMP/T Mamba pois kansainvälisestä kaupallisesta urasta, johon tämä erinomainen ranskalais-italialainen järjestelmä on joutunut. nyt yli kymmenen vuotta.

SAMP T x1200 e1606832577536 Ilmatorjunta | Puolustusuutiset | Saudi-Arabia
SAMP/T Mamba vastaan ​​Patriot PAC-3 Saudi-Arabiassa? Se on todella mahdollista... 12

Saudi-Arabian viranomaisten ilmaiseman tarpeen lisäksi eurooppalainen järjestelmä voi todellakin nyt luottaa erityisen suotuisaan tilanteeseen, jossa yhdistyvät kilpailukykyiset hinnat ja merkittävät toiminnalliset menestykset, myös erittäin monimutkaisella ballististen torjunta-aineiden alalla.

Tosiasia on, että myös Mamban mahdollisuus näyttää hyvin kapealta luoda tehokkaasti riittävän suotuisa dynamiikka ja käynnistää järjestelmän ura uudelleen kansainvälisellä näyttämöllä. Tälle markkinoille on todellakin saapunut tai tulee pian useita järjestelmiä, myös kilpailukykyisiä ja joskus samalla toiminnallisella menestyksellä.

Täysi versio 26. huhtikuuta täysversiossa 22. kesäkuuta asti

Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Puhumattakaan siitä, että Patriot tunnetaan blaa-kohdistamisestaan, joka vaatii kahden ohjuksen heittämistä sieppausta kohden……
    Näimme, että mambassa se on käyttöjärjestelmä (lisäksi kunnioitus Alsacea siitä, että hän on heittänyt 3 asteria kolmeen ohjukseen...se on edelleen tyhmää, eikä ole aikaa, jos se menee pieleen... se ilmaisee heidän luottamuksensa aster 3:een)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit