Loyal Wingmen vs NGAD: Yhdysvaltain ilmavoimat voisivat suosia taisteludroneita vuodelle 2030

Vuonna 2015 käynnistetty Next Generation Air Dominance -ohjelma eli NGAD edusti tähän päivään asti yhtä Yhdysvaltain ilmavoimien tärkeimmistä ohjelmista. Kuten 22-luvun F-90, joka voidaan korvata, tämän tarkoituksena on tarjota USAF:lle ilmatehokkuushävittäjä, joka pystyy taistelemaan molempina vuosikymmeninä sen käyttöönoton jälkeen kaikkia laitteita vastaan, joita voidaan valmistaa maailmassa. erityisesti Venäjä tai Kiina.

Näiden vaatimusten haittapuoli on, että amerikkalainen hävittäjä lupaa olla kallis ja jopa erittäin kallis. Ilmavoimien sihteerin Franck Kendall jr:n mukaan tämän täytyy maksaa "useita satoja miljoonia dollareita" solua kohden, kun tiedetään, että "useita" tässä ei todellakaan ole 2 tai 3.

Itse asiassa Yhdysvaltain ilmavoimat aikoivat hankkia vain rajoitetun määrän, noin 200 esimerkkiä, korvatakseen F-22:n, joka, vaikka se onkin yksi parhaista, ellei paras ilmaylivoimainen lentokone maailmassa tähän mennessä, on poistetaan palveluksesta vuosikymmenen lopulla.

Joka tapauksessa virallisessa puheessa mikään ei viitannut siihen, että tämä symbolinen Yhdysvaltain ilmavoimien modernisointiohjelma B-21 Raider -pommikoneella, Sentinel ICBM:llä ja Awacs E-7 Wedgetail -koneella voisi olla uhattuna. Tätä kuitenkin ehdottivat Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö kenraali David Allvin ja SECAF Franck Kendall jr. viime viikolla.

Maksaako NGAD-ohjelma hinnan Yhdysvaltain ilmavoimien kiireellisestä tarpeesta hankkia Loyal Wingmen -drooneja?

NGAD-ohjelma on kuitenkin tähän asti näyttänyt etenevän niin talousarvion kuin toiminnallisen ja poliittisenkin osalta. Siinä määrin, että sopimusta ensimmäisten prototyyppien rakentamisesta odotettiin tänä vuonna, Lockheed Martin ja Boeing vastustivat toisiaan tässä asiassa.

NGAD:n uskolliset siivet
300 Yhdysvaltain ilmavoimien F-35A:ta muutetaan ohjaamaan CCA:n taisteludroneja.

Viime viikko sen sijaan heikensi näitä varmuutta merkittävästi. Itse asiassa kaksi Yhdysvaltain ilmavoimia johtavaa viranomaista, SECAF, F. Kendall ja esikuntapäällikkö kenraali D. Alnvin, ovat molemmat antaneet lausuntoja, jotka viittaavat siihen, että ohjelma voisi maksaa taisteludroneiden kiireellisen tarpeen metsästäjiensä mukana.

 » Neuvottelut ovat vielä kesken, päätöstä ei ole tehty. Tarkastelemme monia erittäin vaikeita vaihtoehtoja, joita meidän on harkittava ", kun toimittaja kysyi huhuista NGAD-ohjelmaan kohdistuvista uhkauksista Pentagonissa järjestetyn pyöreän pöydän aikana erikoislehdistön kanssa.

Ja lisäsi, että Yhdysvaltain ilmavoimat olivat mukana prosessissa suunnitella ja tuottaa, mutta myös käyttää taisteludroneja, erityisesti Loyal Wingmeniä, joiden on saatettava ja laajennettava hävittäjiensä kykyjä lähivuosina. Lisäksi nyt, kun prosessi on alkanut, USAF on jopa keksimässä uusia tapoja käyttää näitä laitteita, mikä avaa uusia mahdollisuuksia, kenraali Allvinin mukaan.

Franck Kendall puolestaan ​​ilmoitti tästä aiheesta viitesivustolle, Aviationweek.com, että oli välttämätöntä säilyttää avoin mieli vastata kysymyksiin. Tarkemmin sanottuna ilmavoimien poliittisen päällikön mukaan budjettirajoitteet pakottavat USAF:n pohtimaan prioriteettejaan eri tavalla, mikä voi johtaa tiettyihin kompromisseihin, jotka on hyväksyttävä.

Vapauta lyhyen aikavälin budjettivaroja nopeuttaaksesi siirtymistä droonien torjuntaan

Tosiasia on, että amerikkalaisen taktisen ilmailun suurin prioriteetti näyttää nyt olevan kasvavan, koko käyttöalueen kattavan drone-laivaston nopea, mutta jäsennelty käyttöönotto.

USAF:n kenraali Alvill
Kenraali Allvin, Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö, puhuu Air and Space Force Associationissa Arlingtonissa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW