Onko Kiinan Type 076 drone-tukialus vai kevyt lentotukialus?

Jos Kiinan laivaston Type 075 amfibiorynnäkköhelikopteritukialustan tyyppi 076:n seuraajan rakentamisesta on keskusteltu vuodesta 2020 lähtien, tämän aluksen ominaisuudet ja tarkka toiminta ovat herättäneet lukuisia spekulaatioita, rikastuttaneet Kiinan virallisia lausuntoja.

Näin vuosien varrella Type 076 muuttui LHD:stä (Landing Helicopter Dock), kuten Type 075, hyökkäysdroneiden kantajaksi, joka korvasi osan hyökkäyshelikoptereistaan ​​ja hyökkäyksestä kiinteäsiipisillä droneilla varmistaakseen suojan ja tukitoiminnot alukselle ja alukselta poistuneille joukkoille.

Viimeaikaiset sosiaalisiin verkostoihin ilmestyneet valokuvat, jotka osoittavat luokkansa ensimmäisen laivan rakentamisen edistymistä CSSC:n telakoilla Shanghaissa, osoittavat, että, kuten mainittiin, laivassa todellakin on katapultti ja siksi se pystyy toteuttamaan nämä kiinteäsiipiset taisteludronit.

Aluksen koko ja sen yksittäisen katapultin sijoitettavan kaivannon pituus viittaavat kuitenkin toiseen mahdollisuuteen, tyypin 076 käyttöön kevyenä lentotukialuksena, luokkaa, joka katosi HMS:n poistuessa. kuvituksia kuninkaallisesta laivastosta vuonna 2014, mutta joka näyttää saaneen takaisin vetovoiman viime vuosina.

Kiinan ensimmäisen Type 076 -hyökkäyslentokukialuksen rakentaminen etenee nopeasti Shanghaissa

Shanghain Hudong-Zhonghuan telakka ilmoitti ensimmäisen Type 076:n rakentamisesta julkisesti syyskuussa 2023. suunnitteluvaiheen loppu ja rakennusvaiheen alku. Yhdeksän kuukautta myöhemmin aluksen runko on edennyt huomattavasti, niin että Navalnews.com-sivusto arvioi nyt sen laukaisunsa vuoden 2025 alussa.

tyyppi 076 CSSC Shanghai
yksi viimeisistä otoksista, erityisen selkeä, joka näyttää Type 076:n rakentamisen edistymisen Shanghaissa. Huomioi katapulan kaivanto satamakeulassa.

Jos tyyppi 076 ei kiellä suhdettaan tyyppiin 075, se on kuitenkin hyvin erilainen kuin esi-isänsä. Näin ollen laivan tulisi olla noin 10 metriä pidempi ja ennen kaikkea paljon leveämpi, jotta sillä olisi paljon suurempi oikea ohjaamo. Sen pitäisi näin ollen saavuttaa 45 000 tonnin vetoisuus lastattuna, 10 000 tonnia enemmän kuin tyyppi 075, mikä vastaa Yhdysvaltain laivaston America-luokan LHA:ita sekä ranskalaisen lentotukialuksen Charles de Gaullen kanssa.

Näemme kiinalaisten lentomatkustajien ottamissa ja sitten Internetissä julkaistuissa valokuvissa, että aluksella on kaksoissaari, kuten brittiläiset Queen Elizabeth -luokan lentotukialukset ja italialainen lentotukialukset Trieste, luultavasti savupiippuongelmien vuoksi.

Selon laivaston uutissivuston asiantuntija, se varustetaan myös kaasuturbiinilla. Tämä osoittautuu tehokkaammaksi saavuttaa kiinteäsiipisissä lentoliikkeissä vaaditut nopeudet. Lisäksi se varustetaan ainakin yhdellä sivuhissillä, joka mahdollistaa nesteen liikkumisen ohjaamossa ilman, että se haittaa lentokoneen liikkeitä.

100 metrin katapultti, joka on samanlainen kuin Kiinan laivaston uudessa CV18 Fujian -lentokukialuksessa

Mutta rakenteilla olevan tyypin 076 kannalta ratkaisevin kohta on epäilemättä kaivannon sähkömagneettinen katapultti, joka mahdollistaa kiinteäsiipisten lentokoneiden laukaisun suurimmalla kuormituksella.

Rakennetyyppi 076
Tyyppi 076 on 10 075 tonnia painavampi kuin Kiinan laivastossa sitä edeltävä Type XNUMX.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Puolustusuutiset | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW