Saksan armeijat ovat 90 miljardin euron budjetilla vuonna 2024 matkalla kohti hallitsevaa asemaa Euroopassa

Lontoon ja Pariisin sopimusten allekirjoituksella toukokuussa 1955 valtuutetun Saksan uudelleenaseistamisen jälkeen Saksan liittotasavalta ja Ranska ovat aina varmistaneet puolustusmenojen tasapainon hillitäkseen epäluottamuksen ilmaantumista näiden kahden maan välillä, mikä johti useisiin konflikteihin. XNUMX- ja XNUMX-luvuilla.

Jopa yhdistymisen ja Saksan talouden nousun jälkeen 16 miljoonan itäsaksalaisen saapumisen jälkeen Berliini ja Pariisi kunnioittivat edelleen tätä hiljaista sääntöä, varsinkin kun näillä kahdella maalla oli sama käsitys rauhan eduista.

Tämä tasapaino säilyi vuoteen 2019 asti. Siitä lähtien Saksan armeijoiden budjetti on kasvanut Ranskaan tehtyjen investointien kasvusta huolimatta kaksi kertaa nopeammin kuin Ranskan armeijoiden, ja vuonna 2024 investointien kokonaismäärä on 90,6 euroa. eläkkeet mukaan lukien, kun taas Reinin toisella puolella on vain 59,6 miljardia euroa.

Tuleeko tämä epätasapaino syklistä, joka liittyy Olaf Scholzin Zeitenwendeen, vai tapahtuuko se ajan myötä rakenteellisena ja muuttaako Euroopan sotilaallista tasapainoa perusteellisesti, erityisesti Ranskan vahingoksi?

Saksan armeijoiden budjetti on kasvanut 55 % kahdessa vuodessa

Jos Ranskan armeijat seurasivat suhteellisen lineaarista kehitystä 44,2 miljardista eurosta vuonna 2019 59,6 miljardiin euroon vuonna 2024, Saksan armeijat seurasivat paljon kaoottisempaa.

Luftwaffen eurohävittäjä Typhoon
Luftwaffe saa 20 Eurofighteria Typhoon ylimääräinen, tilattu osana Zeitenwendea vuoden 2024 budjetissa ja valmistelee noin kymmenen muun F-35A:n hankintaa vuonna 2025.

Näin ollen Berliini myönsi vuonna 2019 46,9 miljardia euroa Bundeswehrin rahoittamiseen. Tämä määrä kasvoi 5 miljardilla eurolla vuonna 2020, sitten vain miljardilla eurolla vuonna 1, Covid-kriisin seurausten huipulla, ennen kuin se kasvaa jälleen 2021 miljardilla eurolla vuonna 4.

Ukrainan sodan ja Olaf Scholzin Zeitenwenden alkaessa Saksan puolustusponnistelut edistyivät rajusti ja olivat 67,8 miljardia euroa vuonna 2023 (+8,7 miljardia euroa), sitten 90,6 miljardia euroa vuonna 2024 (+22,8 miljardia euroa). , kasvoi 55,4 prosenttia ja 31,5 miljardia euroa vain kahdessa vuodessa.

Suhteessa nimelliseen BKT:hen Saksan puolustusmenot, mukaan lukien eläkkeet, kasvoivat 1,35 prosentista BKT:stä vuonna 2019 2,12 prosenttiin vuonna 2024. Samaan aikaan Ranskan puolustusponnistelut kasvoivat 1,81 prosentista 2,05 prosenttiin, kasvua +0,25 % BKT:stä Ranskassa, kun Saksan +0.77 % BKT:sta.

Huijaus eteneminen Zeitenwenden 100 miljardin euron vuoksi

Ranskan ja Saksan puolustusinvestointien välillä kasvanut kuilu koskee kaikkia investointiluokkia, olipa kyse sitten henkilöstöstä, koulutuksesta tai infrastruktuurista. Kaikkein näyttävimmäksi osoittautuu kuitenkin epäilemättä laitehankintojen puute.

Saksan armeijan Bundeswehr
Formaattilaajennustarpeen ja armeijan sisäisten kutsumuskriisin edessä Bundeswehr saattoi kääntyä skandinaavisen mallin innoittamana valikoituun asevelvollisuuteen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

 1. Ja miksi Ranskan pitäisi ponnistella samoin kuin Saksan? Jos Saksasta tulee taas uhka?

  Tämä on perustavanlaatuisen eron huomiotta jättäminen: Ranskalla on ydinaseet.

  Tyhmiä egoongelmia lukuun ottamatta en näe järkeä.

  Saksa on alueellinen mannervalta ja Ranska ensisijaisesti merivalta, joka on läsnä koko maapallon pinnalla.

  Ranskan elintärkeät edut eivät todellakaan ole Baltian maissa, Puolassa tai Ukrainassa.

  Jos Saksa tarvitsee voimakkaan maa-armeijan, joka pystyy toimimaan itätasangoilla, Ranska tarvitsee ennen kaikkea tehokkaan laivaston, joka pystyy turvallisesti varmistamaan retkikuntajoukkojen levittämisen ja sijoittamisen, jos maa tulee ajatukseen hyökätä Martiniqueen, Guadeloupeen ja Guyanaan. , Reunion, Uusi-Kaledonia tai Polynesia.

 2. Saksan ja Naton liittolaisten on todellakin hallittava Itämerta, Pohjois-Atlanttia ja Mustaamerta itäisten tasankojen lisäksi. Mutta Ranska ei voi vapauttaa itseään osallistumasta idän maanpuolustukseen, edes vähäisemmässä määrin, budjettinsa puitteissa.
  Sillä on toinen tai jopa kolmas esirippu suhteessa Ukrainaan, mutta tämä konflikti on epäilemättä meidän.
  Monien yksikköjemme kevyt luonne on arvostettava ja käytettävä kyljillä tai kaukaisissa teattereissa, jotka (valitettavasti) eivät jää näyttämättä! Meillä ei kuitenkaan ole tankkeja niiden varustamiseen..
  Meidän on pidettävä mielessä, että solidaaruudella on kaksi merkitystä, mikä tarkoittaa, että jonakin päivänä ongelmat eivät tule päähän! Vain voittaja Eurooppa voi pelotella tulevia kilpailijoita.
  Se on historian paluu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW