Lockheed ja Rheinmetall yrittävät torpedoida Israelin PULSia Saksassa

Kahden viime vuoden aikana Israelin puolustusteollisuus on tehnyt merkittäviä kaupallisia läpimurtoja useilla alueilla, erityisesti liikkuvan tykistön alalla. Olipa kyseessä PULS-raketinheitin tai ATMOS 2000 -kanuuna, israelilaiset järjestelmät ovat voittaneet useissa kilpailuissa amerikkalaisten (HIMARS) tai eurooppalaisten (Caesar, Archer) laitteiden kustannuksella, myös Euroopassa.

Jos eurooppalaisilla ei ole muita keinoja vastustaa ATMOS 2000 -aseen etenemistä, kuin olla tehokkaampia ja kilpailukykyisempiä Archer 2:n, Caesar Mk2:n ja RCH-155:n, Lockheed Martinin saapuessa. , on vahva argumentti pitää Israelin usean raketinheittimen loitolla sen HIMARSista.

Toisin kuin Elbit Systems on ilmoittanut useiden kuukausien ajan, Lockheed, jota Rheinmetall tukee, ei aio sallia sen toteuttaa GMLRS-raketteja, jotka nykyään varustavat LRM:t /LRU M270:t useissa eurooppalaisissa armeijoissa ne, jotka ovat viime kuukausina kääntyneet PULSin puoleen Euroopassa.

ELBIT PULS, monikäyttöinen raketinheitin, joka on erittäin monipuolinen ja edullinen

Kahden viime vuoden aikana PULS on vakiinnuttanut asemansa useissa kilpailuissa, erityisesti Euroopassa. Tammikuussa 2023 Tanska ilmoitti, että se käyttää tätä järjestelmää kahdeksan esimerkin vuoksi, mutta myös ATMOS 8 -kannettavaa asetta modernisoidakseen tykistönsä päätettyään siirtää kaikki 2000 upouutta Caesar 19x8 -konetta "Ukrainaan".

atmos 2000 elbit
ATMOS 2000 asennettu ase oli parempi kuin ranskalainen CAESAR Tanskassa. Sittemmin tämä päätös on ollut Tanskan puolustusministeriön lukuisten kritiikkien ja suosimissyytösten kohteena.

Kaksi kuukautta myöhemmin Alankomaiden armeijat vahvistivat 20 järjestelmän hankinnan hieman yli 300 miljoonalla dollarilla. Nämä kaksi armeijaa käyttivät aiemmin M270:tä, joka oli ollut pois käytöstä useita vuosia. Molemmissa tapauksissa Israelin LRM voitti LM:n HIMARSia vastaan.

sen jälkeen, Espanja on ilmoittanut kääntyvänsä Israelin järjestelmään, hankkimalla 16 PULS- ja 474 Accular-, EXTRA- ja Predator Hawk -rakettia 577 miljoonalla dollarilla. Mutta luultavasti on Saksan päätös ostaa 5 israelilaista järjestelmää, hyödyntämällä hollantilaista ohjelmaa, korvaamaan 5 MARS II:n, M270:n evoluution, joka lähetettiin Ukrainaan ja joka on valmistumassa. sytytä jauhe Rheinmetallille ja Lockheedille.

Lockheed Martin ja Rheinmetall tekevät yhteistyötä EuroHimarsin rakentamisessa

Itse asiassa hieman yli vuosi sitten, ennakoiden kasvavia tarpeita useiden raketinheittimien laivaston uusimiseksi Euroopassa, yhtiöt yhdistivät voimansa ehdottaa eurooppalaista versiota M142 HIMARSista, joka koottaisiin suoraan Saksassa. Samaan aikaan KNDS Deutschland teki saman, mutta tällä kertaa israelilaisen Elbitin kanssa LRM:n eurooppalaiselle versiolle.

Lockheed M142 HIMARS
HIMARS on osoittautunut yhdeksi tehokkaimmista lännen Ukrainaan lähettämistä järjestelmistä.

Tämä lähestymistapa on melko yleinen Reinin alueella, sillä Saksan puolustusteollisuus pitää erityisen paljon tämän tyyppisestä OEM-kumppanuudesta, mikä mahdollistaa nimenomaan enemmän kuin itse asiassa korkean suorituskyvyn laitteiden, joilla on vahva kaupallinen potentiaali, eurooppalaistamisen.

Näin Diehl ja Rheinmetall yhdistivät voimansa Rafaelin kanssa tarjotakseen SPIKE-panssarintorjuntaohjuksen eurooppalaisille armeijoille, jotka saivat nopeasti valtavia markkinaosuuksia Euroopassa, perustuen Euroohjuksen ja MBDA:n inertiaan tällä alueella. Viime aikoina samankaltaiset mallit ovat perustuneet APS Trophy -järjestelmään tai Arrow 3 antiballistiseen järjestelmään, aina israelilaiseen ja aina "Euro"-hiukkaseen.

Jos LM kuitenkin voi myöntää nähneensä Kööpenhaminan, Haagin ja jopa Madridin kääntyvän PULS:n puoleen, hypoteesi antaa Bundeswehrin kääntyä Elbitin puoleen saadakseen järjestelmän, joka on yhtä tärkeä kuin useat raketinheittimet, sai hänet vetämään kynnet esiin ja yrittämään kaikkea suistaa tämän lähentymisen.

LM ja Rheinmetall kiistävät mahdollisuuden laukaista GMLRS-raketteja Israelin PULS-järjestelmään

Tehdäkseen tämän kaksi yritystä rikkoivat yhden Elbitin antamista lupauksista, jotka koskivat mahdollisuutta toteuttaa sen järjestelmässä GMLRS-raketteja, jotka nykyään aseistavat M270:tä, MARS II:ta ja muita LRU:ita.

Lockheed Rheinmetall GMARS -ehdotus
Taiteilijan näkemys GMARSista, Rheinmetallin eurooppalaisesta HIMARSista

Eurosatory-näyttelyssä Lockheed Martinin maavoimien strategiasta ja liiketoiminnan kehittämisestä vastaava varajohtaja Howard Bromberg oli erityisen suorapuheinen tästä aiheesta. » MLRS-ammusperhettä (Lockheed Martinilta) ei voida integroida PULS-järjestelmään ", hän julisti näin.

Ja vielä tarkemmin sanoen Defensenews.comin toimittajien mikrofoniin » Jos Saksa valitsisi PULS:n, se ei pääsisi käsiksi ohjuksillemme". Tämä on tietysti vahva argumentti erityisesti Berliinin kannalta.

Itse asiassa Bundeswehr ei voisi tällaisessa hypoteesissa luottaa GMLRS-rakettivarastoonsa PULS:insa osalta, vaikka ne olisivatkin väliaikaisia, vaan se ei voinut kääntyä Yhdysvaltain puolustusteollisuuden puoleen täydentämään varastojaan tarvittaessa.

Kuitenkin, kuten Jerusalemin asettamat SPIKE-ohjusten jälleenvientikiellot Ukrainaan osoittavat, niin geopoliittisesti niin erityisestä maasta kuin Israelin mukaan strategisen kyvyn, kuten pitkän kantaman tykistö, kannalta olisi varmasti liiallinen riski. matkaan Berliiniin.

GMLRS Lockheed M270 raketti
GMLRS-raketti on edelleen käytössä olevien M270-järjestelmien tärkein ammus

Koska Berliinillä on kunnianhimoa tehdä Bundeswehrist Euroopan puolustuksen keskeinen kulmakivi, erityisesti sen suhteissa Yhdysvaltoihin Naton sisällä, on todennäköistä, että Lockheedin esittämät argumentit osuvat maaliin. Varsinkin kun Rheinmetallkin meni sinne pienellä murhaavalla lausellaan Armin Pappergerin kautta.

« Toiset puhuvat jonkinlaisen ohjuksen ampumisen mahdollisuudesta yleismaailmallisena, väite, joka ei useimmiten edes pidä paikkaansa, suosii kehitysrahastojen pirstoutumista ja kansallista itsekkyyttä, vaikka sitä ei käytetä ollenkaan Ukrainan taistelukentällä. » julisti toimitusjohtajansa tukeen juuri siellä, missä sattuu, eli Jerusalemin kieltoa siirtää israelilaisen suunnittelun kalustoa Ukrainan armeijalle.

Yhteenveto

Kuten näemme, Rheinmetall, kuten LM, on päättänyt iskeä sinne, missä se sattuu, suistaa Berliinin ja Jerusalemin väliset neuvottelut PULS-järjestelmän hankinnasta.

Molemmat yhtiöt aloittivat hyökkäyksen parhaaseen aikaan, koska Bundeswehr oli äskettäin havainnut vaikeuksia keskusteluissa Elbitin kanssa ja mahdollisen viiden, vielä virallisesti tilaamattoman järjestelmän toimituksen lykkäämisen vuoden 5 loppuun.

On kuitenkin selvää, että kahden amerikkalaisen ja saksalaisen teollisuusyrityksen esittämät argumentit, jos ne on ensisijaisesti tarkoitettu tukemaan heidän huomautuksiaan, korostavat myös tärkeiden puolustustarvikkeiden harkitsemattomasta hankinnasta aiheutuvia vaaroja.

K239 Chunmoo
LM:n ja RM:n GMLRS-raketteja koskevat varaukset ja kiellot ulottuvat varmasti myös eteläkorealaiseen M239 Chunmooon, jonka erityisesti Puola hankki;

Itse asiassa, olipa kyse Israelista, kuten Etelä-Koreasta, Chunmoo II:sta, johon myös A. Pappergerin huomautukset kohdistuvat, jos nämä maat voivat olla houkuttelevia hintojen tai toimitusaikojen suhteen, ne ovat kuitenkin toimintakentillä ja geopoliittiset agendat radikaalisti erilaisia. eurooppalaisilta asiakkailtaan.

Mitä sitten tapahtuu, kun Haag haluaa tilata uusia raketteja Elbitiltä päin Venäjää, kun venäläinen diaspora Israelissa vastustaa sitä? Ja mitä tapahtuu samassa hypoteesissa, jos Soul on jo kihloissa Pjongjagia vastaan? Voidaanko näitä järjestelmiä kuljettavia aluksia yksinkertaisesti suojella laajan konfliktin sattuessa?

Tästä syystä herää kysymys, onko Euroopassa tarkoituksenmukaista kääntyä Naton ulkopuolisten valmistajien puoleen, kun tilanne on vanhalla mantereella ja maailmassa erittäin huonontunut, jotta voitaisiin säästää muutamia kymmeniä miljoonia euroja eurooppalaisten tai amerikkalaisten laitteiden edessä. ?

[Armelse]

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 useita raketinheittimiä | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

Jatkoa ajatellen

Kaikki

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW