Aikooko Ranska jättää huomioimatta Leclerc Evolutionin ja sen valtavan teollisen ja toiminnallisen potentiaalin?

Kiistatta KNDS:n esittämä Leclerc Evolution oli yksi lippulaivapanssaroituja ajoneuvoja Eurosatory 2024 -näyttelyssä, joka sulkee ovensa tänä perjantaina. Tämä säiliö saavuttaa itse asiassa synteesin Leclercin UAE:n (Yhdistyneet arabiemiirikunnat), tehokkaamman kuin ranskalainen malli 1500 hv:n MTU-moottorin ansiosta, ja EMBT-tornin, joka esiteltiin vuonna 2022 tämän näyttelyn edellisessä painoksessa.

Siten Leclerc Evolution voi väittää kutsuvansa itsensä, häipymättä taistelutankkeihin uudessa välisukupolvessa suunnitellaan parhaillaan, rinnalla Leopard 2AX/3, KNDS Saksan kehittämä malli KF51 Panther Rheinmetallin, amerikkalaisen M1E3 Abramsin ja venäläisen T-14:n varsinkin siksi, että sen suunnittelijat esittelevät sen "valmiina tuotantoon" kansainvälisillä markkinoilla, joilla on suuri kysyntä.

Kuitenkin järjestyksen mukaan 18 Leopard Bundeswehrin 2A8, joka oli käynnistänyt tämän panssaroidun ajoneuvon kansainvälisen uran, jonka neljä muuta Euroopan maata tilasi tai pian tilasi vain yhden vuoden aikana, KNDS Francen supertankin on ennen kaikkea saatava tilaus Ranskan armeijalta. maaperän asemaan uskottavasti kansainvälisellä näyttämöllä.

Valitettavasti Leclerc Evolutionin ja KNDS-strategian kannalta armeijalla, kuten puolustusvoimien ministeriöllä, ei ole tällä hetkellä aikomusta eikä keinoja hankkia uutta ranskalaista panssarivaunua.

Panssarivaunu ei ole armeijan prioriteetti tänään

Ja hyvästä syystä. Ranskan armeijan oman myöntämän mukaan, tankit eivät ole hänelle tämän päivän prioriteetti. Sen on todellakin toteutettava LPM 2024–2030 -ohjelman puitteissa lukuisia ohjelmia, joita on vaikea rahoittaa kokonaisuudessaan, erityisesti SCORPION-ohjelman Griffon-, Serval- ja Jaguar-alusten käyttöönoton yhteydessä. VBAE:n suunnittelu ja tilaus VBL:n korvaamiseksi, 109 Caesar MkII:n hankinta, jonka tulee muodostaa ranskalaisen tykistön selkäranka, tai Tiger-hyökkäyshelikopterien modernisointi ja H-160M ​​Guépardin käyttöönotto ALAT:lle .

KNDS VBMR griffin
Armeijan keskiosan modernisointi SCORPION-ohjelmalla on edelleen armeijan prioriteetti LPM:ssä 2024-2030

Tämä pakotettu modernisointi, joka on seurausta 25 vuoden aliinvestoinneista kaluston uusimiseen ja intensiivisestä resurssien käytöstä Afganistanissa, Levantin ja Sahelin alueella, ei jätä armeijan suurimmalle osavaltiolle juuri mitään liikkumavaraa mahdollisuuksien tarttumiseen joka tuli esiin tämän LPM:n aikana.

Näiden täysin selkeiden rajoitusten lisäksi seuraavan kuuden vuoden aikana armeija kärsii myös esikunnasta, jossa kevyet joukot, Legion, merijoukot ja laskuvarjomiehet, ovat yliedustettuina linjayksiköihin, erityisesti panssarivaunuihin verrattuna.

Siten viimeisten 10 vuoden aikana armeijaa ovat johtaneet laskuvarjomies (Gal Bosser), legionääri (Gal Burkhard) ja TdM (Gal Schill), kun taas kenraalimajuri on ottanut kaksi laskuvarjovarjomiesta (Gal de La Chesnais ja Gomart, nero (Gal Quevilly) ja kaksi ratsumiestä (Gal Barrera ja Béchon), mutta jotka ovat leikkaaneet hampaansa lähinnä kevyessä ratsuväessä.

Kun otetaan huomioon tämä valo- ja ohjausvoimien tropismi, modernisointitarpeet, jotka vaikuttavat kaikkiin varusteisiin, mukaan lukien kaikkialla läsnä oleva keskikokoisten panssaroitujen ajoneuvojen valikoima, viimeaikainen operaatiohistoria ja budjettirajoitteet, ei ole yllättävää, että ranskalaisten linjan, taistelutankkien, raskaan tykistön ja koneistettu jalkaväki, ovat tuskin olleet armeijan esikunnan huolenaiheiden keskipisteessä.

Vaikka nämä keinot ovatkin Ukrainan Venäjä-vastaisen konfliktin ytimessä, ne ovat huonot suhteet armeijan ponnisteluihin LPM:ssä 2024-2030, kun modernisointi on vain 160 Leclercia, 109 Caesarin luokkaa. MkII kutsui muodostamaan AT:n koko 155 mm:n tykistön ja VBCI:n modernisoinnin puuttuminen.

KNDS-strategia kaukana sen synnyttäneistä ranskalaisista odotuksista

Näiden puhtaasti sotilaallisten ja budjettinäkökohtien lisäksi KNDS:n laatimaan strategiaan liittyy todennäköinen poliittinen pettymys. Leopard 2A-RC 3.0 ja Leclerc Evolution MGCS:n valmistelussa.

Leopard KNDS Deutschlandin 2A-RC 3.0
Leclerc 2A-RC 3.0 -säiliö, jonka KNDs Deutschland esitteli Eurosatory 2024 -näyttelyssä, globaalien markkinoiden jättäminen tälle yksittäiselle KNDS-säiliölle aiheuttaisi vakavan epätasapainon yrityksen ranskalaisten ja saksalaisten osapuolten välillä ja voisi vaarantaa ohjelman teollisuuden tasapainon. MGCS.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

12 Kommentit

 1. Ei, teollisuusmiehet ja tämä on normaalia, puolustavat toimintaansa..Olemme nähneet ja näemme miltaron teollisuuskompleksin ylilyöntejä Yhdysvalloissa ja Saksassa
  Armeijan on jaettava resurssit.
  Meidän on kohdattava esimerkiksi Välimeren uskottavampia skenaarioita (varmasti yhtä paljon) kuin mekaaninen hyökkäys Strasbourgia vastaan. Jännitteiden lisääntyminen Algerian kanssa on todennäköistä pitkällä aikavälillä RN:n kanssa tai ilman.

 2. "Isojen" Gamelin-päidemme on niin paljon helpompaa valmistautua viimeiseen (jopa) menetettyyn sotaan kuin ennakoida ja ennustaa tulevaisuutta. "Kansanpuolustuslainan" käynnistäminen ranskalaisilta säästäjiltä olisi ehkä ratkaisu maamme (300 panssarivaunua todellisuudessa) JA merenkulun (2 PAN merellä) uudelleenaseistusta pysyvästi ja yksi korjauksessa. Mutta emme saa kiirehtiä heitä liikaa, anna heidän sulatella henkilökuntansa juhlat ja muut kuninkaalliset nautinnot.

 3. Haluaisin olla kanssanne eri mieltä kansallisesta lainasta.

  Vaikka valtio on Ranskassa velkaa, ranskalaisilla on huomattavia säästöjä.
  Yhdysvalloissa sekä valtio että kansalaiset ovat raskaasti velkaa.

  Ranskassa on tarvittavat säästöt massiivisen uudelleenaseistamisen rahoittamiseen.

  Velkojakysymys on olennainen: jos Ranskan kansalaiset ovat oman valtionsa velkojia, ei tarvitse pelätä kansainvälisten markkinoiden ja luokituslaitosten subjektiivisia arvioita.

  Ongelmana on enemmän velan haltijan henkilöllisyys kuin sen taso.

  Tyypillinen esimerkki tästä tilanteesta on Japani, joka on erittäin velkaantunut maa, mutta jonka velka on lähes yksinomaan Japanin veronmaksajien hallussa, mikä takaa maan taloudellisen ja siten strategisen riippumattomuuden.

  • Tämä ei kuitenkaan ratkaise alijäämän tai valtion velan ongelmaa, joka on tässä suurin este. Kyllä se on parempi. Lisäksi puolustuspohja perustui massiiviseen säästöpyyntöön. Mutta ajatus, että kansallinen laina on ratkaisu, on virhe. Jos se olisi niin yksinkertaista, kuvittele, että se olisi tehty jo kauan sitten. Yhteenvetona voidaan todeta, että varojen alkuperä on tällä hetkellä suurelta osin toissijainen suhteessa julkisen talouden muuriin tässä asiassa. Kyllä, jos tämä muuri on kierretty, valtionvelan suosiminen on parempi, jos se on mahdollista.

 4. On harvinaista, että olen täysin eri mieltä kanssasi, mutta väite "Jos se olisi niin yksinkertaista, muista, että se olisi tehty jo kauan sitten" on vain auktoriteetin argumentti, jonka epätarkkuuden historia osoittaa toistuvasti.

  Pluralistiset demokratiat perustuvat tahdon periaatteeseen: kansan tahto äänioikeuden ilmaisemisen kautta, sitten valittujen virkamiesten tahto.

  Juuri tässä viimeisessä kohdassa järjestelmä on epäonnistunut useiden vuosikymmenten ajan: olisiko kenraali de Gaulle tai jopa Georges Pompidou luopunut tuolloin oleellisista ja jopa elintärkeistä maan, armeijan tai teollisuuden modernisoinneista? pseudovelkamuuri?

  Voiko joku selittää Euroopan komission mukaan 3 prosentin alijäämän maagisen luvun, jota ei saa ylittää?

  Tiedät anglosaksisen sanonnan "To big to fail".
  Näetkö Ranskan konkurssin sen velan tai alijäämän vuoksi? Se supistaa historian sen taloudelliseen tai taloudelliseen ulottuvuuteen
  Se on, jos sallin itselleni ja kaikella huomiolla, joka minulla on sinulle ja hyvin usein oleellisille ja jopa loistaville analyyseillesi, keittiömarxilaisuutta keittiölatinana (anteeksi, että kiusoittelen sinua näin vakavasta aiheesta!)
  Ja se oli Marx, joka kirjoitti "Misery of the talouden" (ja Emmanuel Todd, luulen)

  Tarkoitan tällä sitä, että tilintarkastustuomioistuimen ja alueellisten tilintarkastuskamarien kertomusten lukeminen ja erityisesti niiden suositusten täytäntöönpano mahdollistavat 1200 Leclerc Evolutionin hankintaan tarvittavien miljardien takaisinperintämisen helposti olosuhteet, jotka kuvailet niin vakuuttavasti

  Ystävällisin terveisin

  • Itse asiassa 3 %:n sääntö ei ole empiirinen arvo, vaan laskennallinen arvo. Tämä on keskimääräinen velan kestävyyden kynnys, joten inflaatioon liittyvä kasvu mahdollistaa velan takaisinmaksun painon pitämisen vakaana julkiseen varallisuuteen. Sitä pitäisi itse asiassa mukauttaa maittain ja vuosittain makrotaloudellisten parametrien mukaan. Mutta 3 prosentin arvo on hyväksyttävä keskiarvo maille, jotka jakavat EU:n sosiaaliset ja taloudelliset kriteerit.
   Sen lisäksi velkataakka kasvaa. Toisin sanoen meidän on tuotettava lisää vaurautta sen kasvun kompensoimiseksi. Koska kasvu ei ole kovin voimakasta ja inflaatio on palannut matalalle tasolle, emme voi sivuuttaa tämän velan seurauksia. Tämä on sitäkin tärkeämpää, koska Ranskan velan lipsahdus vaikuttaa euroalueen velkaan ja siten kaikkien sen toimijoiden korkoihin. Ja Saksalla tai Alankomailla ei ole aikomusta maksaa lisää velkastaan, koska Ranska ei noudata sitoumuksiaan.
   De Gaullella ja Pompidoulla oli kukoistava talous, ylijäämäiset budjetit ja erittäin kestävä kasvu, ja työttömyys oli niin alhainen, että työvoimaa oli tuotava massiivisesti Pohjois-Afrikasta. Näissä olosuhteissa on vaikea spekuloida, mikä kanta he olisivat omaksuneet nykyisessä tilanteessa. henkilökohtaisesti en missään tapauksessa ottaisi riskiä.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW