Nämä 4 aseohjelmaa ovat välttämättömiä armeijalle ja Ranskan puolustusteollisuudelle

Eurosatory-näyttelyn päättyessä, sen jälkeen, kun se on ollut yksi rikkaimmista uutuustuotteista viimeisen 30 vuoden aikana, tunne Ranskan puolustusteollisuutta kohtaan näyttää lievästi sanottuna sekavalta..

Itse asiassa, jos tiettyjä ranskalaisia ​​innovaatioita esiteltiin ja sopimuksia allekirjoitettiin, näyttää siltä, ​​​​että muiden BITD:iden, erityisesti eurooppalaisten, esittämät strategiat ja laitteet näyttivät joskus edistyneemmiltä ja usein vapaaehtoisemmilta, olipa kyseessä panssaroituja ajoneuvoja tai ilmatorjuntajärjestelmiä. tai droneja.

Käsitys Ranskan puolustusteollisuuden mahdollisesta osittaisesta heikkenemisestä ei kuitenkaan vaikuta vain maa-aseisiin, vaan se voi pitkällä aikavälillä vahingoittaa tämän alueen kansallista vientiä ja siten Ranskan teollisen yhtälön ytimessä olevaa herkkää tasapainoa. strateginen autonomia.

Tämän teollisuuden sijoittamiseksi uudelleen sen maailmanlaajuiseen ekosysteemiin ja armeijoiden käyttöön tarjoamiseksi varusteilla, jotka tekevät niistä tehokkaampia ja varoittavampia tulevina vuosikymmeninä, olisi luultavasti tarkoituksenmukaista luottaa tiettyihin täydentäviin, mutta monipuolisempiin keskipitkän aikavälin tuotteisiin. ohjelmia kuin tällä hetkellä tutkittavat, ja näin ollen löytää uudelleen Ranskan dynamiikka tällä alueella 90-luvun alussa.

Tässä artikkelissa tutkitaan neljää näistä ohjelmista, jotka ovat olennaisia ​​Ranskan armeijalle nousevassa maailmassa ja Ranskan puolustusteollisuudelle, jotta heidän taitonsa ja vientimarkkinat säilyisivät: uusi tela-alustainen panssaroitu alusta 40. tonnin kantama, 105 mm Caesar-haupitsi, hybridi-monitoimihävittäjä modulaarisilla ominaisuuksilla sekä standardoitu tehtävämoduuli.

40 tonnin monikäyttöinen tela-alustainen panssaroitu ajoneuvolava

Kaikista Eurosatory-näyttelyn korostamista maa-aseiden alan kehityksestä on epäilemättä raskaampien, paremmin suojattujen ja tela-alustaisten panssaroitujen ajoneuvojen tarve, joka erottui vierailijoiden ja analyytikoiden keskuudessa.

Tela-alustainen panssaroitu ajoneuvo KF41 Lynx Rheinmetall Eurosatory 2024
Rheinmetall moninkertaistaa 40 tonnin Lynx-alustaan ​​versioita, myös panssarihävittäjänä.

Koska Ukrainan konflikti korosti pyörillä olevien panssaroitujen ajoneuvojen rajoituksia, erityisesti massan, siten suojan ja liikkuvuuden suhteen pehmeässä maastossa, monet armeijat, erityisesti Euroopassa, ja teollisuusyritykset ovat investoineet massiivisesti uudelleen alalle ja esitelleet uusia malleja. taistelutankkeja, mutta myös monipuolisia tela-alustoja, kuten Rheinmetallin KF41 Lynx, espanjalainen Ascod tai ruotsalainen CV90.

Jos näitä malleja käytettiin alun perin 35–40 tonnin jalkaväen taisteluajoneuvojen suunnitteluun, jotka olivat paremmin suojattuja ja paremmin aseistettuja kuin ranskalainen VBCI, niitä on sittemmin kehitetty lukuisina erikoisversioina tykistö- tai droonijärjestelmien ja ilmatorjuntajärjestelmien kantajina. ja jopa kevyitä panssarivaunuja ja panssarihävittäjiä, jotka vastaavat samanaikaisesti niiden armeijoiden tarpeita ja vahvaa eurooppalaista ja maailmanlaajuista kysyntää.

Ranskan teollisuus puolestaan ​​on edelleen erityisen poissa tältä alalta, jolla on suuri kysyntä sekä jalkaväen taisteluajoneuvoilla että liikkuvilla ja alipanssaroiduilla ilmatorjunta- ja tykistöjärjestelmillä.

Itse asiassa, lukuun ottamatta Leclercia ja erittäin lupaavaa Leclerc Evolutionia, jonka kohtalo on vielä kaukana varma, tässä näyttelyssä ei esitelty yhtään telaketjuista panssaroitua ajoneuvoa, ja KNDS France, kuten Arquus ja Texelis, esitteli yksinomaan pyörillä varustettuja malleja.

Kuitenkin useimmat ranskalaiset alan asiantuntijat, kuten Marc ChassillanTai Yann Boivin, korostaa tätä puhtaasti ranskalaista harhaa, jonka tavoitteena on suosia vain pyörää ja säilyttää lentoliikenteen projektiokapasiteetti linjan kytkentäkapasiteetin kustannuksella.

CV90 Ukraina
Monet armeijat hankkivat laajalti tela-alustaisia ​​jalkaväen taisteluajoneuvoja Euroopassa ja muualla niiden korkean suojan ja tulivoiman vuoksi.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustustutkimus ja kehitys | Puolustusanalyysi | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

3 Kommentit

  1. Caesar 105mm:n sijasta näkisin kevyen hävittäjän, Gripenin vastaavan ja seuraajan. Ja miksi ei ruotsalaisten kanssa. Venäläiset palaavat näille markkinoille Su-75:n kanssa. Puhumattakaan mahdollisesta amerikkalaisen T-7:n taisteluversiosta.
    Mitä tulee modulaarisuuteen, paperilla se on kaunis, mutta LCS:n ja vanhimman tanskalaisen Stanflex-ohjelman epäonnistumisen on kannustettava suurimpaan varovaisuuteen.

    • tehtävämoduulin vika on peräisin vuodelta 2015. Sen jälkeen tekniikka on kehittynyt huomattavasti, suurelta osin tekoälyn ansiosta, joka on ratkaisevan tärkeä tehtävämoduulien ja erityisesti käyttöliittymien kannalta.
      Mitä tulee monohävittäjään, kyllä, sillä olisi hyvin voinut olla paikkansa tässä luettelossa. Mutta kun puhuin siitä äskettäin ja useaan otteeseen, halusin korostaa muita aiheita.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW