Etelä-Korea uhkaa lähettää valtavia aseita Ukrainaan, jos Moskova siirtää puolustusteknologiaa Pjongjangille.

Syksyllä 2022 Etelä-Korean välittämät satelliittikuvat Venäjän ja Korean raja-alueelta osoittivat epätavallisen pitkiä rautatiekaattueita maassa, jonka oletetaan olevan YK:n ankarien pakotteiden alaisena.

Vielä yllättävämpää oli saattueen suunta etelästä pohjoiseen eli Pohjois-Koreasta kohti Venäjää. Nopeasti, hypoteesi, että Pjongjang on lähettänyt ammuksia ja sotilasvarusteita Venäjän sotaponnistelujen tukemiseksi Ukrainassa, mainittiin näin.

Tämä Pohjois-Korean hallinnon tuki uudelle venäläiselle ystävälleen on nyt kiistaton, koskeeko se 152 mm:n tykistöä 2S3:lle ja 2S19 Msta-S:lle ja 122 mm:n raketteja, 200 ja 300 mm:n raketteja Gradille, Smerchille ja Tornadolle järjestelmät. Viime aikoina jopa näytti siltä, ​​että Venäjän armeijat käyttivät massiivisesti Hwasong-11 tai KN-02 ballistiset ohjukset, lisensoimaton kopio Neuvostoliiton lyhyen kantaman ballistisesta Toshka-ohjuksesta, ja Hwasong-11Ga tai KN-23Iskander-ohjuksen lähellä.

Kun Vladimir Putin on saanut päätökseen historiallisen vierailun Pjongjangissa, Etelä-Korea on nyt huolissaan hinnasta, jonka Moskova on suostunut maksamaan tästä ratkaisevasta tuesta ampumatarvikkeiden, mutta myös työvoiman osalta, ja uhkaa valtavien aseiden siirrolla Ukrainaan, jos Venäjä olisi kehittää Pohjois-Korean sotilaallisia tai sotateollisuusvälineitä.

Pohjois-Korean sotatoimiin antama tuki sotatarvikkeilla ja työvoimalla ei jää ilman korvausta.

Tosiasia on, että Etelä-Korean tiedustelupalvelujen mukaan Pyonguang oli lähettänyt vuoden alussa yhteensä 6 400 konttia ammuksia Venäjälle konfliktin alusta lähtien valtava tuki, joka ylitti esimerkiksi Iranin venäläiselle liittolaiselleen tässä konfliktissa antaman avun.

KN-23 ballistiset ohjukset Pohjois-Korea
Ukrainassa on tunnistettu pohjoiskorealaisten KN-23-balliittisten ohjusten jätteitä, mikä osoittaa Pjongjangin kasvavan osallistumisen Venäjän tukemiseen.

YK puolestaan ​​arvioi konttien lukumäärän tämän päivän 10-12 000 tai 5 miljoonaa kuorta ja rakettia, nämä kaksi arviota kuuden kuukauden välein eivät välttämättä sulje pois toisiaan.

Ammusten lisäksi myös Pohjois-Korean kerrotaan suostuneen toimittaa työvoimaa Venäjälle, joko maatalousalalla, rakennusalalla ja vähemmässä määrin teollisuudessa sotamobilisaatioiden ja pakkolunastusten kompensoimiseksi, jotka alkavat painaa voimakkaasti Venäjän tuotanto- ja talouskoneistoa. Tätä aihetta koskevat luvut vaihtelevat kuitenkin suuresti lähteiden mukaan.

Sellaista tukea ei tietenkään voida antaa ilman korvausta, etenkään maassa, jonka nimellinen BKT on 30 miljardia euroa 26 miljoonan asukkaan osalta. Toistaiseksi Venäjälle lähetetyt 5 miljoonaa ammusta ja rakettia edustavatkin pelkästään 5–10 prosenttia maan vuotuisesta BKT:sta.

Koko kysymys on siis tietää, mitä Vladimir Putin lupasi Kim Jong-Unille vastineeksi tästä massiivisesta tuesta, joka on varmasti osoittautunut olennaiseksi Korean viime kuukausien voimatasapainon kehityksessä?

Jos kansainvälisellä näyttämöllä on uutisia Venäjän elintarvike- ja lääkintäavun toimittamisesta Pohjois-Korealle, Venäjällä on myös kykyjä, joita Pohjois-Korean puolustusteollisuudesta ja siten myös Pohjois-Korean armeijoista on tällä hetkellä erittäin vähän keskittyi täysin mahdolliseen yhteenottoon eteläisen naapurin ja amerikkalaisen liittolaisensa kanssa.

KIm Jong un Su-57 Moskova syyskuu 2023
Kim Jong-Un näytti olevan erittäin kiinnostunut tietyistä venäläisistä laitteista, kuten Su-57, Moskovan-vierailullaan syyskuussa 2023.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustusteknologian siirto | Puolustusuutiset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW