Agile Compact Interceptorilla Yhdysvaltain laivasto haluaa kuljettaa 2 hypersonic sieppaajaa per siilo

Yhdysvaltain laivaston Agile Compact Interceptor -ohjelma on yksi näistä uusista Pentagon-aloitteista, jotka käynnistettiin vastaamaan viimeaikaisiin Ukrainan ja Punaisenmeren oppitunteihin.

Sen on synnytettävä uusi ohjus, joka on suunniteltu sieppaamaan yliääni- ja sisäilmakehän ballistisia uhkia ja joka on riittävän kompakti, jotta kaksi ohjusta voidaan sillata yhteen VLS Mk41 -kennoon.

Pentagonin vuoden 2025 rahoituslaki tarjoaa mahdollisuuden oppia lisää tästä ohjelmasta, joka on tarkoitettu vastaamaan kolmeen samanaikaiseen hätätilanteeseen: Yhdysvaltain laivaston saattajien ja VLS:n määrän väheneminen seuraavan kahdeksan vuoden aikana, laivanvastaisen toiminnan lisääntyminen. Ballistinen uhka planeetan mittakaavassa ja hypersonic-alusten vastaisten ohjusten saapuminen, jotka vaativat uusia torjuntakeinoja jo käytössä olevien SM-2/3-6:n, ESSM:n ja Ramin lisäksi.

Maa-ilma- ja ballististen ohjusten intensiivinen käyttö Punaisellamerellä edellyttää Yhdysvaltain laivaston vastausta

Jos Ukrainan konfliktissa oli monia oppitunteja, olipa kyse panssaroitujen ajoneuvojen käytöstä, tykistöjen ylivoimasta, maa-ilmapuolustuksen roolista, droonien ja elektronisen sodankäynnin läsnäolosta kaikkialla, länsimaisten laivaston väliintulo meriliikenteen suojelemiseksi Punaisellamerellä Houthi-ohjuksista ja droneista, mikä muodosti laivastoyksiköiden ensimmäisen suuren yhteenvedon 40 vuoteen, ja Falklandin sota.

SM-6 laukaisi Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke Punaisellamerellä
Yhdysvaltain laivaston Arleigh Burke -luokan hävittäjä laukaisi SM-6-ohjuksen Punaisellamerellä.

Siten, kun kuninkaallisen laivaston ja Argentiinan ilmavoimien väliset taistelut vuonna 1982 muokkasivat monilta osin pintayksiköiden oppien ja kykyjen kehitystä monien vuosien ajan, tämä edelleen jatkuva sitoutuminen alkaa jo merkittävästi vaikuttaa pintataistelijoiden, fregattien ja hävittäjien arkkitehtuurit, juuri ne, jotka ovat etulinjassa Houthi-ohjuksia vastaan.

Näistä RETEX-toimista yksi merkittävimmistä koskee pinta-ilma- ja ballististen ohjusten intensiivistä käyttöä Teheranin jemenilaisten liittolaisten jatkuvasti laukaisemien droonien, risteilyohjusten ja alusten vastaisen ballistiikan torjumiseksi.

Itse asiassa, vaikka Sana on yksi planeetan köyhimmistä maista, jonka bruttokansantuote on alle 21 miljardia dollaria, jopa vähemmän kuin Pohjois-Korea (30 miljardia dollaria), sillä ei näytä olevan vaikeuksia uusiessaan hyökkäysdrooneja ja laivan vastaisia ohjuksia.

Sen taloudellisen ongelman lisäksi, jota edustaa yli miljoona dollaria maksavan ohjuksen käyttö useita kymmeniä tuhansia euroja maksavan dronin ampumiseen, tämä Jemenin joukkojen tarkkuusammusten keskeytymätön käyttö on saanut aikaan vaikutuksen, joka oli tähän asti , joita laivasto ottaa huomioon vain korkean tai erittäin voimakkaan toiminnan yhteydessä.

Itse asiassa Punaisenmeren siviilimeriliikenteen suojelemiseen käytettävät hävittäjät ja fregatit kuluttavat ammusvarastonsa erittäin nopeasti, liikaa, ja pakottavat heidät jäämään alueelle lyhyemmän ajan. Ongelma on vielä herkempi koskien antiballistisia aseita, joita on vain vähän ranskalaisissa, italialaisissa ja brittiläisissä fregateissa olevien Aster 30 -laivastoyksiköiden ja amerikkalaisten hävittäjien SM-6:n osalta.

Aster-ohjuksen laukaisu brittiläisellä Type 45 -hävittäjällä Punaisellamerellä
Aster 30 ja SM-6 ovat ainoita laivaston ohjuksia, jotka ovat onnistuneet sieppaamaan balliittisia laivojen vastaisia ​​ohjuksia tähän mennessä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersonic-aseet ja ohjukset | Puolustusanalyysi | Jemenin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW