Pelastaako Roperin Digital Century Series Yhdysvaltain ilmavoimien NGAD-ohjelman?

Digital Century Series -konseptilla tohtori Will Roper yritti murtaa perusteellisesti amerikkalaisten sotilaallisten ilmailuohjelmien paradigmat, johtaessaan Yhdysvaltain ilmavoimien hankintoja vuosina 2018–2021.

Tämän teknologisen innovaation asiantuntijan mukaan erikoistuneiden taistelulentokoneiden hankinta, lyhyempi käyttöikä ja pienemmissä sarjoissa, jonka tarkoituksena oli vähentää Yhdysvaltain ilmavoimien lentokoneiden kehittämisen, hankinnan ja käyttöönoton kustannuksia ja aikoja, toisin kuin nykyään esimerkiksi F-35-ohjelman yhteydessä.

Joe Bidenin valinnan ja Franck Kendallin nimittämisen jälkeen ilmavoimien sihteeriksi tohtori Roperin alkuperäiset ja innovatiiviset paikat pyyhkäistiin sivuun, ja palattiin paljon perinteisempään pääohjelmaan.

Nykyään, vaikka Yhdysvaltain ilmavoimien lähes kaikkien tärkeimpien ohjelmiensa kustannukset ja määräajat ovat ylittäneet sen budjetin, NGAD-ohjelman rahoitus on uhattuna. Tässä yhteydessä korostetaan ääniä, joiden tarkoituksena on kääntyä jälleen kohti innovatiivisia teollisia ja budjettiratkaisuja, mukaan lukien tarvittaessa Will Roperin Digital Century -sarjan edistäminen.

Yhdysvaltain ilmavoimat ovat budjetin umpikujassa, koska kaikkien sen tärkeimpien ohjelmien kustannukset kasvavat

Tosiasia on, että Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikön kenraali Alvillin lausunnot ja Franck Kendallin viime viikon sanat vaikuttivat pommin amerikkalaisessa puolustusuniversumissa.

Frank Kendall Yhdysvaltain ilmavoimat
Frank Kendall vuonna 2014, kun hän oli Yhdysvaltain ilmavoimien hankinnasta vastaava alisihteeri

Todellakin, planeetan ensimmäisten ilmavoimien kahden sotilaallisen ja poliittisen johtajan mukaan tuskalliset välimiesmenettelyt ovat varmasti tarpeen tulevina kuukausina USAF-ohjelmiin liittyvien budjettimenojen tasapainottamiseksi.

Syynä tähän on useiden kriittisten ohjelmien, kuten strategisen pommikoneen B-21 Raider, jonka yksikköhinta ylittää 700 miljoonan dollarin eli fregatin hinnan, tai Sentinel-ohjelman, uuden ballistisen, kustannusten nousu. amerikkalaiset mannertenväliset ICBM-ohjukset, joiden yksikköhinta nousi lähes 40 prosenttia neljässä vuodessa.

Tähän lisätään F-35-ohjelman jatkuvasti kasvavat kustannukset. Vaikka laitteen hankintahinnan nousu pysyisikin mitattuna, laitteen ensimmäiseen täysin toimintakuntoon saattamiseen tarvittavien muutosten kehityskustannukset, Block IV, sekä laitteiden päivittämisen kustannukset tähän standardiin, joka oli Tänä vuonna palvelukseen ottaminen ja joka tulee voimaan vasta vuonna 2029 (eli noin 300 hävittäjää USAF:lle), rasittaa merkittävästi Yhdysvaltain ilmavoimien investointiluottoja.

Kun strategiset ohjelmat (B-21 ja Sentinel) ja nykyiset ohjelmat (F-35, F-15EX, KC-46A, E-7 jne.) suljettiin pois, koska ne olivat prioriteetteja, oli vielä mukautettavaa. budjettirajoitusten vuoksi Kendallin ja Alvillin käsissä on vain kaksi ohjelmaa: CCA-taisteludrone-ohjelma ja NGADin uuden sukupolven hävittäjäohjelma.

Uhka NGAD-ohjelmaan on tulossa selvemmäksi

Jos kumpikaan USAF:n johtajista ei ole tähän mennessä vahvistanut, että NGAD-ohjelma uhrattaisiin, he kuitenkin ilmoittivat, että tuskallisia kompromisseja on tehtävä, mutta tarkennettiin, että CCA:n drone-ohjelma säilytetään.

NGAD CCA:n uskolliset siivet
CCA:n taisteludrone-ohjelma näyttää houkuttelevammalta kuin NGAD-ohjelma Yhdysvaltain ilmavoimien silmissä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW