Kohti supertilausta Leopard 2A8 Saksan ja Tšekin armeijalle

Huhtikuussa 2023 KNDS yllätti koko Euroopan panssaroitujen ajoneuvojen mikrokosmoksen, esittämällä Leopard 2A8. Tämä kehitys Leopard Unkarilainen 2A7HU integroi erityisesti tiettyjä laitteita, joiden välttämätön luonne korostui Ukrainan sodassa, kuten APS Hard-Kill Eurotrophy, vahvistettu passiivinen panssari ja joukko modernisoituja antureita ja viestintäjärjestelmiä.

On totta, että saksalaiselle panssarivaunuasiantuntijalle oli kiire, sillä hän hallitsi tähän asti yli 70 prosenttia Euroopan raskaiden panssarivaunujen markkinoista. Itse asiassa viime vuosina K2 Black Panther Eteläkorealainen ja amerikkalainen M1A2 SEPv3 olivat onnistuneet asettumaan KNDS:n eurooppalaiselle alueelle Puolaan ja Romaniaan ja kohtasivat Leopard 2A7+, joka kamppaili asettuakseen.

Tähän lisättiin KF51:n kasvava uhka Panther Rheinmetall, joka oli intensiivisen viestintä- ja poliittisen lobbauskampanjan kohteena liittopäivissä sen jälkeen, kun se esiteltiin Eurosatory 2022 -näyttelyssä, erityisesti Bundeswehrin sisällä.

Le Leopard 2A8 auttoi kääntämään trendin. Muutaman viikon sisällä sen esittelyn jälkeen Norja ja Tšekki ilmoittivat siirtyvänsä uuteen KNDS-tankkiin, ja Liettua ja Alankomaat valmistautuvat liittymään niihin. Mitä tulee Bundeswehriin, se ilmoitti muutama päivä uuden panssarivaunun paljastumisen jälkeen tilauksen 18 panssaroitua ajoneuvoa korvaamaan panssarivaunu. Leopard 2A6 lähetetty Ukrainaan, sekä optio 105 kappaletta.

Boris Pistorius ilmoittaa tulevasta 105 tilauksesta Leopard 2A8 Bundeswehrille

Kun se julkistettiin,vaihtoehto 105 panssarivaunuun yhdistettynä kiinteään tilaukseen 18 esimerkistä Bundeswehrille, jonka tarkoituksena oli mahdollistaa teollisuuden vientipuskurin luominen Berliinin KNDS:n kanssa allekirjoittaman sopimuksen perusteella.

Leopard 2A8
Kohti supertilausta Leopard 2A8 Saksan ja Tšekin armeijalle 3

Sen jälkeen tämän vaihtoehdon tulevaisuudesta on ollut vähän tietoa. Mikään ei kuitenkaan osoittanut, että Norjan ja Tšekin tilaukset tai keskustelut Haagin ja Vilnan kanssa voitaisiin ottaa tästä sopimuksesta.

Der Spiegelin tällä viikolla tekemät paljastukset antavat selkeämmän näkemyksen aiheesta. Uutissivuston mukaan hakemuksen jätti Saksan puolustusministeri Boris Pistorius rahoituspyyntö 105 panssaroidun ajoneuvon hankkimiseksi 2,4 miljardilla eurolla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW