Onko Intian laivasto kääntynyt Scorpene Evolvedin puoleen saadakseen kolme uutta sukellusvenettä?

On selvää, että Pariisin ja New Delhin väliset aseohjelmia koskevat neuvottelut ovat saaneet vauhtia Intian parlamenttivaalien ja Narendra Modin uuden voiton jälkeen.

Tietojen jälkeen, jotka viittaavat siihen, että tilaus 22 Rafale M ja 4 Rafale Kaksipaikkaiset Intian laivastolle, voidaan allekirjoittaa vuoden 2024 loppuun mennessä, on nyt kolmen Kalvari-luokan Scorpene-sukellusveneen vuoro nousta uudelleen otsikoihin.

Intian lehdistö osoittaakin, että neuvottelut näistä kolmesta Naval Groupin suunnittelemasta ja Mazagon Docksin telakoiden rakentamasta laivasta ovat myös edenneet ja ovat lähellä päätökseen saattamista.

Mielenkiintoisin intialaisen lehdistön välittämä tieto ei kuitenkaan ole sopimuksen määrä tai Mazagon Dockin takaamat valmistusajat, vaan harkitsemattomuus koskien uutta propulsiojärjestelmää, joka varustaa uudet sukellusveneet ja lisää merkittävästi autonomiaa ja laivojen suorituskykyä.

Kolme uutta intialaista Scorpenea, jotka Mazagon Docks rakensi kuudessa vuodessa 6 35.000 kroonilla eli 3,9 miljardilla eurolla

Kuten Rafale M aikoi toimia intialaisilla lentotukialuksilla, ilmoituksen 3 ylimääräisen Scorpene-tyyppisen sukellusveneen tilaamisesta Intian laivastolle antoi Narendra Modi virallisella Ranskan-vierailullaan heinäkuussa 2023 Ranskan kansallispäivän juhlien yhteydessä.

INS Kalvarissa
Onko Intian laivasto kääntynyt Scorpene Evolvedin puoleen saadakseen kolme uutta sukellusvenettä? 3

Ja mitä tulee taistelukoneisiin, keskustelut näistä laivoista näyttävät hidastuneen ja jopa pysähtyneen hetkeksi Intian parlamenttivaalien vaalikampanjan aikana, jotka pidettiin toukokuun puolivälissä ja kesäkuun alussa 2024 .

Aihe on noussut uudelleen esille intialaisessa lehdistössäMuutama päivä sitten, kun Mazagonin telakat lähettivät Intian viranomaisille ehdotuksensa näiden kolmen laivan paikallisesta rakentamisesta.

Muista, että aiemmin juuri tämä sama telakka rakensi Naval Groupin yhteydessä kuusi Intian laivaston Kalvari-luokan sukellusvenettä. Vuonna 2005 Intian viranomaiset myönsivät näiden kahden kumppanin kanssa sopimuksen kuuden Scorpene-tyyppisen sukellusveneen rakentamisesta paikallisesti, pituus 6 metriä ja uppouma 67,5 tonnia.

Ensimmäinen alus, INS Kalvari, laskettiin vesille lokakuussa 2015 ja otettiin käyttöön joulukuussa 2017. Muut 5 alusta seurasivat, keskimäärin yksi uusi laiva 18 kuukauden välein. Uusin yksikkö, INS Vagsheer, lanseerattiin huhtikuussa 2022, ja sen odotetaan liittyvän palveluun lähiviikkoina.

Uusi sopimus uusista sukellusveneistä, suurempia, modernisoituja ja uudella propulsiojärjestelmällä

Aluksi Naval Groupin, MDL:n, Intian laivaston ja maan viranomaisten välisissä keskusteluissa oli tarkoitus keskittyä kolmen aluksen rakentamiseen hyvin lähelle alkuperäistä Kalvaria. Mainittiin kuitenkin, että alukset voisivat vastaanottaa DRDO:n kehittämä uusi AIP anaerobinen propulsiojärjestelmä, Intian asevirasto, rakentamisesta, eikä niiden ensimmäisen modernisoinnin aikana, kuten kuuden ensimmäisen aluksen osalta.

Scorpene Evolved Naval -ryhmä
Onko Intian laivasto kääntynyt Scorpene Evolvedin puoleen saadakseen kolme uutta sukellusvenettä? 3

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Diesel-sähkösukellusvene | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

 1. Bonjour
  Melko yllättynyt näistä Indian Pressin artikkeleista, ilmeisesti "inspiroiduista" (kuten koko maailmassa yleensä... näistä aiheista, ei mitään erityisesti intialaista)
  MDL:n oli tarkoitus sisällyttää DRDO:n (Indian public R center for Defense) kehittämä AIP-tekniikka "Kalvari" 7-9 -koneisiin. Tämä polttokennoteknologia perustuu korkean T-nesteelektrolyyttiteknologiaan (fosforihappo), teknologiaan "Made in India" ja se esitettiin ensimmäisen kerran sellaisenaan, ei ole enää artikkelissa…
  Teknisiä ongelmia ? viive ? tai ehkä vertailu Li-akkuihin (ottaen C-akuille varatun tilavuuden), joka osoittaa nyt marginaalista kiinnostusta esimerkiksi merellä tapahtuvan ei-ladattavan kryokaasun kustannuksella. (Japanin tai Hollannin merijalkaväen tekemä valinta)
  Älä unohda, että mikä tahansa AIP-järjestelmä (Stirling tai akku) toteuttaa hapettumista/polttoa, eli käytännössä nestemäistä happea ja yleensä nestemäistä vetyä tai polttoainetta (uudistettu, jos käytetään c-kennoakkuja). "Kaasulaitos"… aina erittäin alhaisella tehotiheydellä (Kw ei KwH, lyhyesti sanottuna asia, joka saa veneet liikkumaan nopeammin, nopeus neliössä voiman kanssa hyppysellisessä..)
  Intiaanit katsovat kuitenkin Navantian ja TKMS:n tekno-AIP:itä, jotka perustuvat nykyaikaisempiin kalvo-DC-akkuihin, mutta eivät merellä yli 10 vuoteen MDL:ssä
  pettynyt järjestelmään?, inertia vaihtaa jalkoja?

  • Jälkeenpäin meidän on tunnustettava, että ero litiumionipropulsion ja AIP:n välillä on valitusta tekniikasta riippumatta sellainen, että jos tilaisuus avautuu, ei mielestäni ole syytä epäröidä. Lisäksi huomaamme, että Puolassa ja Kanadassa Naval Group on erittäin huomaamaton mediassa. Sen tarjouksia pidetään kuitenkin suosikeina ainakin Puolassa. Intian lehdistössä mainitut hinnat vahvistavat NG:n litiumioni-ssk:n Indonesiassa ja Hollannissa julkistetun hinnan. Minun näkökulmastani niin kauan kuin TKMS, Kockums, Navantia ja Hanwah Ocean eivät pysty sitoutumaan tähän teknologiaan (hinta, määräajat), niiden on vaikea vakiinnuttaa.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW