SAMP/T NG:n myötä Mambasta tulee monikerroksinen ilma-, ballistinen ja drone-puolustuskupla vuodesta 2025 alkaen.

Pariisin ja Rooman vuonna 2021 lanseeraama uuden sukupolven Medium Range Land Anti-Aircraft System eli SAMP/T NG on tähän asti pyrkinyt parantamaan Mamban tutka- ja toimintamoduulia sen tunnistus- ja ohjausominaisuuksien laajentamiseksi järjestelmän suorituskykyä, erityisesti uuden ballistisen Aster 30 Block 1NT -ohjuksen toteuttamiseksi.

Nyt näyttää siltä, ​​että järjestelmän uusi sukupolvi on paljon edistyneempi kuin alun perin ilmoitettiin, koska se pystyy samanaikaisesti asentamaan ja ohjaamaan ballistisia ja ilmatorjuntakuplia pitkällä, keskipitkällä, lyhyellä ja erittäin lyhyellä kantamalla.

Näin tehdessään SAMP/T NG:stä tulisi monikerroksinen puolustusjärjestelmä, jolla ei ole vastaavaa Euroopassa ja laajemmin lännessä, jotta varmistettaisiin integroitu puolustus hyvin monenlaisia ​​uhkia vastaan, aina ballistisista ohjuksista tykistöraketteihin, mukaan lukien hypersonic purjelentokone, risteilyohjus ja taistelulentokone.

SAMP/T Mamba, ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmä, joka on osoittautunut Ukrainassa

Ranskan ja Italian suunnittelema ja vuonna 2008 käyttöön otettu SAMP/T Mamba oli ensimmäinen eurooppalainen keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmä. Se koostuu Engagement-moduulista, järjestelmän sydämestä, johon mahtuu 4 operaattoria, sekä Thalesin suunnittelemasta PESA Arabel -pyörittävästä tutkasta ja 4 laukaisumoduulista, joista jokainen on aseistettu kahdeksalla Aster 8- tai Aster 15 -ohjuksella.

SAMP/T Mamban Arabel-tutka
Thalesin PESA Arabel -tutka ja SAMP/T Mamba -järjestelmä

Sen avulla on mahdollista sijoittaa 200 kilometrin säteellä oleva suojakupla Arabel-tutkan ympärille kohteita, kuten sähkömagneettisen horisontin yläpuolella lentäviä ei-varkaita lentokoneita vastaan, ja noin sadan kilometrin säteellä huomaamatonta hävittäjää vastaan. Rafale keskikorkeudessa ja muutaman kymmenen kilometrin päässä lentokoneesta tai salakavalaohjuksesta.

Sitä voidaan lisäksi käyttää terminaalisia ballistisia uhkia vastaan, kun tuliverho on lähellä Patriot PAC-3 MSE:n palokuorta, mutta ohjattavuus on parempi. Patriotissa taas on tehokkaampi tutka, mutta se peitti toistaiseksi vain 120°. Akun täydentävät tukimoduulit, mukaan lukien generaattori, mekaaninen työpaja, elektroniikkapaja ja kaksi latausmoduulia.

Vaikka SAMP/T Mamba on osoittanut suurta tehokkuutta testeissä ja harjoituksissa, se ei saavuttanut odotettua menestystä kansainvälisellä näyttämöllä. Sen suunnittelijoiden Ranskaa ja Italiaa lukuun ottamatta sen hankki vain Singapore, on totta, että he kehuvat Mamban ominaisuuksista, kun siitä kysytään.

Italian ja Ranskan Ukrainaan lähettämän ensimmäisen Mamba-akun osoitettu tehokkuus sekä Aster 30 -ohjuksen ballistinen suorituskyky Houthi-laivantorjuntaohjuksia vastaan, ovat muuttaneet SAMP/T Mamban imagoa kansainvälisellä näyttämöllä MBDA:n oman myöntämän mukaan.

Uudet tutkat ja uusi komento- ja koordinointijärjestelmä

Kuten aiemmin kirjoitettu, SAMP/T NG alun perin tarkoituksena oli mahdollistaa uuden ampuvan tutkan käyttöönotto Mamban Arabelin tilalle Thalesin Groud Master 300:lla Ranskassa ja Kronosilla Leonardon Italiassa.

SAMP/T NG -tutka Leonardo Kronos
Italialainen SAMP/T NG käyttää Leonardon AESA Kronos -tutkaa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Ilmatorjuntajärjestelmä | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW