Olaf Scholz vastustaa puolustusvelan yhdistämistä Euroopassa

Se oli odotettavissa. Saksa hautasi Olaf Scholzin äänellä Puolan, Baltian maiden ja Ranskan kaltaisten maiden toiveet, jotka koskivat niiden ehdotusta perustaa eurooppalainen rahasto, joka on tarkoitettu puolustustarvikkeiden hankintaan. Venäjän uhka.

Eurooppa-neuvoston lopussa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Saksan liittokanslerista tuli erityisesti Alankomaita yhdistävien säästäväisten edustajien tiedottaja vastustamalla EU:n rahastojen olevan työntekijöitä, puolustusasioissa, jo olemassa olevien rahoitusvälineiden lisäksi yksinomaan , yhteiset teolliset ohjelmat sekä tutkimus ja teknologinen kehittäminen.

Jos velkojen keskinäisyyden hylkääminen on Olaf Scholzin ja yleisemmin Saksan kannanotto pitkään, ei ilman syytä, näyttää kuitenkin siltä, ​​että tässä on vaakalaudalla enemmän poliittista kuin budjettia koskeva laskelma , on puolestaan ​​aloittanut historiallisen kasvun puolustusinvestoinneissaan viimeisen kahden vuoden aikana.

Olaf Scholz kieltäytyy rahoittamasta Euroopan uudelleenaseistusta osittain keskinäisellä velalla

Les Olaf Scholzin lausunnot, muodostavat ainutlaatuisen vastauksen kahteen äskettäin julkistettuun aloitteeseen. Ensin maaliskuun alussa mennessä Ranska, Puola ja Viro olivat yhdessä esittäneet pyynnön Euroopan komissiolle, jotta Euroopan puolustusteollisuusstrategiaa (EDIS) voitaisiin tukea suoraan eurooppalaisella rahoituksella, mikä olisi mahdollistanut tiettyjen puolustustarvikeohjelmien rahoittamisen EU:n varoilla, joilla on unionin tasolla strateginen rooli.

raja Puola Valko-Venäjä
Puola ja Baltian maat ovat pyytäneet EU:lta yhteisrahoitusta puolustusinfrastruktuurille Venäjän ja Valko-Venäjän rajalla.

Paljon äskettäin, muutama päivä sitten, Varsova pyysi yhdessä Tallinnan, Riian ja Vilnan kanssa Euroopan unionia osallistumaan Puolustusinfrastruktuurin rahoitus, mitä näiden maiden tulisi sijoittaa Venäjän ja Valko-Venäjän rajojen varrelleVenäjän hyökkäyksen tai hyökkäyksen estämiseksi niin paljon kuin mahdollista, erityisesti nyt tunnetussa Suwalki-käytävässä, joka erottaa Kaliningradin Valko-Venäjästä.

Molemmissa tapauksissa kyse oli näille maille ja yleisemmin monille Itä- ja Etelä-Euroopan maille ottaa käyttöön strategia, joka on lähellä Covid-kriisin aikana sovellettua strategiaa, jotta voitaisiin yhdessä vaimentaa kansallisten elvytyspolitiikkojen budjettishokki.

Olaf Scholzin vastaus, ei yllättäen, oli tiukka ja lopullinen "ei". Saksan valtionpäämiehelle ei enää ole kysymys keskinäisen velan uudelleenluomisesta rahoitukselle, tällä kertaa pyrkimyksille modernisoida armeijat kohtaamaan uhan kehittymisen.

Berliini lyö vetoa rahoituskyvystään vakiinnuttaakseen asemansa Euroopan puolustuksessa

Saksan ja laajemmin säästäväisiksi kuvattujen maiden, kuten Itävallan, Alankomaiden tai Skandinavian maiden, vastustus uuden keskinäisen velan vauhdittaman eurooppalaisen sijoitusrahaston perustamiselle ei ole yllättävää varsinkaan puolustusasioissa.

Leopard 2 Bundeswehr
Bundeswehrillä on nykyään hyvin vähän toimintakykyä. Mutta Saksalla on valtavat budjettiresurssit pakottaakseen itsensä Euroopassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Politiikka ja budjetit | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW