Laittamalla NGAD-ohjelman F-35A:n hintaan, USAF paljastaa suunnitelmansa pelastaa kuudennen sukupolven hävittäjä.

Vain kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikkö kenraali Allvin vahvisti sen Yhdysvaltain kuudennen sukupolven NGAD-hävittäjäohjelma saattaa olla uhattuna budjettipäätöksillä aiheuttaen shokkiaallon koko Amerikan puolustusekosysteemiin.

Myöhemmin oli ilmavoimien sihteerin Frank Kendallin vuoro tehdä samoin, kun hän ehdotti, että vaikeita kompromisseja voisi tapahtua tiettyjen strategisten ohjelmien, kuten B:n, kustannusten nousun taustalla. -21 Raider-pommikone ja Sentinel ICBM -ohjus.

Näiden ilmoitusten jälkeen monia sotilaallisia ja poliittisia ääniä on noussut esiin Atlantin toisella puolella vaatiakseen NGAD-ohjelman säilyttämistä, jota pidetään välttämättömänä Kiinan uhan torjumiseksi Tyynellämerellä, mutta myös Yhdysvaltojen ilmailuteollisuuden säilyttämiseksi ja kehittämiseksi.

sisään Defensenews-sivustolle annettu haastattelu ja julkaistiin 1. heinäkuuta, SECAF Frank Kendall, kuvasi yksityiskohtaisesti tapaa, jolla hän ja Yhdysvaltain ilmavoimat olivat ryhtyneet häiritsevään lähestymistapaan pelastaakseen NGADin ilman, että heidän olisi pitänyt luopua muista ohjelmista, samalla kun kunnioitettiin olemassa olevia budjettirajoituksia.

F-35A, B-21, Sentinel, CCA: Yhdysvaltain ilmavoimilla on enemmän prioriteettiohjelmia kuin hyvityksiä

Pääasiallinen NGAD-ohjelmaa uhkaava rajoite on budjetti, ja Yhdysvaltain ilmavoimien suosittelema ratkaisu menee luonnollisesti laitteen ja sen kehityksen hinnan alentamiseen.

B-21 Raider Northrop Grumman Yhdysvaltain ilmavoimat
B-21 Raider on yksi Yhdysvaltain ilmavoimien strategisista ohjelmista, jonka kustannukset ovat nousseet merkittävästi viime vuosina.

On sanottava, että kuten usein Atlantin toisella puolella, NGAD:n tekniset tavoitteet ovat nykyään sellaiset, että laitteella oli ennustettu hinta, joka on arviolta 300–400 miljoonaa dollaria, ilmaistuna Yhdysvaltain dollareina 2030, sen käyttöönoton päivämäärä.

Kuten monien muidenkin ohjelmien kohdalla, NGAD:n tavoitteena oli tähän asti tulla luokkansa tehokkaimmaksi taistelulentokoneeksi, ja sen ohjelma toimi samalla puitteena Yhdysvaltain ilmavoimien tarpeille ja selkäranka tiettyjen merkittävien uusien teknologioiden, kuten F135:n seuraajan, korkean suorituskyvyn mukautuvan suihkuturbiinin kehittämiseen.

Juuri tästä Yhdysvaltain ilmavoimat näyttävät tänään olevan valmiita luopumaan. Ja hyvästä syystä! Frank Kendallin tässä haastattelussa esittämä budjettitavoite riittää jättämään sinut sanattomaksi, koska kyse olisi NGAD:n, ensimmäisen kuudennen sukupolven hävittäjän ja F-6 Raptorin seuraajan hinnan saamisesta. F-22A:n tasoa, noin 35 miljoonaa dollaria.

Sulje T&K-ohjelmat pois NGAD-ohjelman suunnittelusta hintojen ja määräaikojen alentamiseksi

Tällaisen yksikköhinnan saavuttaminen olisi luonnollisesti paitsi pelastusköysi itse ohjelmalle, myös syvällinen mullistus Yhdysvaltain ilmavoimien hankintastrategiassa hävittäjälaivaston osalta.

Amerikkalainen puolustusteollisuus P&W F-135
NGADin voimanlähteenä toimiva reaktori ei välttämättä ole uuden sukupolven malli mukautuvalla tekniikalla, vaan klassisempi jo käytössä oleva suihkuturbiini.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW