Voiko Ranskan puolustusekosysteemi välttää sotilaallisen ja teollisen käytöstäpoiston vuoteen 2035 mennessä?

Viime aikoihin asti oli tavallista kuulla Ranskan ja Euroopan johtajien kommenteissa, että Ranskan puolustusekosysteemi, sen armeijat ja teollisuus olivat eturintamassa. Euroopan hierarkian kärkeen.

Uuden sotilaallisen ohjelmointilain 2024–2030 pitäisi mahdollistaa tämän hallitsevan aseman säilyttäminen Euroopassa ja merkittävä asema maailmassa nostamalla armeijoiden budjetin 67 miljardiin euroon vuonna 2030 tai 2,15:stä 2,25 prosenttiin Ranskan budjetista. BKT, tänä päivänä.

Kun tyytyväisyys siitä, että sotilasmenot kasvavat vuoteen 2030 asti, on ohi, 25 vuoden kriittisen aliinvestoinnin jälkeen globaalin turvallisuus- ja teollisuuspuolustusympäristön kehitys herätti nopeasti kysymyksiä ja jopa kritiikkiä tämän riittämättömänä pidetyn LPM:n kehityksestä. vastata nouseviin haasteisiin.

Nykyään Ranskan puolustusekosysteemi on juuttunut mahdollisesti tappavaan paheeseen, jossa toisaalta valtion velka ja julkisen talouden alijäämät ovat suurelta osin liiallisia, mikä vie maalta liikkumavaraa tällä alalla, ja toisaalta valtava ja uhan sekä teollisen ja sotilaallisen kilpailun nopea muutos Euroopassa ja kaikkialla länsimaissa.

Onko tässä yhteydessä Ranskan puolustuksen kaikkien osien alentaminen Euroopassa ja muualla maailmassa väistämätöntä? Ja mitä vaihtoehtoja voidaan harkita, jotta Ranska, sen armeijat ja puolustusteollisuus voitaisiin suojella tältä mahdollisesti peruuttamattomalta alentamiselta?

Kansainvälisen uhan nopea kehitys Euroopassa ja maailmassa ja Naton investointipohja 2,5 prosentissa BKT:sta vuonna 2025

Ei tietenkään ole mitään järkeä palata maailmanlaajuisesti, myös Euroopassa, kehittyvien sotilaallisten uhkien nopeaan kehitykseen. VälissäVenäjän armeijan ja puolustusteollisuuden nousu, Pekingin kehittämät valtavat ponnistelut saada kiinni ja ylittää Yhdysvaltain sotilaallinen voima mahdollisimman pian huolestuttavasta kehityksestä Iranin ja Pohjois-Korean lentoradat, ja massiivinen uudelleenaseistautuminen globaalilla tasolla, maailmanlaajuiset jännitteet ovat nykyään korkeimmalla tasolla sitten kylmän sodan päättymisen.

Venäjän puolustusteollisuus
Venäjän puolustusteollisuus on kokenut poikkeuksellisen kasvun viimeisen kahden vuoden aikana Ukrainan sotilasoperaation tukena.

Tässä tilanteessa Ranska, kuten suurin osa läntisen alueen maista, on lisännyt puolustusmenojaan. saavuttaa 2 prosentin puolustusponnistelu vuonna 2024 ja tavoitteena on saavuttaa noin 2,2 prosenttia nykyisen LPM:n lopussa vuonna 2030.

Tämä pyrkimys näyttää kuitenkin jo nyt riittämättömältä. Näin ollen Ranskan armeijat kohtaavat nykyään merkittäviä budjettirajoituksia, jotka haittaavat vakavasti heidän koulutus- ja koulutuskykyään ja pakottavat vaikeita, mutta hienovaraisia ​​kompromisseja modernisointipyrkimyksiin, kuten silloin, kun vain 160 200 Leclercistä modernisoidaan vuoden aikana. LPM, vaikka tämä modernisointi on jopa aiheen asiantuntijoiden mielestä erittäin riittämätön, kun otetaan huomioon Ukrainan taistelukentällä havaitut uhkien muutokset.

Tämä budjettipolku voitaisiin lisäksi nopeasti joutua mustalle listalle jopa Naton sisällä. Todellakin, päätös kantaa liittouman jäsenten puolustusponnistelujen alaraja 2,5 %, eikä 2 prosenttia, kuten tänään, siirrettiin vuoteen 2025, seuraavassa liittoutuman huippukokouksessa, jotta ei synny erimielisyyksiä liittoumassa.

Tavoite on kuitenkin nyt asetettu, eikä nykyisen LPM:n liikerata siten mahdollista Atlantin liiton vähimmäisvaatimusten täyttämistä, mikä muuttaa huomattavasti virallista keskustelua Euroopan ensimmäisestä armeijasta ja puolustusteollisuudesta.

Saksa ja Puola ottavat eurooppalaisen puolustuksen ohjat tavanomaisella alalla

On totta, että Pariisi voi luottaa yksinoikeuteen Euroopan unionin sisällä ja hyvin harvoin maailmanlaajuisesti kaksikomponenttiseen pelotteeseen. Tämä takaa tehokkaasti maan lopullisen turvallisuuden ja estää ydinkiristyksen mahdollisuuden.

Pelotteen paino Ranskan puolustusponnisteluissa

Se ei kuitenkaan edusta ainakaan nykyään taitoa, jolla on vahva kansainvälinen vaikutus, myös eurooppalaisten keskuudessa, jotka ovat edelleen hyvin kiintyneitä amerikkalaisten ydinkilpiin, vaikka he ovat paljon pidättyväisempiä Pariisiin osoittamaansa luottamukseen suojellakseen omia etuja tarvittaessa.

Ranskan puolustusekosysteemi Ohjus SLBM M51 Ranska
Ranskan pelotteet vievät 20–25 prosenttia armeijan budjetista.

Ennen kaikkea ranskalaiseen pelotteeseen liittyvät tekniset taidot kärsivät kahdesta vakavasta haitasta. Ensinnäkin niitä ei viedä vientiin tai se on vaikeaa, jolloin Ranska vastaa kaikista suunnittelu- ja kehityskustannuksista. Ennen kaikkea ne ovat kalliita ja jopa erittäin kalliita.

Itse asiassa Ranskan pelotteen kustannukset, jotka aiheutuvat armeijan budjetista ja puolustusponnistuksista, johtuvat investoinneista tavanomaisiin keinoihin, jotka viedään vientiin ja jotka edustavat paljon tehokkaampaa sotilaallista potentiaalia kansainvälisellä ja eurooppalaisella näyttämöllä. tapauksia.

Tähän asti Ranska on onnistunut tasapainottamaan investointejaan pelotteen ja tavanomaisten joukkojen välillä maailmanlaajuisessa hierarkiassa turvautumalla erityisesti investointien tehokkuuteen, lähes autonomiseen kansalliseen BITD:hen ja hyödyntämällä hitaasti jäljellä olevaa sotilaallista ja teknologista potentiaalia kylmän sodan loppu.

Puola ottaa Euroopan itäisen jäätikön aseman Venäjää vasten

Viime vuosina ja erityisesti Ukrainan konfliktin alkaessa maailman armeijat ovat kuitenkin lisänneet merkittävästi budjettivarojaan ja tavoitteitaan. Euroopassa tämä pätee erityisesti Saksaan ja Puolaan, jotka eivät kärsi pelotteen budjetista.

K2 musta Panther Puola
Puola on hankkinut useita merkittäviä laitteita nykyaikaistaakseen ja laajentaakseen sotilaallisia voimavarojaan, kuten 180 K2 Black -panssarivaunua. Panther rakennettu Etelä-Koreassa, kun taas 820 esimerkkiä odotetaan koottavan maassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Ranska | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW