Washington tarjoaa F-16V:n leasing-sopimuksella sijoittautuakseen Thaimaahan

Yhdysvallat lisää aloitteita yrittääkseen sijoittaa F-16V- tai F-16 Block 70/72 -hävittäjänsä Tyynellemerelle. Filippiinien jälkeen Washington ja Lockheed Martin ovat tänään lähettäneet Thaimaahan tarjouksen, joka koskee amerikkalaisen yksimoottorisen hävittäjäkoneen viimeistä versiota, puolustaakseen itseään Royal Thai Air Force -joukkojen hävittäjälaivaston modernisoinnissa.

Bidenin hallinnolle on kysymys F-16V:n asettamisesta kiinalaisten ja eurooppalaisten tarjousten edessä ja siten sotilaallisen ja teknologisen läheisyyden säilyttäminen tämän historiallisen liittolaisen kanssa, joka oli esimerkillinen kylmän sodan aikana, mutta lähentyi Pekingiä XNUMX-vuotiaasta lähtien. vuosia Intian ja Tyynenmeren alueen toimintateatterissa, jossa maalla on strateginen asema.

Bangkokin houkuttelemiseksi amerikkalaista tarjousta koristaa sopimusnäkökohta, jota ei ollut havaittu pitkään aikaan Atlantin toisella puolella, mikä koskee amerikkalaisten puolustustarvikkeiden vientiä. Todellakin, Washington ei myy, vaan vuokraa uudet hävittäjät Thaimaalle, mikä on enemmänkin suhteellisen pieninä, vain muutaman lentokoneen eriä, jotka vastaavat Thaimaan budjettihaasteisiin ja vahvistavat näin luotua yhteyttä tämän strategisen liittolaisen kanssa teatterissa, joka on yhtä strateginen.

Thaimaan ilmavoimat järkyttyivät Yhdysvaltojen kieltäytymisestä myydä F-35A:ta

On sanottava, että amerikkalainen tarjous oli vakavassa epäedullisessa asemassa muihin kiinalaisiin ja eurooppalaisiin vaihtoehtoihin verrattuna. Todellakin, hieman yli kaksi vuotta sitten Thaimaan ilmavoimien esikuntapäällikkö, Ilmailupäällikkö marsalkka Napadej Dhupatemiya ilmoitti kannattavansa F-35A:n ostamista JAS 39 Gripenin sijaan., korvaamaan sen F-5 ja F-16 osana Thaimaan ilmavoimien modernisointia.

Yhdysvaltain ilmavoimien F-35A
Washington kieltäytyi viemästä F-35A:ta Thaimaahan lyhyellä aikavälillä, koska Bangkokin oli liian lähellä Pekingiä myöntääkseen luvan.

Lausunto oli kuitenkin yllättävä. Thaimaalainen esikuntapäällikkö vahvisti siten, että F-35A oli edullisempi kuin ruotsalainen kone, vaikka se oli jo käytössä thaimaalaisessa hävittäjälaivastossa.

Ennen kaikkea Bangkok on viimeisten kahden vuosikymmenen aikana siirtynyt lähemmäksi Pekingiä varustaakseen armeijoitaan hankkimalla Tyyppi S26T sukellusveneet, LPD Type 071E, fregatit ja OPV:t Thaimaan laivastolle sekä VT-4-panssarivaunut, VN-1 APC:t ja tykistöjärjestelmät, hankittu Kiinan puolustusteollisuudelta.

Kuten arvata saattaa, amerikkalaiset viranomaiset olivat enemmän kuin haluttomia myymään arvokasta F-35A:ta, varmasti pitkäaikaiselle liittolaiselle, mutta joka on osoittanut todellista lähentymisdynamiikkaa Kiinaan. Washington yritti pitkään saada Bangkokin kääntymään toiseen malliin, kuten F-15EX- tai F-16V-malliin.

Thaimaan vaatimuksen edessä Yhdysvaltojen täytyi viimein virallisesti hylätä F-35A:n hankinta Thaimaan kuninkaallisille ilmavoimille vain vuosi sitten, mikä aiheutti suurta pettymystä ja vihaa Bangkokissa, joka ei uskonut ilman syytä, on suurelta osin ansainnut Amerikan luottamuksen esimerkillisen uskollisuutensa ansiosta, erityisesti Vietnamin sodan ja kylmän sodan aikana.

Yhdysvallat tarjoaa F-16V:n ja leasingtarjouksen Thaimaalle voittaakseen ruotsalaisen JAS 39 Gripenin.

Peking tarttuu välittömästi Yhdysvaltojen kieltäytymisen tarjoamaan tilaisuuteen, ehdottamalla vain muutamaa päivää myöhemmin laajennettua strategista kumppanuutta Bangkokissa, joka koskee muun muassa herkkien kiinalaisten sotilasvarusteiden hankintaa.

JAS 39 Gripen Thai Air Force
Thaimaan ilmavoimat työllistää JA 39 Gripen C/D -lentueen, ja ne voisivat kääntyä ruotsalaisten lentokoneiden puoleen korvaamaan noin kolmekymmentä vanhentunutta F-5:tä.

Myös ruotsalainen Saab käytti hyväkseen amerikkalaisten kieltäytymistä ja thaimaalaista itsetuntoreaktiota palatakseen peliin Gripenien kanssa. On totta, että ennen lentomarsalkka Napadej Dhupatemiyan yllättäviä julistuksia ruotsalaista lentokonetta pidettiin suosiona thaimaalaisen hävittäjälaivaston modernisoinnissa.

Washingtonin oli siksi oltava kekseliäs yrittäessään vietellä ja rauhoitella Thaimaan viranomaisia ​​antamatta periksi F-35A:lle, ainakin lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä. Tämän saavuttamiseksi Yhdysvallat välitti omalta osaltaan harvinaisen tarjouksen, joka perustui Thaimaan ilmavoimien F-16V-leasingratkaisuun.

Näin tehdessään he toivovat täyttävänsä thaimaalaiset odotukset, varsinkin kun tämä tarjous on suunniteltu vähentämään sitoumusten vähimmäistasoa vain 4–5 laitteen erissä ja merkittäviä teknologian siirtositoumuksia, jotta hävittäjien ylläpito parhaalla mahdollisella tavalla. autonomia.

Yhdysvaltain Thaimaan-suurlähettiläs Robert Frank Godec välitti tarjouksen suoraan puolustusministeri Sutin Klungsangille. Hän kuitenkin ilmoitti olevansa yllättynyt ehdotetuista koroista, joita pidettiin erittäin korkeina, vaikka amerikkalaisen tarjouksen yksityiskohdat pysyivät luottamuksellisina.

Taistelukoneiden ja laivojen vientileasing, houkutteleva ratkaisu monille asevoimille

Ei ole mitään takeita siitä, että amerikkalainen F-16V-leasingtarjous on tarpeeksi houkutteleva Bangkokin silmissä saadakseen etua. Saab ja Tukholma, jonka tiedämme olevan erityisen vakuuttava, myös talousarvion osalta.

JAS 39 Griipen Leasing Tsekin tasavalta
Tšekin tasavalta, kuten Unkari, vuokrasi JAS 39 Gripen -lentokoneen Tukholmasta, mikä antoi heille mahdollisuuden modernisoida ilmavoimiaan XNUMX–XNUMX vuotta naapureitaan edellä.

Kuitenkin se, että Washington on kääntynyt tähän rahoitusmalliin, tukeakseen tarjousta viedä puolustustarvikkeita, on sinänsä erittäin mielenkiintoinen. Yhdysvallat käytti tätä mallia laajasti toisen maailmansodan aikana ja erityisesti kylmän sodan alussa.

Kysymys oli silloin siitä, että liittolaisten annettiin varustaa ja modernisoida asevoimiaan kohdata Neuvostoliiton uhka, samalla kun niitä suurimmaksi osaksi heikensivät toisen maailmansodan seuraukset. Näin ollen lähes kolmen vuosikymmenen ajan suuri osa länsimaisista sotilaslaivastoista koostui aluksista, jotka oli vuokrattu ja myöhemmin ostettu Yhdysvaltain laivaston ylijäämistä. Sama koski ilmavoimien hävittäjä- ja kuljetuslaivastoja.

60-luvulta lähtien, kun Euroopan ja Aasian maat palasivat vahvaan kasvuun ja tehokkaisiin talouksiin, amerikkalaiset vientitarjoukset kehittyivät kohti perinteistä myyntiä, johon joskus liittyi rahoitusratkaisuja. Näin syntyi Foreign Military Sales eli FMS, jonka avulla Yhdysvaltojen liittolaiset voivat ostaa amerikkalaisia ​​sotilasvarusteita liittymällä sopimuksiin Yhdysvaltain armeijoiden kanssa.

Sen jälkeen monien länsimaisten osavaltioiden, Yhdysvaltojen puolustusteollisuuden perinteisten tai potentiaalisten asiakkaiden, taloudellinen tilanne on kuitenkin kehittynyt merkittävästi, erityisesti valtion velat, jotka ovat joskus kasvaneet huomattavasti, eivätkä nämä maat enää voi allekirjoittaa perinteisiä puolustustarjouksia rahoitusta.

Tässä leasing tarjoaa tehokkaan ratkaisun. Tässä tapauksessa maan on todellakin maksettava vain suunnitellut elinkorot ilman, että sen tarvitsee ottaa velkaa kaluston kokonaisarvosta. Toisin sanoen leasing mahdollistaa valtion velan kasvun välttämisen, mutta myös valtion budjetin menojen linearisoinnin, mikä vähentää vaikutusta julkisen talouden alijäämiin.

S26T Thaimaa
Kiinalaisten alusten, kuten Type 26A:sta johdettujen S39T-sukellusveneiden hankinta Bangkokin toimesta, oli Washingtonille takaisku F-35A:n viennin suhteen.

Leasing on siksi erityisen houkutteleva globalisoituneiden talouksien ja ennen kaikkea markkinoilta rahoitettujen valtionvelkojen tilanteessa. Tämä on erityisen totta, koska siihen liittyy useimmiten vain rajoitettu sitoumus ajan mittaan, esimerkiksi hävittäjien osalta 15 vuodeksi, jolloin on mahdollista suunnitella laitteiden vaihto, eikä vuokrakaluston kehitystä ja modernisointia tarvitse rahoittaa.

On selvää, että leasing-tarjouksella on tiettyjä haittoja. Ilmeisin koskee tarjouksen tekijää, joka on vaarassa löytää itsensä viidentoista vuoden kuluttua taistelulentokoneista tai fregateista, jotka on vuokrattava uudelleen tai myydään jälleen käytettyjen tavaroiden markkinoilla.

Tämä selittää, miksi sotatarvikkeiden alan leasingtarjouksia tekevät valtiot eivätkä yksityiset yritykset, joille tällaiset riskit edellyttävät vakuutuksia, joita on lähes mahdoton ottaa, tai varoittavaan hintaan.

Lisäksi leasing osoittautuu usein valtion luottoa kalliimmaksi, mutta korkotasoltaan alhaisemmaksi. Lopuksi se luo pysyvän vahvistetun yhteyden tarjouksen tehneen maan kanssa.

Tehokkaasti ilmaistuna leasing onnistuu kuitenkin viettelemään. Näin ruotsalaiset Gripenit valitsivat 90-luvulla Unkari ja Tšekki, maat, jotka muutoin olisivat joutuneet jatkamaan Varsovan liitosta perittyjä sotalentokoneita kymmenellä tai kahdellakymmenellä vuodella, kuten tekivät monet Itä-Euroopan maat.

Ranska on huonosti varustettu tämän tyyppisiin vientileasingtarjouksiin

Vaikka yhä useammat maat kohtaavat vakavia budjettirajoituksia ja joutuvat modernisoimaan armeijaansa varsinkin Covid-kriisin jälkeen, leasingratkaisuun rakennettujen sotatarvikkeiden vientitarjousten houkutteleminen voi kasvaa merkittävästi tulevina vuosina.

FREMM-akvitaania
Vuonna 2018 Ateena vaati voimakkaasti Ranskaa vuokraamaan kaksi FREMM Aquitaine -luokan fregattia kohdatakseen Turkin sotilaallisen paineen Egeanmerellä. Ranska ei ole kuitenkaan koskaan voinut hyväksyä tätä pyyntöä.

Ranskalla, maailman toiseksi suurimmalla aseiden viejällä, voi kuitenkin olla suuria vaikeuksia mukautua tällaisiin tarjouksiin, jos niitä tekevät esimerkiksi Ruotsi, Saksa, Etelä-Korea tai Yhdysvallat.

Itse asiassa, käsitteellisesti leasingtarjous perustuu valtion velkojen siirtoon "vuokraajalta" laitteen "omistajamaalle". Ranskan budjettitilanne on kuitenkin yhtä heikentynyt kuin nämä maat, joille leasing on osoittautunut houkuttelevaksi ratkaisuksi. Yhdysvallat voi luottaa dollarin voimaan kompensoidakseen julkisen talouden vajeensa tällä alueella.

Lisäksi Ranska on pitkään kamppaillut tukeakseen vientitarjontaansa rahoitusratkaisuilla, erityisesti maihin, jotka eivät tarjoa sujuvaa profiilia, kuten Kreikka, Belgia tai Egypti.

Itse asiassa Ranskan puolustusteollisuuden kilpailijoilla Euroopassa Saksan ja Ruotsin kanssa, Aasiassa Etelä-Korean kanssa sekä Kiinalla ja Yhdysvalloilla voisi hyvinkin olla suhteellisen lyhyellä aikavälillä erittäin vakuuttavia tarjouksia, joita vastaan Ranskan puolustustarvikkeiden laatu ja edes hinnat eivät riitä vakuuttamaan.

Leopard KNDS Deutschlandin 2A-RC 3.0
Saksan julkisen talouden ansiosta Berliini voisi tarjota erittäin tehokkaan leasingmekanismin puolustustarvikkeiden vientitarjousten tukemiseksi.

Ratkaisu Ranskalle voisi olla luottaa ad hoc -julkiseen yritykseen, joka rahoitetaan sen omilla kanavillaan, jotka yhdistävät puolustusyritykset, markkinoille kutsumisen tai säästöt valtion takaamalla ja joka on suunniteltu tarjoamaan tämäntyyppisiä tarjouksia. tukea Ranskan vientitarjouksia tällä alalla tai jopa tietyillä muilla strategisilla aloilla, kuten rautatie- tai energia-alalla.

Tämä olisi tietysti siihen verrattava rakenne mainittiin edellisessä artikkelissa kuvataan puolustuskantamallia. Lisäksi on täysin mahdollista, että kahdesta yrityksestä tulee yksi, joka toteuttaa samanaikaisesti ja samoilla rahoitus- ja johtamiskanavilla Ranskan armeijalle ja maanpuolustusalan kansainvälisille asiakkaille tarkoitettuja vuokratarjouksia.

Yhteenveto

Joka tapauksessa Thaimaahan välitetty leasing-ratkaisuun rakennettu amerikkalainen tarjous merkitsee merkittävää kehitystä planeetan ylivoimaisesti johtavan viejän Yhdysvaltojen käsityksissä globaalien asemarkkinoiden odotuksista. markkinoida.

Mikään ei takaa Washingtonille menestystä Bangkokissa, varsinkin kun sen edessä oleva ruotsalainen tarjous on houkutteleva myös budjettitasolla, ja on todennäköistä, että Thaimaan kauna Yhdysvaltoja kohtaan kieltäytyi viennistä F-35A:ta, pysyy hengissä.

Tämä tarjous kuitenkin kehottaa eurooppalaisia ​​ja erityisesti ranskalaisia ​​ennakoimaan maailmanmarkkinoiden tai sen osan kehitystä, ottamaan käyttöön tämän omaan budjettitilanteeseensa paremmin sopivan mallin. Nähtäväksi jää, ymmärtävätkö Ranskan viranomaiset nämä todisteet vai pysyvätkö ne kiinni perinteisessä mallissa, mikä aiheuttaa sen puolustusteollisuuden viennin tulevaisuudelle?

[Armelse]

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW