Sukellusveneiden vastaiset robottialukset tulevat seuraamaan kahta tulevaa hollantilaista ASW-fregattia

Alankomaiden kuninkaallisen laivaston Koninklijke Marine on ryhtynyt rakentamaan kaksi uutta fregattia, jotka Damen on kehittänyt yhdessä Belgian kanssa ja jotka ovat parhaillaan rakenteilla ja jotka ovat tällä hetkellä rakenteilla ja jotka on nimetty Karel Doorman -luokan sukellusveneiden torjunta-fregattien korvaamiseksi. termi M-Fregat.

Näiden alusten tehtävänä on tarjota sukellusveneiden vastainen saattaja Koninklijke Marine -aluksen Capital Shipsille sekä sen liittolaisille Pohjanmerellä ja Pohjois-Atlantilla erityisesti Venäjän laivaston aiheuttamaa kasvavaa uhkaa vastaan , täydessä kehityksessä.

Juuri vastatakseen tähän Venäjän uhan kehitykseen Koninklijke Marine ilmoitti aikovansa varustaa uudet fregattinsa robottialuksilla, joiden tarkoituksena on lisätä niiden sukellusveneiden vastaista sodankäyntipotentiaalia heikentämättä sen henkilöstöresursseja. täytyy kohdata.

HR-haasteiden ja lisääntyvien uhkien edessä Hollannin laivasto lyö vetoa robottialuksista

Itse asiassa, jos Alankomaat on ollut monessa suhteessa esimerkillinen Euroopassa, mitä tulee puolustusponnistustensa lisääntymiseen, joka alkoi vuonna 2017 MH17:n traumasta, Alankomaiden armeijat kohtaavat edelleen, kuten kaikki länsimaiset kollegansa, kasvava jännitys henkilöresurssien suhteen.

Karel Doorman -luokan fregatti Hollannin laivasto
Fregatti Van Hamstel, viimeinen Karel Doorman -luokan palveluksessa oleva yksikkö.

Itse asiassa Alankomaiden laivaston on mahdotonta lisätä sotilasalustensa määrää, vaikka otetaan huomioon nykyaikaisten laivaston yksiköiden miehistön koon merkittävä väheneminen. Nykyään siis Van Speijk-fregatti, toinen ja viimeinen käytössä oleva Karl Doorman -luokan yksikkö, on reservissä, koska Koninklijke Marine ei pysty tarjoamaan sille täydellistä miehistöä.

Vastatakseen lisääntyviin jännitteisiin ja uhkiin runkojen määrää lisäämättä Alankomaiden laivasto on sitoutunut kääntyä massiivisesti kohti laivastonsa robotisointia.

Muutama kuukausi sitten hän esitteli Alankomaiden parlamentille etenemissuunnitelmansa tällä alalla. Tämä perustui kolmeen pääohjelmaan. Ensinnäkin MICAN-ohjelmalla aiemmin nimeltään Trific, se aikoo varustaa itsensä aputaistelualuksilla, jotka ovat noin kuusikymmentä metriä pitkiä ja jotka on varustettu rajoitetulla miehistöllä ja jotka pystyvät tarvittaessa toimimaan täysin itsenäisesti.

MICANit varustetaan siten tehtävämoduuleilla, joiden avulla ne voivat kuljettaa lisää sotatarvikkeita ja antureita mukana tulevien fregattien hyödyksi tehokkuuden lisäämiseksi.

robottilaivat MICAN Dutch Navy
Kuva MICAN-ohjelmasta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Naval Drones | Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW