Viron esikuntapäällikkö antaa itselleen 2–3 vuotta aikaa estää Venäjän hyökkäys.

Kaksi-kolme vuotta! Tämä on määräaika, jonka Viron esikuntapäällikkö ja hänen ruotsalainen kollegansa antoivat tänään asevoimien modernisoimiseksi ja valmistelemiseksi Venäjän hyökkäyksen ottamiseksi maihinsa.

Tämä käy joka tapauksessa ilmi amerikkalaisen breaking-defense.com-sivuston julkaisemasta analyysistä, joka osoittaa näiden armeijoiden johtajien todellisen innostuksen ennakoida, mitä he yhdessä pitävät uhkana sekä erittäin herkille että mahdollisesti tappava maalleen.

Samalla analyysi osoittaa, että kun siirrymme pois Venäjän rajoista, muut Naton jäsenet, mukaan lukien Yhdysvallat ja Iso-Britannia, ovat paljon vähemmän hälyttäviä ja huolestuneita, jopa kyseenalaistavat Venäjän uhan todellisuuden mediassa. Atlantin liiton jäsenmaata vastaan.

Miten voimme selittää nämä käsityserot Naton sisällä, liitossa, joka kuitenkin jakaa paljon tietoa erityisesti Venäjän suhteen? Ennen kaikkea, jos voimme määrittää sen, kumpi näistä kahdesta käsityksestä näyttää uskottavammalta nykyään?

Viron ja Ruotsin esikuntapäälliköt arvioivat Venäjän uhan niiden rajalla olevan kriittinen 2-3 vuoden sisällä.

Viron armeijoiden esikuntapäällikkönä 1 asti toimineen kenraali Martin Heremin kannalta riskit siitä, että Venäjä käynnistää hyökkäyksen hänen maataan vastaan ​​tulevina vuosina, voidaan mallintaa mm. yksinkertaistettu matemaattinen lauseke, jonka parametrina on Ukrainan taistelujen päättymishetki, Venäjän valmiuksien yksinkertaistaminen valmistaa tarvikkeita ja kouluttaa tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvittavia joukkoja, Venäjää koskevien sisäisten ja ulkoisten tekijöiden yhdistäminen sekä Viron ja Naton valmius.

Viron esikuntapäällikkö kenraali Martin Herem
Viron esikuntapäällikkö kenraali Martin Herem

Jos virolaisen kenraalin ilmaisu saattaa tuntua epäselvältä, jopa kyseenalaiselta sanamuodossaan, nämä parametrit vastaavat täsmälleen niitä parametreja, jotka tunnistettiin Meta-defensessa tammikuussa 2024 julkaistussa artikkelissa " Voiko Venäjä hyökätä Natoon vuonna 2030".

Tässä ilmaisussa näyttää kuitenkin siltä, ​​että ainoa parametri, joka viivyttää tai jopa tekee mahdottomaksi Venäjän hyökkäyksen määräaikaa Tallinnan käsissä, riippuu Viron armeijoiden valmistautumisasteesta, ja vähemmässä määrin. että Naton armeijat.

Ymmärrämme tästä näkökulmasta, miksi Virolla, kuten sen Baltian naapurimailla, joilla on sama lukema, koska sama kohtalo, on yksi NATO:n suurimmista puolustusponnistuksista 3,2 prosentilla sen BKT:sta, mutta myös miksi maa tukee Ukrainaa niin kiihkeästi, nimenomaan lykätäkseen Venäjän armeijoiden tappavan jälleenrakennuksen lähtölaskentaa ajoissa.

Joka tapauksessa, kun otetaan huomioon tähän mennessä tiedossa olevat parametrit, kenraali Herem arvioi, että hänen maansa on tänään, 2-3 vuotta ennen sitä, valmistauduttava vaimentamaan Venäjän shokki, arvio, jonka myös Ruotsin esikuntapäälliköt ovat jakaneet. ja jotka näyttävät myös lähellä muiden Baltian maiden ja Puolan valmistamia.

Länsimaalaiset ovat paljon vähemmän pessimistisiä Venäjän Nato-uhan suhteen

Sitä vastoin useat muut länsimaiset analyytikot ja henkilöstöpäälliköt eivät näytä ymmärtävän samaa Itä-Euroopan nykyisestä dynamiikasta. Näin ollen Saksan tiedustelupalvelut olivat äskettäin arvioineet, että suurten riskien ikkuna Venäjän kanssa voi alkaa 4–5 vuoden sisällä, mikä on lisäksi johtanut siitä lähtien selvästi kiihtyneeseen operatiiviseen valmisteluun. Bundeswehr.

leopard 2 suomi
Suomen armeijat arvioivat, että Venäjällä vastakkain on nykyään vain kolme komppanian mittakaavassa olevaa prikaatia, joten ne eivät edusta välitöntä uhkaa. He kuitenkin vahvistavat, että tilanne voi muuttua hyvin nopeasti ja radikaalisti.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilaalliset liitot | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW