J-31B Gyrfalconin saapuminen Kiinan ilmavoimiin on muotoutumassa

Siitä lähtien, kun FC-31:n merivoimien versio, jota tiedotusvälineet kutsuivat "J-35":ksi, tehtiin ensimmäisestä lennosta sen läheisyyden korostamiseksi amerikkalaisen F-35:n kanssa, tätä uutta lentokonetta ympäröivän erikoislehdistön huomio on ollut pitkään keskittynyt. tällä versiolla, joka on tarkoitus aloittaa uudella Type 003 Fujianin lentotukialuksella, ja ehkä päälle Kiinan laivaston kaksi CATOBAR-lentokukialusta.

Vuoden 2024 alussa Pakistanin viranomaiset ilmoittivat kuitenkin ostoaikeestaan viidennen sukupolven FC-5-hävittäjien laivue Pekingin kanssa, hankittuaan 2 laivuetta J-10C:tä ja 36 lentokonetta vuonna 2022, mikä viittaa siihen, että lentokoneen maaversio oli vielä kehitteillä.

Islamabadin ilmoituksiin liittyvien varaumien lisäksi, varsinkin kun Peking ei ollut virallisesti tehnyt niitä, heräsi kysymys FC-31:n mahdollisesta maaversiosta, joka on tarkoitettu Kiinan ilmavoimille.

Ilman lopullista vastausta tähän kysymykseen lentokonevalmistajan Shenyangin julkaisema uusi mainosvideo vahvistaa kuitenkin tätä hypoteesia vahvistavaa tietoa, koska se esittelee uuden lentokoneen muiden lentokonevalmistajan menestysten, kuten J-2, J-8 ja J-15, ja että se on tätä tilaisuutta varten koristeltu Kansan vapautusarmeijan virallisella nimityksellä J-31B Gyrfalcon.

J-31B Gyrfalcon, maaversio FC-31:stä Kiinan ilmavoimille?

La Vidéo Shenyangin julkaisema versio on otettava varauksella. Tämä video ei ole vain viestintätarkoituksiin, vaan se koostuu yksinomaan tietokoneella luotuista kuvista, ei oikeista otuksista.

D-35 testit
J-31B Gyrfalconin saapuminen Kiinan ilmavoimiin on muotoutumassa 6

Kiinalaisella lentokonevalmistajalla ei kuitenkaan ole tapana liioitella viestintää, varsinkaan kun on kyse PLA:lle tarkoitetuista ominaisuuksista, joka on Kiinan kenraalin ja Kiinan kommunistisen puolueen viranomaisten tiukasti sääntelemä alue, erityisesti koska Puolustusteollisuuden viestinnän alalla annettu lainsäädännön kiristys vuonna 2019.

Kun nämä varaukset huomioidaan, mitä tämä uusi video kertoo meille? Ensimmäinen ja ilmeisin tieto koskee laitteen nimeä, ei enää FC-31:nä vaan J-31:nä. Nimitys J-XX annetaankin pääsääntöisesti yksinomaan Kiinan ilma- tai merivoimissa käytössä oleville hävittäjille, mutta myös tietyille ohjelmille, jotka suoritetaan suoraan näiden joukkojen hallinnassa (kuten J-13 ), jossa nimitys FC-XX koskee vientimarkkinoille tarkoitettuja lentokoneita, kuten Sino-Pakistanin FC-17.

Itse asiassa, ottamalla "virallisen" nimen J-31, lentokone todellakin pääsisi vielä määrittelemättömän ajan kuluessa Kiinan hävittäjälaivaston luetteloon. J-31B:n B-liite ei kuitenkaan anna lisätietoja. Hän arvelee, että siellä olisi myös J-31A, kenties laivastoversion virallinen nimitys J-35:n tilalle, mutta tämä on vain spekulaatiota.

Todellakin, tarkkailemalla videolla esiintyvää laitetta, huomaamme, että siinä on yksipyöräinen etuteline, verrattuna kahteen sen jälkeen havaittuun oletettavasti laivastoversioon. sen ensimmäinen lento vuonna 2021.

Hypoteesi Shenyang-hävittäjän maaversiosta ilmestyi vuoden 2023 lopulla, pian uuden prototyypin ensimmäisen lennon jälkeen, jonka mitat olivat erilaiset kuin tähän mennessä havaittujen laitteiden ja joiden uskotaan olevan tarkoitettu. valmistautuakseen lentokoneen hävittäjäversion saapumiseen.

J-31B Gyrfalcon
Kuvakaappaus Kiinan televisiossa lähetetystä Shenyangin mainosvideosta, jossa näkyy FC-31B Gyrfalcon – Huomaa sivupaikka kahdelle lyhyen kantaman ilma-ilma-ohjukselle.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW