Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä

Jiangnanin telakat lanseerasivat 17. kesäkuuta 2022 kolmannen Kiinan laivastolle tarkoitetun lentotukialuksen. Se oli suurin kiinalainen sotilasalus, mutta myös historian suurin ei-amerikkalainen sotilasalus.

Tämä uusi alus toi yhteen huomattavan joukon innovaatioita Kiinan laivastolle ja teollisuudelle, mukaan lukien katapulttien kuljettaminen, jotka ovat sähkömagneettisia Skijumpin sijaan. Siksi on tuskin yllättävää, että jouduttiin odottamaan lähes kaksi vuotta, ennen kuin aluksen merikokeilut alkavat, kun taas Shandong, toinen kiinalainen lentotukialus ja ensimmäinen, joka valmistettiin yksinomaan kansallisesti, kesti vain vuoden.

Kiinan lehdistön mukaan Fujian on juuri aloittanut merikokeilunsa 30. huhtikuuta, vain muutaman päivän kuluttua Kiinan laivasto täytti 75 vuotta, joka tasoittaa tietä tämän aluksen ja sen lentokoneryhmän käyttöönotolle, mikä todennäköisesti muuttaa merivoimien tasapainoa Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä.

Fujianin lentotukialus, huomattava teknologinen ja toiminnallinen askel Kiinan laivastolle

Fujianilla on kuitenkin vähän tekemistä kahden ensimmäisen kiinalaisen lentotukialuksen kanssa, jotka ovat peräisin venäläisestä Kuznetsov-luokasta. Jos kolme alusta ovat pituudeltaan samanlaisia, 305 m Liaoningilla, 315 m Shandongilla ja 316 m Fujianilla, uusi alus on huomattavasti vaikuttavampi, sillä sen arvioitu uppouma on yli 85 000 tonnia verrattuna 67 000-70 tonniin. 000 tonnia kahdelle edelliselle alukselle.

Fujian-tukialus Lentotukialus | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä 2035

Siinä on myös paljon suurempi ohjaamo ja tilavammat lentokonehallit, mikä mahdollistaa koneen laivaston kasvattamisen 50 koneeseen verrattuna sitä edeltävien 20-25 koneeseen. Se pystyy myös kaksinkertaistamaan päivittäisten lentoliikkeiden lukumäärän ja saavuttamaan 80 kierrosta päivässä, osittain aluksen kolmen EMALS-katapultin ansiosta.

Fujianin käyttövoimana on täysi sähköinen propulsio, mikä erottaa energian tuotannon toisaalta sähköturbiinien käyttövoimasta. Tällä ratkaisulla voidaan vapauttaa rungossa tilaa, hallita paremmin aluksen energian ja sähkön tuotantoa, mutta myös ennakoida seuraavaa kiinalaisille lentotukialuksiin suunnattua vaihetta, tässä tapauksessa propulsiota.

Lentokoneryhmä amerikkalaisten lentotukialusten mallin mukaan

Lentokentällä Fujian varustetaan täysin uudistetulla lentokoneryhmällä, joka on paljon tehokkaampi kuin J-15 ja Z-8, jotka varustavat kiinalaisia ​​lentotukialuksia nykyään. Tässä käytetään itse asiassa uutta J-35:tä, lentokonetta, jonka katsotaan kuuluvan taistelulentokoneiden viidenteen sukupolveen, sekä J-5T:tä, joka on monikäyttöinen kaksipaikkainen versio nykyisestä J-15:stä. Jos Z-15 pysyy lentotukialuksen raskaana ohjailuhelikopterina, se kuljettaa myös uutta Z-8-helikopteria, joka on saanut inspiraationsa American Sea Hawkista.

Shenyang J 35 David Wang e1659110516672 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä 2035

Suurin kehitys Fujianin lentokoneryhmässä on kuitenkin epäilemättä uusi edistyksellinen ilmavalvontalaite KJ-600. Se on ulkonäöltään ja toiminnaltaan lähellä Yhdysvaltain laivaston Grumman E-2D Hawkeyea, ja se lisää huomattavasti Kiinan Carrier Strike Groupin havaitsemiskykyä, varsinkin kun se voi luottaa tehokkaampiin hävittäjiin niin ilmassa kuin ilmassa. pinta tai ilma-maa.

Evoluutiossa ja nopeassa kasvussa oleva saattajalaivasto

Lopuksi, saattajan osalta Fujian voi hyötyä uusien versioiden suojasta Type 055 raskaista hävittäjistä, Type 052DL ilmatorjuntahävittäjistä ja Type 054B sukellusveneentorjuntafregatteista.

Näillä aluksilla on parannetut havaitsemisominaisuudet verrattuna aikaisempiin aluksiin sekä uusia sotatarvikkeita, olipa kyse pintasodankäynnistä, ilmasodasta, sukellusveneiden vastaisesta sodankäynnistä ja maaiskuista.

Tyyppi 055 Nanchang e1598623473534 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä 2035

Muista, että viime vuosina telakat ovat laskeneet vesille kahdeksasta kymmeneen uutta tuhoajaa ja uutta fregattia vuodessa, jotka on tarkoitettu Kiinan laivastolle. Lisäksi Kiinan ja länsimaisten laivastoyksiköiden välinen kuilu operatiivisessa potentiaalissa on pienentynyt huomattavasti kahdessakymmenessä vuodessa, joten on nykyään riskialtista laskea hypoteettiseen teknologiseen valtavirtaan sotilaallisena kerroin näille pintayksiköille.

Fujian, lentotukialus, jolla on ratkaiseva rooli Kiinan laivaston kehityksessä

Ymmärrämme itse asiassa sen valtavan askeleen, jonka Kiinan laivasto ottaa, kun Fujian, sen lentotukiryhmä ja sen alukselle noussut ilmaryhmä ovat toiminnassa. Tänään alkavien testien lisäksi, joiden tarkoituksena on varmistaa kaikkien aluksen sisäisten järjestelmien toimivuus, kestää vielä useita vuosia, ennen kuin miehistö, luotsi ja huoltohenkilöstö pystyvät toteuttamaan tämän sarjan tehokkaasti.

Tässäkin Fujianilla on ratkaiseva rooli Kiinan laivaston ilmavoimien tulevaisuuden kannalta. Kuten Fujian teki vuodesta 2017 lähtien, tämä toimii itse asiassa koulutusalustana ja kokeiluina, jotta voidaan hankkia tarvittava käyttökokemus tämän valtavan tehokkaan, mutta uskomattoman monimutkaisen, lentotukialuksen ja sen lentokonekokonaisuuden toteuttamiseksi. saattajalaivoja.

Pekingin tavoitteena on kuuden lentotukialuksen laivasto vuonna 6

Kiinalaisen scmp.com-sivuston mukaan, jonka tiedetään olevan lähellä CCP:tä ja PLA:ta, Peking haluaakin saada vuoteen 2035 mennessä kuuden toimivan lentotukialuksen laivaston. Muutama viikko sitten mainitsimme tässä yhteydessä yhtenevät raportit neljännen lentotukialuksen rakentamisesta Kiinassa.

fujian-luokan lentotukialus tyyppi 003 valokuva julkaissut Lentotukialus | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä 2035

On selvää, että Kiinan viranomaiset eivät aio hidastaa vauhtia tulevina vuosina. Jotta vuonna 6 saataisiin riviin kuusi lentotukialusta, uusi lentotukialus on lanseerattava joka kolmas vuosi, mikä on erityisen jatkuvaa jopa kiinalaisille telakoille.

Lisäksi, jos on mahdollista, että neljäs lentotukialus on Fujianin tapaan täysin sähkökäyttöinen laiva, koska Shandong oli laiva hyvin lähellä Liaoningia, ei ole epäilystäkään siitä, että seuraavat kaksi ovat, he, ydinkäyttöisiä lentotukialuksia, luultavasti yhtä vaikuttavia kuin Yhdysvaltain laivaston Ford-luokan alukset.

Säilytä tämä vauhti ja kohtaamaan valtavia vaikeuksia muodostaa kolme uutta miehistöä, mukaan lukien vähintään kaksi ydinmiehistöä, kouluttaa niitä ja antaa heille tarvittava kovetus toimiakseen tehokkaasti, ja tehdä samoin laivaston ilmailulle ja laivaston saattajalle. , Kiinan laivaston on tehtävä huomattavia ponnisteluja seuraavien 10 vuoden aikana.

Kohti tiukkaa tasapainoa Yhdysvaltain laivaston ja Kiinan laivaston välillä vuonna 2049

Jos se kuitenkin onnistuu, eikä ole objektiivista syytä epäillä sitä, kun otetaan huomioon viimeisten 10 vuoden aikana saavutettu edistys, Kiinan laivastolla on Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä laivaston ilmailulaivasto, joka on numeerisesti verrattavissa ylivoimainen Yhdysvaltain laivasto. Tämä on skenaario, joka näytti mahdottomalta vain kymmenen vuotta sitten, mutta tänään näyttää enemmän kuin todennäköiseltä, ellei varmalta.

KJ 600 5 e1598973513282 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Ilmaiset tuotteet
Kun Fujian aloittaa merikokeet, Kiinan laivasto on puolivälissä tavoitteen saavuttaa kuusi lentotukialusta vuoteen 6 mennessä 2035

On myös tarkoituksenmukaista sovittaa tämä suunnitelma Kiinan virallisen keskustelun kanssa, jonka tavoitteena on olla sotilaallisesti tasavertainen Washingtonin kanssa Kiinan kansantasavallan perustamisen 2049-vuotispäivänä vuonna 1. Kuitenkin noudattamalla 3 uuden lentotukialusta kolmen vuoden välein, Kiinan laivastolla on vuonna 11 samat 2049 toiminnassa olevaa lentotukialusta kuin Yhdysvaltain laivaston suunnittelemat.

Siksi meidän on odotettava, että Kiinan lentotukialukset ja sen mukana pintasaattajat, sukellusveneet, suuret amfibioalukset ja logistiikka-alukset sekä Kiinan laivaston ilmailu jatkavat voimakasta kehitystä tulevina vuosina. haastaa täysin toisesta maailmansodasta perityn Yhdysvaltain merivoimien ylivallan seuraavien kahdenkymmenen vuoden aikana.

Artikkeli 30. huhtikuuta täysi versio 23. heinäkuuta asti

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW