sunnuntaina 21

Onko Kiinan Type 076 drone-tukialus vai kevyt lentotukialus?

Jos Kiinan laivaston Type 075 amfibiorynnäkköhelikopteritukialustan tyyppi 076:n seuraajan rakentamisesta on keskusteltu vuodesta 2020 lähtien, tämän aluksen ominaisuudet ja tarkka toiminta ovat herättäneet lukuisia spekulaatioita, rikastuttaneet Kiinan virallisia lausuntoja.

Näin vuosien varrella Type 076 muuttui LHD:stä (Landing Helicopter Dock), kuten Type 075, hyökkäysdroneiden kantajaksi, joka korvasi osan hyökkäyshelikoptereistaan ​​ja hyökkäyksestä kiinteäsiipisillä droneilla varmistaakseen suojan ja tukitoiminnot alukselle ja alukselta poistuneille joukkoille.

Viimeaikaiset sosiaalisiin verkostoihin ilmestyneet valokuvat, jotka osoittavat luokkansa ensimmäisen laivan rakentamisen edistymistä CSSC:n telakoilla Shanghaissa, osoittavat, että, kuten mainittiin, laivassa todellakin on katapultti ja siksi se pystyy toteuttamaan nämä kiinteäsiipiset taisteludronit.

Aluksen koko ja sen yksittäisen katapultin sijoitettavan kaivannon pituus viittaavat kuitenkin toiseen mahdollisuuteen, tyypin 076 käyttöön kevyenä lentotukialuksena, luokkaa, joka katosi HMS:n poistuessa. kuvituksia kuninkaallisesta laivastosta vuonna 2014, mutta joka näyttää saaneen takaisin vetovoiman viime vuosina.

Kiinan ensimmäisen Type 076 -hyökkäyslentokukialuksen rakentaminen etenee nopeasti Shanghaissa

Shanghain Hudong-Zhonghuan telakka ilmoitti ensimmäisen Type 076:n rakentamisesta julkisesti syyskuussa 2023. suunnitteluvaiheen loppu ja rakennusvaiheen alku. Yhdeksän kuukautta myöhemmin aluksen runko on edennyt huomattavasti, niin että Navalnews.com-sivusto arvioi nyt sen laukaisunsa vuoden 2025 alussa.

tyyppi 076 CSSC Shanghai
yksi viimeisistä otoksista, erityisen selkeä, joka näyttää Type 076:n rakentamisen edistymisen Shanghaissa. Huomioi katapulan kaivanto satamakeulassa.

Jos tyyppi 076 ei kiellä suhdettaan tyyppiin 075, se on kuitenkin hyvin erilainen kuin esi-isänsä. Näin ollen laivan tulisi olla noin 10 metriä pidempi ja ennen kaikkea paljon leveämpi, jotta sillä olisi paljon suurempi oikea ohjaamo. Sen pitäisi näin ollen saavuttaa 45 000 tonnin vetoisuus lastattuna, 10 000 tonnia enemmän kuin tyyppi 075, mikä vastaa Yhdysvaltain laivaston America-luokan LHA:ita sekä ranskalaisen lentotukialuksen Charles de Gaullen kanssa.

Näemme kiinalaisten lentomatkustajien ottamissa ja sitten Internetissä julkaistuissa valokuvissa, että aluksella on kaksoissaari, kuten brittiläiset Queen Elizabeth -luokan lentotukialukset ja italialainen lentotukialukset Trieste, luultavasti savupiippuongelmien vuoksi.

Selon laivaston uutissivuston asiantuntija, se varustetaan myös kaasuturbiinilla. Tämä osoittautuu tehokkaammaksi saavuttaa kiinteäsiipisissä lentoliikkeissä vaaditut nopeudet. Lisäksi se varustetaan ainakin yhdellä sivuhissillä, joka mahdollistaa nesteen liikkumisen ohjaamossa ilman, että se haittaa lentokoneen liikkeitä.

100 metrin katapultti, joka on samanlainen kuin Kiinan laivaston uudessa CV18 Fujian -lentokukialuksessa

Mutta rakenteilla olevan tyypin 076 kannalta ratkaisevin kohta on epäilemättä kaivannon sähkömagneettinen katapultti, joka mahdollistaa kiinteäsiipisten lentokoneiden laukaisun suurimmalla kuormituksella.

Rakennetyyppi 076
Tyyppi 076 on 10 075 tonnia painavampi kuin Kiinan laivastossa sitä edeltävä Type XNUMX.

Itse asiassa se saavuttaa 100 metrin pituuden (arviolta), eli saman verran kuin varusteet uusi raskas lentotukialus CV18 Fujian. Yhdistettynä 25 solmun huippunopeuteen tai enemmän kaasuturbiinien ansiosta Type 076 pystyy siis teoriassa laukaisemaan erityisen raskaita laitteita, jotka vaativat "pitkän" katapultin saavuttaakseen vaaditun alkunopeuden.

Toistaiseksi Tyyppi 076 ohjaamon mallin liiketesteissä havaitut droonimallit ovat kuitenkin GJ-11:n lähellä olevia malleja, 6 tonnin luokkaan kuuluva varkain taisteludrone, eivät millään tavalla vaatisi sellaista. katapultti nousemaan ilmaan suurimmalla kuormituksella.

Tästä syystä herää kysymys tyypin 076, tai erityisesti sen ilma-aluksen ryhmän tulevasta toiminnasta.

Drone-tukialus, LHD tai kevyt lentotukialus, mihin tyyppiä 076 käytetään

Äskettäin julkaistut valokuvat, jotka koskevat ensimmäisen laivan rakentamista, valaisevat tätä aihetta. Ensinnäkin tämä näyttää säilyttävän takapohjalevynsä ja säilyttää siksi amfibiotoimintonsa, kuten tyyppi 075, josta se on johdettu. Lisäksi tämän lautan muoto ja koko vaikuttavat identtisiltä jälkimmäisen kanssa leveämästä rungosta huolimatta.

tyyppi 075 LHD Kiinan laivasto
Kiinan laivastolla on tällä hetkellä kolme LHD Type 3 -konetta, ja neljäs alus on lähellä laukaisua.

Ilmeisesti lisäksi Kiinan laivasto valmistautuu ottamaan käyttöön Z-8-, Z-10- ja Z-20-helikopterien lisäksi, jotka jo aseistavat Type 075:tä, taisteludroneita, kuten näiden droonien malleilla suoritettu koulutus osoittaa. , laivan harjoituskannella. Itse asiassa aluksen LHD-toiminto, kuten drone-kannattimen, näyttää siis vahvistuneen. Mutta Type 076 voisi tehdä enemmän.

Itse asiassa, kuten aiemmin mainittiin, pitkän sähkömagneettisen katapultin, kaasuturbiinipropulsion ja ainakin yhden sivuttaishissin läsnäolo viittaa siihen, että tyyppi 076 voisi kuljettaa myös erityisen raskaita kiinteäsiipisiä lentokoneita, ja siksi se todennäköisesti lentäisikin on J-35, J-15T tai KJ-600 ilmavalvontalentokone.

Se, että aluksella on vain suora kansi, viittaa siihen, että näiden lentokoneiden määrä tulee olemaan rajoitettu, koska kansi on tyhjennettävä jokaista suurta lentoa varten, mikä ei salli jatkuvaa ilmakiertoa. Tällaisen kokoonpanon pitäisi kuitenkin mahdollistaa 20–30 liikettä päivässä (katapultointi tai lasku), mikä vastaa noin kymmenen lentokoneen laivastoa.

Täydellinen ilma-amfibinen taistelualus lähellä Yhdysvaltain laivaston America-luokkaa

Näin ollen Type 076 olisi lähellä America-luokan LHA-lentokoneita, jotka kuljettavat noin kaksikymmentä lentokonetta, mukaan lukien noin kymmenen F-35B:tä, koska niillä olisi suhteellisen samanlainen laivasto jaettuna taistelulentokoneiden kanssa, joita ohjataan taisteludrooneilla. sekä hyökkäys- ja hyökkäyshelikopterit.

LHA America kevyessä lentotukialustilassa
Yhdysvaltain laivaston LHA America kevyt lentotukialuksen versio, jossa noin kaksikymmentä F-35B:tä.

Lisäksi se voisi tarpeista riippuen suosia yhtä tai toista kykyään sen mukaan, onko sitä käytettävä amfibiohyökkäyksessä vai kevyessä lentotukialustoiminnassa, mukauttamalla alukseen nousevan lentoryhmän kokoonpanoa tai jopa käyttämällä amfibiovoimille omistettuja tiloja tukemaan alukseen tulevaa ilmailutoimintoa.

Tämän tyyppinen uusi luokka antaisi Kiinan laivastolle mahdollisuuden torjua yhtä paljon joustavuutta, jonka Amerikan luokan LHA:t ovat myöntäneet Yhdysvaltain laivastolle lisäämällä tarvittaessa amfibio-aluksia tai lentotukialuksia siitä, olemmeko voimaprojektissa vai estotehtävässä.

Yhteenveto

Meidän on vielä odotettava, että näistä tietoisista hypoteeseista tulee varmuutta tyypin 076 käyttömahdollisuuksista. Tietäen kuitenkin, että samanaikaisesti ensimmäisen Type 076:n rakentamisen kanssa Hudong-Zhonghuan telakat rakensivat myös Type 075 -luokan neljäs yksikkö, tämä pyrkii vahvistamaan ajatusta, että uusi alus on paljon enemmän kuin edistynyt LHA ja että sillä on laajat ominaisuudet ilmailun suhteen.

Tämän luokan rakenne osoittaa myös, missä määrin Kiinan laivaston ja Yhdysvaltain laivaston välinen teknologinen ja kapasiteettikuilu pyrkii kaventamaan nopeasti. Yhdysvaltain laivasto arvioi tältä osin olevansa johtoasemassa tällä alueella vielä vuosikymmenen loppuun asti, suurelta osin laivaston ilmailuyksiköiden ja sukellusveneiden ansiosta. Sen lisäksi aihe on kuitenkin paljon avoimempi.

Kiinan laivaston J-35
Löytääkö J-35 tiensä Type 076:een kuten F-35B America-luokissa?

Kuitenkin konfliktin sattuessa Taiwanin ympärillä Kiina saattoi tuolloin luottaa kahteen ratkaisevaan omaisuuteen saadakseen yliotteen Amerikan laivastosta. Ensimmäinen on autonomisen saaren läheisyys Manner-Kiinan ja siten Kansan vapautusarmeijan lentotukikohtiin ja ohjuskohteisiin.

Toinen etu, joka ei ole yhtä ratkaiseva, perustuu Kiinan laivaston teollisuusresursseihin, jotka edustavat 65 prosenttia maailman laivanrakennuksesta. Kiinan laivastolla on siis joilla on kyky uudistua ja korjata, huomattavasti korkeampi kuin Yhdysvaltain laivastolla.

Joka tapauksessa yhä tehokkaampien alusten välillä, joita valmistetaan yhä nopeammin, Yhdysvaltain laivaston on erittäin vaikeaa, ellei mahdotonta, vastata Kiinan haasteeseen Tyynellämerellä, kun aika jatkaa työtä Pekingin suosion.

Artikkeli 18. kesäkuuta täysi versio 27. heinäkuuta 2024 asti

Lue lisää

Viimeisimmät artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW