Bahrein is klaar om lid te worden van de "Patriot PAC-3" -club

De federale autoriteiten van de VS hebben het Koninkrijk Bahrein toestemming gegeven om twee volledige batterijen van het PATRIOT PAC-3 luchtafweer- en antiraketsysteem te verwerven voor een bedrag van bijna $ 2,5 miljard, op verzoek van Manama in het begin van de maand van Mei. Bahrein zal het zesde land in het Midden-Oosten zijn dat het Raytheon-systeem in gebruik neemt, na Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit en Israël, dat de helft van de PAC-6-operators in de wereld vertegenwoordigt.

Ondanks de soms twijfelachtige prestaties heeft de PAC-3 zichzelf gevestigd als het luchtafweer- en vooral antiraketsysteem bij uitstek voor de bondgenoten van de Verenigde Staten. In 2018 behaalde het ook talloze successen en won het achtereenvolgens in Polen, Zweden en Roemenië, ook al boden de Europeanen het SAMP/T Mamba-systeem aan, dat in veel opzichten vergelijkbaar, zo niet superieur was aan de PAC-3, en toch ongelukkig in alle wedstrijden waaraan hij tot nu toe heeft deelgenomen.

Opgemerkt moet worden dat als de PATRIOT PAC-3 inderdaad effectief is tegen Iraanse kopieën van de ballistische raketten SCUD of DF-3, hij vandaag de dag niet in staat lijkt om moderne ballistische raketten, zoals de Russische Iskander, het hoofd te bieden, of tegen hypersonische systemen. zoals de Kinjhal.

Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen