Zelfs niet-verbonden, Turkse en Indiase S400 zullen Rusland met gevoelige gegevens voeden

De Verenigde Staten proberen met alle middelen Ankara en New Delhi ervan te weerhouden hun bestelling voor in Rusland gemaakte S400-luchtafweersystemen af ​​te ronden. Naast de grote economische problemen, de batterijen van langeafstands-luchtafweerraketten die in miljarden dollars worden gefactureerd, en de voor de hand liggende geopolitieke problemen die aan deze contracten zijn verbonden, weet Washington heel goed dat, ondanks de garanties van Turkije en India, Rusland fabrikanten zullen zeer gevoelige gegevens verwijderen uit het gebruik van hun apparatuur.

Zelfs als de Turkse autoriteiten verklaren dat hun S-400's niet met NAVO-systemen zullen worden verbonden, zullen ze gegevens moeten krijgen over de vliegtuigen van het Bondgenootschap, zowel Turkse als geallieerde, die zich eveneens zullen ontwikkelen in de dekkingsgebieden van deze batterijen , moeten ze kunnen communiceren met het IFF[efn_note]Identificatievriend of vijand of vriend/vijandidentificatiesysteem[/efn_note] van NAVO-vliegtuigen, en met hen kunnen communiceren, bijvoorbeeld via Link 16 waarmee vliegtuigen, gebouwen en grondsystemen om te communiceren en gegevens uit te wisselen.

De situatie is niet veel beter voor India, dat onlangs diverse moderne apparatuur heeft aangeschaft uit de Verenigde Staten en het Westen, zoals het P8 Poseidon maritieme patrouillevliegtuig, Rafale Franse, AH-64 Apache-helikopters enz.. Zoveel vliegtuigen die zullen moeten worden geïdentificeerd door de Indiase defensiebatterijen, en waarvan de gegevens onvermijdelijk naar Moskou zullen terugkeren.

In feite zijn de door Washington geuite zorgen bewezen en reiken ze verder dan het simpele financiële raamwerk. We kunnen echter niet negeren dat het omgekeerde waar is, en dat NAVO-vliegtuigen dat ook zijn RafaleDe Indiërs zullen ook toegang hebben tot gevoelige informatie over de S-400's, met wie ze zullen moeten samenwerken.

Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen