Israël verwacht de komst van extra S300/400 naar het Midden-Oosten

Volgens de woordvoerder van de Israëlische luchtmacht zou zij, als gevolg van de groeiende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten, anticiperen op de komst van nieuwe S-300- en S-400-systemen in het Midden-Oosten. Hezbollah-aanvallen worden uitgevoerd, of rechtstreeks op Iraans grondgebied. Om dit aan te pakken ontwerpen Israëlische strategen nu, tijdens wargames, operaties om, in de vorm van preventieve aanvallen, de systemen, zowel Iraans als Russisch, uit te schakelen door gebruik te maken van de F35A’s, waarvan het een van de belangrijkste missies is. Deze wargames bevatten naar verluidt simulaties om piloten voor te bereiden.

Tot nu toe hebben zowel Moskou als Peking zich altijd verzet tegen de levering van hoogwaardige luchtafweersystemen aan Teheran. Maar als er een aanval zou worden gelanceerd door de Verenigde Staten of hun bondgenoten, zouden de posities van de landen waarschijnlijk veranderen, met de snelle levering van grond-lucht-, anti-scheepssystemen en mogelijk vliegtuigen aan de Iraanse strijdkrachten. helikopters en gepantserde voertuigen, waarbij beide landen aanzienlijke voorraden buiten gebruik gestelde uitrusting hebben die in gevechtscondities kunnen worden hersteld. Er moet ook aan worden herinnerd dat, hoewel Iran slechts 8 S300-systemen heeft, het ook meer dan 2200 luchtafweersystemen heeft, variërend van de Amerikaanse Hawk tot de Sayad 1/2/3-systemen met een bereik van meer dan 100 km, gebaseerd op Chinese systemen.

De Sayad 2 luchtafweerraket ontworpen vanuit het Amerikaanse SM1MR Defense News | Militaire allianties | Luchtafweer verdediging
De raket waarmee het Iraanse Sayad 2-systeem is uitgerust, is een aangepaste kopie van de Amerikaanse SM1MR
met een bereik tot 120 km

Het lijkt erop dat het op dit moment vooral de vijandigheid van de Europeanen tegenover een militaire interventie tegen Iran is die de Amerikaanse bedoelingen weegt, en die niet van plan is om in te grijpen zonder een brede coalitie.

Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen