KNDS en Rheinmetall gekozen door het Hongaarse leger

De Hongaarse strijdkrachten hebben zojuist een bestelling geplaatst voor 44 gevechtstanks Leopard 2A7+ en 24 gepantserde gemotoriseerde kanonnen van 155 mm op rupsbanden Pzh 2000, waarmee Hongarije de 19e klant van de Leopard 2 in de wereld, en de 8e klant voor de Pzh 2000. Deze order zal een zeer belangrijke goede capaciteit vertegenwoordigen voor het kleine Hongaarse leger van 27.000 man, dat momenteel slechts over 34 T72-gevechtstanks beschikt en slechts een tiental 120 mm houwitsers in dienst heeft, gesleept in termen van van artillerie.

Deze order markeert ook de steeds belangrijkere terugkeer van orders voor gevechtstanks en zware artilleriesystemen over de hele wereld, zelfs in Europa, ondanks een aanzienlijke stopzetting van de acquisities vanaf 2005. Dit is inderdaad de eerste order van Leopard Twee nieuwe vinden plaats in dit decennium, en de tweede betreft nieuwe Pzh 2's, na die van Qatar in 2000, in dezelfde periode.

PZH 2000 Kroatië Defensienieuws | Duitsland | Artillerie
Het PZH 2000 155 mm gepantserde gemotoriseerde kanon is vandaag in dienst bij 7 strijdkrachten, inclusief de hier afgebeelde Kroatische strijdkrachten

Dankzij een effectief moderniseringsprogramma en het Leoben-programma dat gebruikers van het gepantserde voertuig samenbrengt, kan Krauss Maffei Wegman, ontwerper en hoofdfabrikant van het pantservoertuig, Leopard 2, kon de productielijnen in goede staat houden, ondanks het uitblijven van nieuwe orders. In tegenstelling tot het Franse Leclerc of de Britse Challenger 2 is KMW, dat sindsdien KNDS is geworden met het Franse Nexter, vandaag de dag de enige Europese fabrikant die in staat is aan de vraag naar een gevechtstank te voldoen. Nu de internationale markt weer opengaat, hebben verschillende landen, waaronder Saoedi-Arabië, Egypte, Marokko en zelfs India, geen andere keuze dan zich te wenden tot de Amerikaanse Abrams of de Russische of Chinese producties, wanneer ze zichzelf willen uitrusten met nieuwe tanks.

Bovendien is de zware component van de Europese strijdkrachten, met slechts 220 gevechtstanks in Frankrijk, 326 in Duitsland, 170 in Groot-Brittannië en minder dan 600 in alle andere Europese landen, niettemin de slechte relatie van de verdediging van het continent, of het nu gaat om het niveau van de EU of de NAVO, die er alleen in slaagt slechts een derde van de 4500 operationele gevechtstanks ter beschikking te stellen van de Russische strijdkrachten. Als zodanig zou het Frans-Duitse MGCS-programma, met een passend en waarschijnlijk krapper tijdschema dan momenteel voorzien, en redelijke technologische en prijsdoelstellingen, heel goed kunnen vertrouwen op een Europese interne markt waar veel vraag naar is. Het zal nog steeds nodig zijn om de persoonlijke politieke of industriële ambities van sommigen, en de soms buitensporige technologische aspiraties van anderen, te overwinnen, terwijl we in gedachten houden dat de T14 Armata op de internationale markt minder dan zes miljoen dollar zal kosten. begin jaren 6…

- Advertentie -

Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen