Japan zet anti-schip en luchtafweerraketten in om Chinese invallen tussen Taiwan en Okinawa tegen te gaan

In de afgelopen weken zijn de Volksrepubliek China en Taiwan hebben de show van kracht geketend nadat de TAIPEI-wet door Washington was afgekondigd. De versterking van de Chinese zee- en luchtmacht in de Oost-Chinese Zee baart Tokio echter zorgen, dat op het eiland Miyako verschillende raketeenheden van zijn landverdedigingstroepen (JGSDF) heeft ingezet. Mobiele schietplatforms voor Daarom werden Type 12 antischipraketten en Type 03 luchtafweerraketten ingezet om Chinese implementaties tussen Taiwan en de Japanse prefectuur Okinawa te controleren.

Als de nabijheid van Taiwan tot het vasteland van China algemeen bekend is, kunnen Europese waarnemers soms vergeten dat Taiwan ook heel dicht bij Japan ligt, of in ieder geval de meest westelijke eilanden. Als 600 km Taiwan van Okinawa scheidt, ligt het eiland Miyako op slechts 330 km afstand en Yonaguni is zelfs slechts 110 km van Taiwan. Voor Tokio helpt de inzet van raketbatterijen in de regio om de soevereiniteit over deze gebieden te doen gelden, onder meer door de middelen te hebben om hun zone van economische exclusiviteit actief te controleren.

Type 12 anti-schip JGSDF Nieuwsverdediging | Luchtverdediging | kustverdediging
Type 03 luchtafweerraketsysteem voor raketten Qua prestaties valt de Japanse raket in dezelfde categorie als de Amerikaanse PAC-3.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensienieuws | Luchtafweerverdediging | Kustverdediging

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen