Zuid-Korea: extra Falcon 2000's en Boeing 737's om de elektronische bewakingsmogelijkheden te vergroten

150610 ER Falcon2000MRA S

De afgelopen dagen heeft de South Korean Defense Acquisition Program Administration (DAPA) de aankoop van extra bewakingsvliegtuigen van buitenlandse leveranciers goedgekeurd, voor een totaal van ongeveer $ XNUMX miljard. Hoewel het type vliegtuig niet is gespecificeerd, zou het acquisitieplan logischerwijs de aankoop van twee extra Boeing 737 Peace Eyes omvatten, evenals vier Falcon 2000S geproduceerd door de Fransman Dassault Aviation.

De Zuid-Koreaanse luchtmacht (ROKAF) heeft er al vier Boeing 737 Vredesoog en twee Falcon 2000S in "Baekdu"-configuratie, die de ingebruikname van de zes nieuwe vliegtuigen die gepland zijn voor levering tegen 2027 zouden moeten vergemakkelijken. Noord-Korea met gemoderniseerde elektronische middelen. Sterker nog, een toename van de vloot van elektronische verkenningsvliegtuigen zou de capaciteiten moeten versterken die de ROKAF tegen China kan gebruiken, die elk jaar toeneemt. zijn militaire activiteit in de Gele Zee.

E 7 Vredesoog ROKAF
ROKAF exploiteert al vier Boeing 737 Peace Eyes. De twee nieuwe vliegtuigen zullen worden uitgerust met een efficiëntere radar en gemoderniseerde avionica, en zouden heel dicht bij de eenheden moeten liggen die door de Royal Air Force zijn besteld.

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor