Het Koeweitse parlement zet vraagtekens bij de exorbitante prijs van zijn Eurofighters Typhoon

Sinds enkele maanden de verkoop van 28 Eurofighters Typhoon in Koeweit, ondertekend in 2016, is van groot belang voor de gerechtelijke autoriteiten van Koeweit, die dat ook zouden hebben gedaan verschillende corruptieonderzoeken geopend. Naast de lopende juridische procedures is het nu het Koeweitse parlement wie vraagt ​​zich af wat de totale factuur van het contract is. De Eurofighters inderdaad Typhoon gekocht door Koeweit uit Italië worden gefactureerd voor meer dan $320 miljoen per stuk, vergeleken met een gemiddelde van $110 miljoen voor apparaten die aan andere landen worden verkocht.

Als deze door de lokale pers naar voren gebrachte cijfers in vraag kunnen worden gesteld, moet deze echter in perspectief worden geplaatst. Bewapeningscontracten zijn namelijk bijzonder complex en kunnen niet worden vereenvoudigd tot één prijs per eenheid, zoals wordt herinnerd Bruno Etchenic in uitstekend papier in 2015. Afgezien van de prijs van moderne gevechtsvliegtuigen, hebben de in Koeweit uitgevoerde onderzoeken echter enkele bijzonder gevoelige punten opgeleverd, zowel voor de Eurofighter als voor andere contracten waarbij Airbus betrokken is, in Koeweit en elders in de wereld.

typhoon koeweit koeweit eurofighter Defensie Nieuws | Gevechtsvliegtuigen | Bouw van militaire vliegtuigen
Net als in Saoedi-Arabië en Oostenrijk is de verkoop van Typhoon in Koeweit wordt ervan verdacht te zijn uitgevoerd tegen een achtergrond van corruptie, commissies en smeergeld

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensienieuws | Jachtvliegtuig | Bouw van militaire vliegtuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen