Midden in een crisis met China besluit India Russische gevechtsvliegtuigen te kopen en de levering ervan te versnellen Rafale Frans

De afgelopen jaren heeft Peking de provocaties vermenigvuldigd als onderdeel van een voldongen feit-beleid, gebruikmakend van de relatieve diplomatieke apathie van de grote westerse mogendheden, geleid door de Verenigde Staten. De pers bericht er regelmatig over Chinese marine-inzet bij Taiwan of verschillende Japanse archipels. In de afgelopen tijd heeft Chinese inmenging in de binnenlandse politiek van Hong Kong, in strijd met de retrocessieovereenkomsten van 1997, haalde ook de krantenkoppen. Maar in het hart van de wereldwijde gezondheidscrisis, nu aan de Indiase grens, hebben bloedige schermutselingen plaatsgevonden.

Met enkele tientallen doden aan beide zijden van de Line of Actual Control, in de Himalaya-regio van Ladakh, is de Chinees-Indische crisis die in mei begon de ernstigste sinds het conflict. die zich in 1962 tegen de twee landen hadden verzet. Terwijl Peking en New Delhi hun troepen in de bergen blijven verzamelen, proberen diplomaten steeds moeilijker de spanningen te verminderen. In deze explosieve context hebben de Indiase autoriteiten daarom logischerwijs de modernisering van de strijdkrachten van het land versneld. Het gaat in eerste instantie om een ​​versnelling van militaire leveringen, vertraagd door de pandemie, maar ook door de bestelling van 33 nieuwe Russische gevechtsvliegtuigen: 21 MiG-29 en 12 Su-30MKI.

IAF Indiase luchtmacht jaguar su30 Militaire allianties | Verdedigingsanalyse | Straaljagers
De Su-30MKI is het speerpunt van de Indiase luchtmacht, met ongeveer 260 eenheden. Het feit dat de IAF zoveel communiceert in de orde van een dozijn apparaten, is een indicatie van het gebrek aan middelen die de afgelopen jaren zijn uitgetrokken voor de vernieuwing van de IAF.

Een bijzonder gespannen context


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Militaire allianties | Defensieanalyse | Gevechtsvliegtuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen