Australië: Airbus Helicopters en Bell willen hun helikopters bij de speciale eenheden plaatsen

- Advertentie -

Twee jaar geleden heeft Australië een verzoek om informatie ingediend met de belangrijkste westerse helikopterfabrikanten. Als onderdeel van "Project Land 2097 Phase 4", zijn de Australische strijdkrachten van plan om ten minste zestien "4 ton class" helikopters aan te schaffen om de speciale troepen van het land te ondersteunen, beide voor antiterroristische operaties in Australië alleen voor buitenlandse operaties.

Terwijl een aanbesteding aanvankelijk gepland stond voor eind 2019, hebben kandidaten eindelijk tot 11 juli 2020 om hun voorstellen in te dienen. En op dit moment hebben slechts twee fabrikanten hun intentie aangekondigd om op deze zeer specifieke markt te concurreren: Bell en Airbus Helicopters. Maar andere fabrikanten kan een hinderlaag zijn. Op dit moment lijken de hoofdlijnen van de tender te glimlachen op de H145M van Airbus Helicopters en de Bell 429, maar laten genoeg ruimte over voor nieuwkomers.

Babcock Bell 429 Defensie Nieuws | Australië | Bouw van militaire helikopters
Babcock zal een aanbod presenteren dat is opgebouwd rond de Bell 429. Het vliegtuig is ook geselecteerd als basis voor het aanbod van Hawker Pacific en NorthStar Aviation zou mogelijk een kandidaat kunnen zijn met de Bell 407.

LOGO metaverdediging 70 Defensie Nieuws | Australië | Bouw van militaire helikopters

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees

- Advertentie -

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
alle artikelen zonder reclame, vanaf € 1,99.


Nieuwsbrief abonnement

Schrijf je in voor de Meta-Defense-nieuwsbrief de . ontvangen
nieuwste modeartikelen dagelijks of wekelijks

- Advertentie -

Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen