Het Amerikaanse Congres legt Turkije sancties op voor 2021

Het Amerikaanse defensiebudget voor 2021 is vandaag het onderwerp van intense politieke gevechten tussen het Congres en het voorzitterschap van Donald Trump, over vele onderwerpen. Maar het Congres maakte ook ten volle gebruik van deze gelegenheid om bepaalde excessen in het buitenlands beleid van president Trump in de afgelopen jaren te beheersen of te neutraliseren. Een van de meest gevoelige aspecten op het internationale toneel, vooral voor Europa, van deze Amerikaanse politieke confrontatie, is ongetwijfeld de verplichting die wordt opgelegd aan de Amerikaanse president, wie hij ook mag zijn, om de sancties uit te voeren waarin de CAATSA-wetgeving voorziet tegen Turkije na de aankoop van S-400 luchtafweerbatterijen uit Rusland, binnen 30 dagen na goedkeuring van de defensiebegroting.

Bovendien geeft het de machtiging aan de Amerikaanse strijdkrachten om de 6 reeds geassembleerde F35A's, die aanvankelijk gepland waren voor Turkije, te verwijderen. vertegenwoordigen de kans die Athene zoekt om tegelijkertijd een minimale vloot van gebruiksklare F35-vliegtuigen te verwerven en van de gelegenheid gebruik te maken om zijn neus naar zijn oorlogszuchtige buurman te duimen.

De 6 F35A's die vóór de uitzetting uit het Ankara-programma voor de Turkse luchtmacht waren gebouwd, kunnen nu worden gebruikt (of verkocht) door de Amerikaanse legers.

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees - vanaf € 1 de eerste maand

Artikelen met volledige toegang zijn beschikbaar in de " Gratis artikelen“. Abonnees hebben toegang tot de volledige Analyses, Nieuws en Synthese artikelen. Artikelen in archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

Alle abonnementen zijn vrijblijvend.


Voor

Eén gedachte aan "Amerikaans congres legt sancties tegen Turkije voor 2021 op"

  1. […] systematisch opgenomen in de wetten die de jaarlijkse Amerikaanse defensie-uitgaven regelen, het verbod op de uitvoerende macht om de technologische sancties opgelegd aan A… op te heffen. Het ging er toen om de capaciteit te beperken om het veto van de […]

Reacties zijn gesloten.

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN