Indonesië wil de komende jaren een luchtmacht van 170 jagers opbouwen

De afgelopen maanden is de aanbestedings- en communicatiestrategie op het gebied van defensie in Indonesië op zijn zachtst gezegd chaotisch bekeken. Inderdaad, het land, dat vandaag een sterke vloot heeft van ongeveer vijftien Russische Su-27- en Su-30-jagers, ongeveer dertig Amerikaanse F-16's en ongeveer veertig lichte FA- 50 Zuid-Koreanen en Britse Hawks voerden allesomvattende onderhandelingen om de laatste te moderniseren: hier 11 Su-35's bij Moskou, er 15 gebruikte Eurofighter Typhoons uit Oostenrijk, F16's of F35's uit Verenigde Staten, en onlangs 36 of 48 Rafale in Frankrijk.

Deze aankondigingen waren des te onbegrijpelijker omdat ze vaak vergezeld gingen van een zeker verlangen van Jakarta om naar het einde van de onderhandelingen te gaan en de apparaten daadwerkelijk te bestellen, althans zo was de toespraak van de Indonesische functionarissen. . Gevreesd werd daarom dat al deze onderhandelingen geen ander doel hadden dan druk uit te oefenen op Washington om toestemming te krijgen voor de aanschaf van F-35's, die de Indonesische luchtmacht essentieel achtte om het hoofd te bieden aan de militaire macht. stijgende Chinees. Ook leken sommige aankondigingen uit Jakarta tegenstrijdig, zoals de aankondiging van de handhaving van de bestelling van Su-35 terwijl men de F16V wilde verwerven en vooral de F35's, of de onderhandelingen over tweedehands Oostenrijkse Typhoons terwijl ze zichtbaar met hoge snelheid oprukken met Parijs op de Rafale.

Rafale zou de eerste steen kunnen zijn bij het bouwen van een enorme moderne luchtmacht in Indonesië

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn beschikbaar in de " Gratis artikelen“. Flash-artikelen zijn 48 uur lang in volledige versie toegankelijk. Abonnees hebben toegang tot de volledige Analyses, Nieuws en Synthese artikelen. Artikelen in archieven (meer dan 2 jaar oud) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

De aankoop van abonnementen is alleen toegankelijk via de website – sectie Abonnementen en Tools


Voor

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN