5 programma's om de High Intensity-capaciteiten van de Franse legers te versterken

Leger hoge intensiteit e1612367621400

Als een paar jaar geleden de hypothese van intensieve betrokkenheid, d.w.z. tussen technologisch geavanceerde strijdkrachten en het hebben van wereldwijde militaire middelen, als marginaal werd beschouwd, zal de verslechtering van de internationale betrekkingen en de vermenigvuldiging van spanningspunten die op de planeet zijn verschenen, haar veel krediet hebben gegeven. Helaas, als wijzen op de stafchefs van de Franse legers evenals de plaatsvervangers steeds vaker zijn de Franse troepen niet langer groot of uitgerust om dit soort gevechten effectief aan te pakken.

Afgezien van de omvang van de strijdkrachten, wat een kwestie is van wereldwijde langetermijnplanning, lijkt het erop dat een paar scherpzinnig geselecteerde programma's op zichzelf in staat zouden zijn om de geavanceerde capaciteiten van de Franse legers te herstellen voor intensieve inzet, vertrouwend op de knowhow van de BITD, en dit binnen de tijd en tegen meer dan redelijke totale kosten.

1- Mobiel luchtverdedigingssysteem

De behoefte

Van Afghanistan tot Mali hebben de Franse landstrijdkrachten die de afgelopen 25 jaar voor buitenlandse missies zijn ingezet, bijna nooit te maken gehad met vijandelijke luchtdreigingen, vooral omdat de coalities waaraan Frankrijk deelnam altijd overwicht in de lucht hadden. Dit luchtoverwicht is nu echter verre van gegarandeerd in het geval van een gevecht tegen een grote militaire natie, vooral als het beschikt over een krachtige luchtmacht en een effectief meerlagig luchtafweersysteem, zoals China of Rusland.

GN IMSHORAD
IM-SHORAD is een programma dat in noodgevallen is ontworpen om de luchtafweercapaciteiten van het Amerikaanse leger snel te versterken

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor