Aan de vooravond van de oefening Zapad-2021 versnelt de toenadering tussen Minsk en Moskou

Elk jaar organiseert de Russische strijdkrachten begin september een grote grote oefening. In een cyclus van 4 jaar vindt het afwisselend plaats in Oost-Rusland (Vostok), Centraal-Rusland (Tzentr), in de Kaukasus (Kavkaz) en in de westelijke zone (Zapad). De oefening van dit jaar, Zapad-2021, waarvan het hoogtepunt van 10 tot 16 september zal plaatsvinden, zal grotendeels plaatsvinden in Wit-Rusland, evenals aan de rand van Sint-Petersburg en in de enclave Kalningrad, en zal in totaal bijna 200.000 soldaten en burgers mobiliseren , zelfs als het aantal soldaten dat daadwerkelijk door Rusland wordt ingezet voor deze oefening in Wit-Rusland niet meer dan 15.000 zal bedragen. In tegenstelling tot voorgaande jaren maakt deze oefening echter deel uit van een enorme toenadering tussen Minsk en Moskou, na hevige protesten na de zeer twijfelachtige verkiezing van president Loekasjenko in de zomer van 2020 en de sterke repressie van alle protestbewegingen die daarop volgden.

Terwijl aan de vooravond van de verkiezingen, de Wit-Russische president voerde een poging tot agressie uit Rusland in op Wit-Rusland om de gunsten van westerlingen te trekken, Alexandre Loukashenkp moest kort daarna besluiten om in beroep te gaan bij Moskou deze, bovendien gekenmerkt door talrijke bedrog, moest hij de volksbeweging in bedwang houden die hem dreigde te ontslaan. De kans was duidelijk te mooi voor het Kremlin om hem niet te grijpen, Vladimir Poetin maakte nooit een geheim van zijn voornemen om de twee landen dichter bij elkaar te brengen. Sindsdien heeft de Wit-Russische president de verontwaardiging vermenigvuldigd, een vliegtuig verward om een ​​tegenstander uit te dagen, politieke processen vermenigvuldigd en zo ver gegaan als het opzetten van een netwerk van illegale migranten uit Syrië en Irak proberen zijn Litouwse, Letse en Poolse buren te destabiliseren. Ook deed hij meermaals alsof hij anticipeerde op een NAVO-aanval op Wit-Rusland, zonder dat dit inderdaad nauwelijks enige emotie heeft gewekt, noch in het Westen, zelfs niet in Rusland.

s 400 1191011 Defensie Nieuws | Straaljagers | Wit-Rusland
De Wit-Russische militaire autoriteiten hopen nu al meer dan 6 jaar op het S-400-systeem om hun luchtafweercapaciteiten te versterken. Maar Minsk had nooit de middelen om de 450 miljoen $ per batterij te financieren die het systeem kost

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensienieuws | Jachtvliegtuig | Wit-Rusland

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen