Voor het Amerikaanse leger wordt het dringend noodzakelijk om de luchtafweersystemen Patriot en Stinger te vervangen

In de afgelopen 4 jaar zijn Raytheon en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken erin geslaagd om 4 Europese landen te overtuigen om het MIM-104 Patriot luchtafweer- en antiraketsysteem aan te schaffen: Zweden, Roemenië en Polen in 2017 en 2018, en meer recentelijk Zwitserland in een competitie tussen het Amerikaanse systeem en de Frans-Italiaanse SAMP / T. In totaal zijn er nu 6 Europese NAVO-lidstaten die dit systeem implementeren, aangevuld met Zweden en Zwitserland, die met dit systeem zijn of binnenkort worden uitgerust. Het draagbare FIM-92 Stinger-systeem rust 9 Europese strijdkrachten uit. Deze twee systemen, die voor het grootste deel in het afgelopen decennium zijn verworven, vormen daarom een ​​belangrijk en beslissend onderdeel van de Europese luchtafweerverdediging, en daarmee van de veiligheid van het oude continent, vooral omdat ze ook de kern vormen van het Amerikaanse leger. luchtafweergeschut.

Maar voor generaal Brian Gibson, commandant van de luchtafweer- en raketafweercel van het Amerikaanse leger, is het nu dringend nodig om deze twee systemen die zijn geërfd van de Koude Oorlog te vervangen door nieuwe, moderne en aangepaste apparaten. de realiteit van de dreiging. Tijdens een webcast voor de Fires Conference in Oklahoma zei de Amerikaanse generaal dat het niet langer mogelijk was om op basis van deze wapensystemen een moderne luchtafweer te bouwen, zelfs niet gemoderniseerd, en dat het nu essentieel was om nieuwe systemen te ontwerpen met "formidabele" capaciteiten om huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Patriot PAC3 Radar Duitsland | Verdedigingsanalyse | Laserwapens en gerichte energie
De AN / MPQ-65-radar van de Patriot PAC-3 is zeer krachtig en bijzonder effectief, maar biedt alleen directionele detectiemogelijkheden. Het moet vanaf 2022 worden vervangen door de nieuwe LTAMDS AESA-radar, waardoor het systeem een ​​360 ° -conversie kan bieden, dankzij twee secundaire antennes die de zij- en achterkant bestrijken, maar met een verminderde detectiecapaciteit.

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Duitsland | Defensieanalyse | Laserwapens en gerichte energie

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen