Griekse premier K. Mitsotakis bevestigt nieuwe bestelling voor 6 Rafale

RAfale Griekenland e1631441818448

Precies een jaar geleden kondigde de Griekse premier, Kyriakos Mitsotakis, de bestelling aan voor 18 Rafale-gevechtsvliegtuigen uit Frankrijk, waaronder 12 tweedehands afkomstig uit de vloot van de luchtmacht en de 'Space', voor een bedrag van € 2 miljard. Terwijl het eerste vliegtuig, naar de F3R-standaard gebracht, werd in juli officieel overgedragen aan de Hellenic Air Forces, heeft laatstgenoemde zojuist tijdens een toespraak op de 85e Thessaloniki International Fair de bestelling aangekondigd voor 6 extra vliegtuigen, om de Griekse vloot op 24 vliegtuigen te brengen en daarmee te voldoen aan de verwachtingen geuit door de Griekse militaire autoriteiten, toen de hypothese afgelopen april naar de pers lekte.

De Griekse premier heeft geen andere informatie over dit contract gegeven, vooral zijn lange toespraak gericht op belangrijke economische en sociale aankondigingen na het buitengewone economische herstel waar het land al 2 jaar van geniet, ondanks de Covid-crisis die de toeristenindustrie ernstig heeft beschadigd. We kennen dus noch het tijdschema, noch het bedrag van het contract, zelfs niet de standaard waaraan de nieuwe toestellen zullen worden geleverd. Hoewel de laatste leveringen van de huidige bestelling in september 2023 zullen plaatsvinden, is het waarschijnlijk dat de nieuwe bestelde Rafales niet vóór 2024 zullen worden geleverd, waardoor ze in aanmerking komen voor de F4-standaard, en zelfs voor de standaard F 4.2 die zal nieuwe ontwikkelingsperspectieven bieden.

Griekse uitbarsting 1
De eerste Helleense Rafale werd op 21 juli 2021 overgebracht naar Griekenland, amper 6 maanden na de ondertekening van het contract voor de aanschaf van 18 vliegtuigen

De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

- 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor