Configuratie, planning .. Meer details over de Griekse fregatten FDI HN

FDI HN e1632917487361 Defensie Nieuws | Militaire allianties | Militaire marineconstructies

De aankondiging van de Griekse premier Kyriákos Mitsotákis en de Franse president Emmanuel Macron op 18 september met betrekking tot de nieuwe alliantie gevormd door Frankrijk en Griekenland, evenals orders voor 3 FDI-fregatten en 6 Rafale-vliegtuigen was zeker van grote politieke betekenis, maar het was ook gierig op details. Om meer over dit onderwerp te weten te komen, moest dus worden gewacht op de interventie van vanmorgen van Hervé Grandjean, de woordvoerder van het Ministerie van de Strijdkrachten. En deze keer waren de details talrijk, in het bijzonder met betrekking tot de configuratie van de Helleense fregatten, maar ook met betrekking tot het leveringsschema en de invloed ervan op de vernieuwing van de fregatten van de 1e rang van de Franse marine.

De FDI HN (Helleense Marine) fregatten zullen daarom anders zijn dan hun Franse tegenhangers, in tegenstelling tot de aanvankelijke eisen van Athene. Deze zullen inderdaad, naast 76 mm Strales-kanon, 4 SYLVER 50 verticale silosystemen voor 32 Aster 30 B1 langeafstands luchtafweerraketten die, in verband met de nieuwe AESA flat face radar Zeevuur 500 de Thales, zal het schip tot een toonaangevend luchtafweerplatform maken dat de lucht kan blokkeren over meer dan 25.000 km2, of 12% van de Egeïsche Zee per schip. De fregatten zullen echter aanzienlijke anti-scheepsvuurkracht behouden met 8 MM40 Block3C anti-scheepsraketten met een bereik van meer dan 150 km en in staat om, indien nodig, doelen op het land te raken of prioriteit te geven aan de keuze van doelen, evenals een zeer effectieve anti-onderzeeër oorlogsvoering, met Kingklip romp sonar Mk2, een Captas-4 gesleepte sonar met variabele diepte, en 2 drievoudige torpedobuizen bewapend met lichte Mu-90 anti-onderzeeër torpedo's.

SeaFire 500 Thales Defensie Nieuws | Militaire allianties | Militaire marineconstructies
Thales SeaFire 500 flat-face AESA-radar biedt aanzienlijk betere detectieprestaties dan huidige radars, inclusief de Herakles-radar die FREMM-fregatten aandrijft

In principe zal de FDI HN daarom een ​​vuurkracht hebben die equivalent is aan de nieuwe FREMM-fregatten van de Elzas-klasse die binnenkort bij de Franse marine zullen aansluiten, terwijl ze een aanzienlijk efficiëntere radar hebben, ondanks een lager tonnage van meer dan 1600 ton. Ze zullen de Helleense zeemacht drastisch versterken en Athene in staat stellen de linie vast te houden tegen de nieuwe Ada korvetten en Istanbul-fregatten van de Turkse marine, terwijl ze de Griekse strijdkrachten een marine-alternatief bieden voor de S-400-systemen die Ankara van Rusland had overgenomen. Met 3 fregatten van dit type zal de Griekse marine inderdaad in staat zijn om gelijktijdig meer dan 60% van de Griekse eilanden te beschermen, terwijl ze met 4 eenheden in staat zal zijn om een ​​toegangszone te creëren die zich uitstrekt van de Bosporus tot het zuiden van Cyprus.


De rest van dit artikel is alleen voor abonnees -

Artikelen met volledige toegang zijn toegankelijk in de sectie 'Gratis artikelen'. Flash-artikelen zijn in volledige versie 48 uur geopend. Abonnees hebben volledige toegang tot de analyse- en samenvattingsartikelen. Artikelen in Archieven (ouder dan twee jaar) zijn gereserveerd voor Premium-abonnees.

– 15% op uw abonnement Klassiek of Premium (maandelijks of jaarlijks) met de code Terug naar school23
Alleen tot en met 30 september!


Deel het artikel:

Voor