Geconfronteerd met westerse dreiging zal Vladimir Poetin de Russische luchtverdediging vergroten

Tussen 2012 en 2020 hebben de Russische strijdkrachten geleden een uitzonderlijk grote moderniserings- en operationele voorbereidingsfase, in het bijzonder ziend het aantal gevechtsbrigades wordt verhoogd van 15 naar 65, en het percentage "moderne" apparatuur in schenking om te gaan van minder dan 50% tot meer dan 70%. Ze hebben met name bijna honderd S-400-systemen binnen twintig regimenten in gebruik genomen, evenals meer dan 1200 gemoderniseerde T90-, T72B3 / M- en T80BVM-tanks. Ongeveer 250 nieuwe Su-34, Su-35, Mig-35 en Su-30 straaljagers hebben zich bij hun eenheden aangesloten, evenals een groot aantal helikopters, drones en artilleriesystemen. Geconfronteerd met deze constatering hebben westerlingen zich vanaf 2014 ertoe verbonden hun eigen strijdkrachten, die ernstig uitgeput waren door de periode na de Koude Oorlog, opnieuw samen te stellen. De eerste significante verhogingen van het defensiebudget vonden echter pas tussen 2016 en 2019 plaats.

Het is precies op basis van deze waargenomen toename van de middelen van de westerse legers, en in het bijzonder de Europese legers, die president Vladimir Poetin zojuist heeft aangekondigd. een grote inspanning om de Russische luchtverdedigingscapaciteiten te versterken, met de aankoop in de komende jaren van 25 nieuwe S-400 en S-350 systemen, evenals 200 vliegtuigen, bedoeld, volgens het Russische staatshoofd, om te reageren op de groeiende dreiging van de NAVO , zelf echter het gevolg van de aanzienlijke toename van de Russische militaire vermogens die is ingezet met de terugkeer naar het presidentschap van Vladimir Poetin in 2012. Afgelopen juni, nog steeds op dezelfde lijn, kondigde de Russische minister van Defensie, Sergei Choïgou, aan de oprichting van 20 nieuwe militaire eenheden voor het westelijke districtjuist om de groeiende dreiging van de NAVO jegens Rusland te beheersen.

okhotnik Su57 Militaire allianties | Verdedigingsanalyse | Straaljagers
De Russische luchtmacht zal naar verwachting tegen 76 57 Su-2028's verzamelen, evenals een onbekend aantal S70 Okhotnik B-gevechtsdrones

Hoewel iedereen het officieel ontkent, is dit overduidelijk een bekend wapenwedloopmechanisme tijdens de Koude Oorlog, waarbij elk zijn acties rechtvaardigt op basis van de reacties van de vermeende tegenstander op andere acties die eerder zijn uitgevoerd, die allemaal leiden tot een aanzienlijke toename van spanningen en in de ingezette militaire middelen. In dit specifieke geval is het echter veel meer een communicatieoefening van de Russische president dan een echte verandering in het defensiebeleid en de huidige militaire programmering. Inderdaad, in de komende jaren, dat wil zeggen tegen het einde van de huidige programmeringswet in 2027, zouden de Russische legers al 76 nieuwe generatie Su-57-jagers, ongeveer veertig Su-34 bommenwerpersen ten minste drie dozijn zware Su-35-jagers, waaraan moet worden toegevoegd S70 Okhotnik B gevechtsdrones, transportvliegtuigen, Tu-160M ​​​​bommenwerpers en helikopters, die allemaal de 200 aangekondigde vliegtuigen bereiken en zelfs gemakkelijk overschrijden. De 25 S-350- en S-400-systemen vertegenwoordigen slechts 5 volledig operationele luchtafweerregimenten, terwijl meer dan tien regimenten uitgerust blijven met oude systemen zoals de Buk M2 of de S-300.


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Militaire allianties | Defensieanalyse | Gevechtsvliegtuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen