Wat is de conventionele militaire macht van Rusland vandaag?

In 2015, verwijzend naar Russische militaire interventies in de Krim en Syrië, verklaarde president B. Obama dat Rusland niet meer was dan een regionale macht in verval. Vandaag, terwijl Moskou heeft bijna 100.000 mannen verzameld aan de grenzen van Oekraïne, is de Russische president Vladimir Poutine van mening dat de militaire macht van zijn land voldoende is om hem in staat te stellen harde voorwaarden op te leggen aan Europese landen met betrekking tot de toekomst van zijn buurland. Gezien de discretie van alle Europese mogendheden in deze kwestie, is het duidelijk dat Rusland voor geen van hen vandaag een verwaarloosbare militaire macht is, en nog minder in verval.

De algemene perceptie van de werkelijke militaire macht waarover het Kremlin beschikt, is echter meestal grotendeels onjuist en grotendeels in de greep van wat de militaire Sovjetmacht van de Koude Oorlog was. Hoewel het waar is dat Moskou op het gebied van strategische wapens op gelijke voet blijft met Washington, of het nu gaat om aantal hoofden of vectoren, is zijn conventionele militaire macht van zijn kant de afgelopen 15 jaar sterk geëvolueerd. gecombineerde actie van de hervormingen die zijn uitgevoerd door de minister van Defensie Sergei Chouigou en de stafchef van de strijdkrachten Valery Gerasimov, kwamen beiden op hun post ter gelegenheid van de terugkeer van Vladimir Poutine naar het Kremlin in 2012 En vandaag, de De Russische strijdkrachten hebben een structuur, maar ook een doctrine, en een niveau van operationele efficiëntie, zonder enige gemeenschappelijke maatregel met het Sovjet Rode Leger.

Een geprofessionaliseerde en moderne krijgsmacht

Terwijl het Rode Leger op het hoogtepunt van de Koude Oorlog in de jaren tachtig meer dan 80 miljoen manschappen en tienduizenden tanks en gepantserde voertuigen verzamelde, is het moderne Russische leger tegelijkertijd veel compacter, met slechts 6 man. en vrouwen die de vlag dienen, en oneindig veel efficiënter, met name dankzij een zeer hoge mate van professionalisering, die vandaag meer dan 900.000% van de beroepsbevolking vertegenwoordigt. De 72 dienstplichtigen die hun militaire dienstplicht vervullen voor een periode van één tot twee jaar, afhankelijk van het geval, worden in feite toegewezen aan ondersteunende, logistieke en interne veiligheidsmissies, waarbij de 250.000 actieve soldaten, wat hen betreft, de operationele staking vormen kracht van dit leger. Onder hen behoren slechts 650.000 mannen en vrouwen tot de Russische grondtroepen, waaraan de ongeveer 300.000 parachutisten van de luchtlandingstroepen moeten worden toegevoegd. De luchtmacht, die de luchtmacht verenigt, maar ook de ruimtemacht en de defensiemacht die ballistische raketten gebruikt, evenals de luchtafweer- en raketafweer van het land, brengen 75.000 mannen en vrouwen samen. Wat betreft de Russische marine, die in volle opleving is, bestaat deze uit 190.000 matrozen en officieren.

ZApad Russische troepen Analyse Defensie | Artillerie | Straaljagers
Slechts 250.000 dienstplichtigen zijn geïntegreerd in de 900.000 mannen die tegenwoordig de Russische strijdkrachten vormen

In feite vertrouwen de Russische legers tegenwoordig niet meer, zoals voorheen in de Sovjet-Unie, op de wens om de tegenstander numeriek te overtreffen, maar eerder op professionele soldaten met een hoog opleidingsniveau, maar ook een echte gevechtservaring. Dus, volgens Vladimir Poetin, 85% van de Russische bevelvoerende officieren heeft ervaring met gevechten, met name door talrijke inzet in het Syrische theater, maar ook in Libië, in de Donbas of in de Kaukasus. Hetzelfde geldt voor uitrusting, of bijna, in dienst bij de strijdkrachten, waarvan de meerderheid is ingezet en ervaren in gevechten in deze theaters, met een bijzonder effectief feedback- en continu verbeteringsmechanisme, als we openbare rapporten mogen geloven.

Ongeëvenaarde vuurkracht


Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensieanalyse | Artillerie | Gevechtsvliegtuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

2 Reacties

Reacties zijn gesloten.

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen