De Amerikaanse luchtmacht wil een nucleaire microreactor inzetten op de Eielson-basis in Alaska

Een tijd bijna verlaten, de vliegbasis Eielson, gelegen op ongeveer veertig kilometer van Fairbanks in Alaska, herbergt nu de 354e jagersgroep, sterk van het 18e Agressor-squadron dat 18 F-16 C / D op één lijn brengt, evenals 355e en 356e jagerssquadrons voor 54 F-35A's. Daarnaast is er het 168e in-flight restauratie squadron gemonteerd op KC-135 Stratotankers en het 210e reddings squadron op HH-60G Pave Hawks. In totaal wonen en werken nu meer dan 3500 mannen en vrouwen op deze vliegbasis met een start- en landingsbaan van bijna 4500 meter, om de bescherming van het luchtruim boven Alaska en de North Pacific te waarborgen en om Oefening RED FLAG te organiseren -Alaska. In 1989 werd de basis ook geïntegreerd in het federale milieuprogramma Superfund, toen talrijke sporen van luchtverontreinigende stoffen op de site werden waargenomen.

Op 26 september lanceerde het Department of the Air Force in samenwerking met het Defense Energy Agency een oproep tot het indienen van voorstellen voor: rust en bedien de Eielson-basis met een nucleaire microreactor om alle installaties onafhankelijk van het civiele elektriciteitsnet waarvan zij afhankelijk is te kunnen leveren. Voor de Amerikaanse luchtmacht gaat het erom de effectiviteit van dit apparaat te evalueren voor het op autonome wijze en zonder broeikasgasemissies bevoorraden van geïsoleerde bases, en dus om de elektriciteitsvoorziening veilig te stellen en tegelijkertijd de logistieke last van deze beperking te verminderen. Volgens de gepubliceerde RFI hebben potentiële dienstverleners tot 12 oktober de tijd om te bieden, terwijl het aangekondigde doel is om het apparaat in 2027 operationeel te hebben. De microreactor zal onderworpen zijn aan een vergunning van het ministerie van Energie, maar het bod moet uitsluitend commercieel, zowel voor de installatie als voor de uitvoering ervan.

18e agressor analyseert verdediging | Straaljagers | Vliegtuig Tankers

Er is nog 75% van dit artikel te lezen. Abonneer u om toegang te krijgen!

Metadefense-logo 93x93 2 Defensieanalyse | Jachtvliegtuig | Tankervliegtuigen

de Klassieke abonnementen toegang verschaffen tot
artikelen in hun volledige versieen zonder reclame,
vanaf 1,99 €.


Voor verder

ONDERZOEK SOCIAUX

Laatste artikelen

Meta-Defense

GRATIS
ZIEN